Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: FinWin Ribbon (2/2)


Doporučené příspěvky

Ta barevnost, to je pro mne k.o. Pro ty, kdo jsou na tom podobně, se nabízí dvoubarevná varianta, která navíc akcentuje změnou barvy vstupní svíčku, tj. potvrdí trend, stejně jako na mé šabloně s haiken ashi barva vstupní svíčky. Taky nepoužívám rozsah 10- 80 ale 20-90, který mi více sedí při změnách trendu.

15664

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasi diky za inspiraci,

s ribbonem jsem taky experimentoval, když jsem začal používat MultiCharts, ale do live tradingu jsem s takovým nastavením nikdy nešel. Ribbon byl nakonec s kombinaci mých SR urovní velmi nepřehledný (mám rád uklizeno na cenovým grafu).

Co jsem považoval za velký klad, bylo právě hezké vizuální zobrazení rozbíhajícího se trendu (EMA se hezký oddalují), sám mam v grafu EMA33 a EMA50 právě kvůli tomuhle účelu.


--

"Nečůrejte proti větru."

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Luke V

Uspěch v tradingu, tak jak to zatím vidím podle dostupných informací já, je založen na Psychologii obchodování. Haiken ashi tě(mě) prostě po vstupu udrží v klidu. To je můj pocit a mě to tak zatím vyhovuje. Vykreslování svíček v haiken ashi je specifické. Platí pouze Hig a Low, open a close ne. Ale jde o zvyk. Způsob vykreslení ti umožní "použít dva TF v jednom grafu". Taky určité formace a změny jsou lépe viditelné. Toto vše je ale můj subjektivní názor a teorie, protože Live ještě nejedu. ČaoM

Link to comment
Sdílet pomocí služby

>>Luke V

e_michal má hned v první větě pravdu. Jedinou výhodou Haiken Ashi grafu je ta, kterou si v nich sám najdeš. Po dostatečně dlouhém "čumění" na živé grafy ti stejně budou všechny vyprávět podobný příběh :-)

BTW. Jestli chcete diskutovat typy grafů, tak v tomto vlákně je to trochu offtopic, proberte prosím v soukromí nebo založte nový topic v diskuzi.

Diky a at se vám dari

Link to comment
Sdílet pomocí služby

e_michal:

Ahoj, prosím, byl by jsi ochoten mi poskytnout zdrojový kód tvého paternu. Popřípadě mi popsat, jak jsi to naprogramoval? Pokud se jedná tedy o grafy v NT. Vypadá to pěkně a počítám, že to nebudeš mít jako 8 samostatných indikátorů. A na jejich spojení, se zatím nezmůžu.

Děkuji moc za odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Ladousek

Ahoj, nevím co přesně myslíš tím "zdrojovým kodem paternu" ? Já používám obchodní šablonu v Ninja Treder ještě trošku jinak, než jsem zde poslal ten scren. "Patreny" zobrazené v grafu jsou klasické trendové vstupy Finwin. Pouze šablona je nastavena trochu jinak. Tj. nejsou zde EMA 34 a 204 ale mírně upravený Ribbon o kterém je článek. A Ribbon tvoří 8 samostatných indikátorů Color Sample Universal Moving Average( takže žádné programování), které lze stáhnout se spoustou dalších zajímavých indikátorů na www.bigmiketrading.com/free_downloads/ninjatrader-7/indicators/ .

e_michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 months later...

Dobrý den,
Zkoušel někdo backtestovat finwin ribbon na Nasdaq nebo dow jones? Kolik vám to průměrně generuje obchodu za měsíc? Nevím proč, ale mě to generuje obchodů žalostně málo tzn. 6-7 za měsíc s měsíčním ziskem 200-300USD. Máte to taky takhle nebo dělám někde chybu? Backtestoval jsem září 2010-březen 2011.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...