Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Plánování oblastí pro vstup do obchodů


Doporučené příspěvky

ja pri S/R urovniach este sledujem, ako sa cena zachovala ked sa k urovni dostala. S/R uroven vnimam ako plot - ak stado (cena) pri kontakte s plotom odskoci, tak je v plote asi elektrina :) Ak sa stado do plotu opiera, asi je ten plot stary a vyheglany a coskoro povoli :) Potom vznika potencial na zaujimavy zisk az k dalsej urovni, ktora byva vacsinou pomerne daleko.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tenhle článek je pro mě velmi přínosný, díky.

S/R úrovně mi moc nejdou, většinou je "nevidím" ale když už se mi to podaří, většinou to pro mě představuje významnou pomoc. Hlavně vnímám pozitivní efekt ve formě vyjasnění situace a zklidnění tak, jak to Petr popisuje - dokud je cena od S/R úrovně daleko, mohu trochu polevit v pozornosti.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

kedysi davno, ked som trading iba objavoval, som skusal jednoduchy pozicny system, ktory spocival v tom, ze som obchodoval breakout alebo odraz od S/R urovne. Akonahle sla cena mojim smerom, pyramidoval som pozicie a pritahoval SL, kym ma to nevyhodilo. Pani to ale sypalo... teda teoreticky :))
Bohuzial v ID je trh daleko volatilnejsi a pyramidovanie pozicii daleko narocnejsie :(

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
s článkem souhlas. Je nutné si pro obchody vybírat jen z těch lepších cenových hladin.
Podle mě je velmi zajímavá metoda pro nahlížení širším pohledem na trh, a to je známý Market Profile. Myslím tím - dle MP si určit zajímavé hladiny - to on umí přehledně. A následně si obchodovat svojí vlastní metodu třeba na 1 min. grafu s podporou CCI nebo třeba IMA. Ale vždy v souladu s širším pohledem na trh. O něco takového se pokouším a je pravda, že jsem klidnější. Už mě nestresuje každý swing, který zrovna na grafu je ;).
R.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Určitě to není něco jako axiom (v trhu není nic nikdy 100% pravda ;) ) ale S/R úrovně, jak postupem času více a více zjišťuji, skutečně velmi dobře fungují. Je na nich perfektní, že je traderovi jedno jaký má nastavený timeframe, je jedno co používá za indikátory, je jedno co za trh obchoduje.

S/R úrovně jasně definují "kdy obchodovat" - tedy paradoxně poukazují mnohem více na situace "kdy neobchodovat", což je velmi důležité, stejně jako otázka výstupů.

Nevím čím to je, ale přijde mi, že principy S/R úrovní se v podstatě chovají na všech trzích velmi podobně, je to tedy vhodný přístup pro jakýkoliv typ tradera.

Děkuji za inspirativní článek. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

myshack:

Jedna věc je stanovení tzv. logických zón, co by oblastí, kde je vyšší pravděpodobnost na vstup do profitabilního obchodu a druhá věc je vlastní načasování vstupu.

Nevstupuji do trhu podle jednoho jediného konkrétního signálu. V posledních vteřinách před vstupem vyhodnocuji spoustu parametrů jako je dosavadní průběh ceny, čas vstupu, potenciál trhu jít jedním či druhým směrem, volume, CCI, vývoj ceny na korelujících trzích (IMA), zvažují i formaci, kterou trh vytváří nebo může potenciálně vytvořit i to čemu říkám aktuální dynamika trhu. Upřímně, když se nad tím zamyslím je toho hodně a jen málokdy je to tutovka ve smyslu "teď prodám" - "teď koupím" nebo "teď vstoupím". V okamžiku, kdy dojdu k názoru, že je "výhoda na mé straně" kupuji nebo prodávám.

Mne spíš na tom článku zaujalo to, že ač je podle mne stanovování logických zón velmi individuální záležitost, došlo v tomto případě ke shodě a beru to jako důkaz smysluplnosti se logickými zónami zabývat, jakožto platnou technikou hledání nejvhodnější míst pro vstup do trhu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Imik:

pozeram ze toho zvazujes hodne, u mna by to zrejme nefungovalo (moja hlava nepracuje tak rychlo :) Ja sa naopak snazim drzat veci jednoduche a vyuzivat jednoduchy, jasne viditelny edge. A ani to mi obcas nejde a beriem zbytocne obchody (vacsinou ked stracam a snazim sa "dohanat").
Hlavna vec je to, co tu Tomas s Petrom neustale dookola omielaju - cit pre trh. Mat to nakukane, vediet, kde sa trh zvykne hybat, kde a kedy sa nehybe atd. Bohuzial to sa neda naucit z knizky :(

Link to comment
Sdílet pomocí služby

yamato:

Podľa mojej mienky je to čomu hovoríš cit pre trh zďaleka najdôležitejšie v celom obchodovaní. Preto som sa potešil keď som videl článok o S/R úrovniach no bohužiaľ po prvých 2 odstavcoch moje nadšenie vystriedala skepsa z dôvodu, že výhody SR sú aby citujem "pomocí alertů podstatně omezovat pozornost, kterou obchodník musí trhům věnovat" alebo " v mezidobí nemusíte grafy vůbec sledovat". Príde mi to zvláštne ako môže niekto niečo takéto napísať. podla mna je trh treba sledovať komplexne a nie len slepo čakať na vstup lebo takýmto štýlom sa ten cit nedostavý ani za 100rokov. Ešte drobnosť k edge bez neho to v trhu určite nejde len by som nahradil slovýčko jednoduchý za logický tažko bude v trhoch niečo jednoduché (bohužiaľ). Ak niečo také bude pochybujem že to funguje dlhšie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

yamato:

Můj systém je v podstatě triviální. Obchoduji průrazy a odrazy v blízkosti EMA34. Postupem času jsem do systému přidal různé další filtry, kterými vstupy testuji a filtruji. Bohužel v každé fázi trhu funguje něco jiné a je nezbytné rozpoznat co. S/R úrovně jsou jedním z velmi hrubých filtrů, které evidentně fungují vždy a všude. Jinak vše, co používám jsem "vysosal" zde na finančníku z článků (z diskuzí téměř nic) a dal to nějak dohromady a dokonce to funguje a hlavně - sedí to moji povaze, takže žádný stres, jen občasné pěkné naštvání, když zaseknu nějakou zbytečnou ztrátu, ale nikdo není dokonalý.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Článek s obrovskou hodnotou zejména pro mně - začátečníka, který se snaží začít koukat na trh jako na celek, ne jen jako na vykreslené svíčky od 14:30 - 17:00.
Autorovi patří velké poděkování za článek i za tweetra, pomocí těch správ se můžu podívat, kde zkušený obchodník vidí S/R úrovně.
Děkuji, PetraSR

Link to comment
Sdílet pomocí služby

iigis:

Tiež si myslím, že začiatočník by sa mal snažiť sledovať živý trh čo najviac. Zo začiatku je však výrazne obmedzovaný schopnosťou sústrediť sa na trh. Pasívne sledovanie obchodnej seansy, hoci len počas jednej hodiny môže byť veľmi náročné - a to ešte nehovorím o aktívnom obchodovaní. Čiže aspoň pre mňa platí - radšej kvalitne sa sústrediť 2-3 hodiny ako sa vyšťaviť sledovaním trhu počas celého dňa a na konci týždňa už nemať chuť ani energiu na zhodnotenie a určenie ďalších cieľov.
Na druhej strane, pokročilý obchodník si môže vďaka svojím skúsenostiam a dostatočnej príprave pre seansou dovoliť nastaviť alert a znížiť 100% pozornosť na napr. na 50%.
Môj názor ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kolik teda autori clanku vydelavaji na intradenim obchodovani ? Proc neni nikde otevreno vlakno kde se pravidelne muzeme docist o aktualnich obchodech s pravidelnym mesicnim vypisem z uctu. Nikdo nechce aby autori zverejnovali know how svych uzasnych systemu to vudec ne ..ale jak muze clovek verit necemu kdyz se o tom nedokaze ani presvedcit. Pokud autori jsou uspesni v intradenim obchodvani tak by snad nemel byt problem zacit zverejnovat svoje vysledky na mensim zkusebnim uctu treba 10K i se zverejnenim vypisu...tohle by traderum pomohlo..pokud jim teda nekdo chce pomoct.
(nedelam si iluze ze by tenhle prispevek byl zverejnen)
L.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...