Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Několik praktických tipů pro práci se SierraChart


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny tradery a děkuji finančníkům za úžasné stránky

omlouvám se,ale nevím kam zařadit můj dotaz. Zatím vše co jsem potřeboval,jsem na finančníku zjistil,protože informací je zde spousty,ale to co potřebuji jsem nenašel,je to možná hloupost,ale i přesto budu vděčen,pokud mi někdo poradí.O co se jedná.Mám pronajmutou SCH a data od IB,PC se dvěma monitory,grafická karta atd.,ale SCH mi jde jen na jednom monitoru.Samozřejmě pokud si ji přetáhnu myší na druhý monitor,tak to vše funguje.Problém je,že chci na každém monitoru jiné grafy. Nevím zda je třeba zakoupit ještě jednu SCH.,nebo nainstalovat ještě jednu SCH. nebo je možné nějakým způsobem vyjmout ze SCH graf a přesunout ho na druhý monitor??
Předem děkuji.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

p23:

problém nebude v SC, ale možná v nastavení monitorů - musíte je mít nastaveny tak, aby se vám neklonovaly - aby nebylo na obou monitorech to samé..musíte mít rozšířenou plochu na ten druhý monitor - přes nastavení ve windows..

taky může být chyba, že chcete jakoby spustit sierru 2x ve stejný čas..to nevím jestli je možné..každopádně si můžete pootvírat kolik grafů chcete..mrkněte do wiki, mělo by to tam někde být..www.financnik.cz/wiki/sierrachart

michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> p23

Precti si tohle: www.sierrachart.com/index.php?l=doc/doc_WorkingWithCharts.html#ViewingChartsinMultipleMonitors

Mas v podstate dve moznosti - bud roztahnes Sierru pres oba monitory a nebo "odpojis" chart okna od Sierry a stanou se tak samostatnymi okny, ktery muzes libovolne presunovat, kam se Ti zachce. To je popsany tady:
www.sierrachart.com/index.php?l=doc/doc_DetachingandAttachingChartWindows.html

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji všem,

michal-administrátor

nastavení monitorů je v pořádku, chci jenom z jedné SC dostat další graf na druhý monitor.

gizmo

jo, to odpojení chart okna to je dobrý a takto mi to stačí.

Ještě jednou děkuji za vaši reakci a přeji hodně úspěchů

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za tipy v článku. Mám taky jeden tip. Když otevřu Sierra Chart, nechám si jako každý jiný uživatel zaktualizovat data, v mém případě skrze IB. Poté je však znovu nechám zaktualizovat, např. postupem Disconnect, Connect to Data Feed a dále např. 2 dny zpět umístím kurzor (kříž) a zadám Edit/Refresh Data - Intraday (pravou myší). Často grafy aktuálního dne pak vypadají dost jinak. Nevím sice, která verze je správná, ale když udělám zmíněný postup ještě jednou, tak to dopadne jako v druhém případě, takže asi ta druhá verze je správná. Nevím proč se to vše děje, ale asi proto, že třeba první aktualizace začne s nějakým gapem.

Mám dále jeden dotaz ohledně RNG barů 150 v Sierra Chart. Sierra na rozdíl od jiných programů (tuším Ninja Trader) nabízí i RNG Bar Type 2 (další svíčka se začne vykreslovat, pokud aktuální svíčka dosáhne 150, a vykresluje se na High této aktuální svíčky, tedy nečeká se, až se dosáhne rozpětí 160). Pokud používáte RNG 150, používáte typ standard nebo 2? Jaké máte zkušenosti? Evidentně Range Bar Type 2 vykresluje více svíček.

Ještě jeden dotaz. Máte někdo možnost porovnat, jak vypadají RNG 150 v jiných programech v porovnání se Sierrou? Říká se, že Sierra není úplně ideální program pro ticková data a mám pocit, jako by Sierra v periodě RNG 150 málo vykreslovala swingy. Zkusil jsem nejdříve backtestovat v Sieřře (Sierře? oboje zní dobře, ale vypadá příšerně:-) na RNG 150 Type standard, poté RNG 150 Type 2 a poté jsem snížil periodu na RNG 130 a nechal Type standard. V dlouhodobém měřítku byl nejméně profitabilní první test, poté druhý a nejvíce profitabilní byl třetí test. Poslední konfigurace má sice některé krapet nepříjemné dny, ale v dlouhodobém měřítku je i tak více profitabilní než RNG 150 Type standard nebo RNG 150 Type 2. Máte nějaké zkušenosti s nastavení/ adaptací periody RNG 150 v Sierra Chart? Díky za odpověď

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> paatech

[ital]Říká se, že Sierra není úplně ideální program pro ticková data a mám pocit, jako by Sierra v periodě RNG 150 málo vykreslovala swingy[/ital]

Nevim, kde jsi tohle slysel, ale Sierra je proste charting program a kvalita grafu muze byt pouze tak dobra, jako je kvalita dat. A ve svem prispevku jsi zminoval IB, jejichz data jsou... jak bych to rekl... "nizsiho rozliseni". Oni neposilaji data tick by tick, takze je vseobecne znamo, ze pouzivat IB data pro alternativni grafy jako RB nebo volume neni uplne idealni. Ja je ale nepouzivam, takze to nedokazu posoudit.

Takze podle me tohle neni otazka Sierry ale dat. Pokud mas pristup i k jinym datum, tak to zkus porovnat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

gizmo Napsal:
-------------------------------------------------------
> > paatech
>
> Říká se, že Sierra není úplně ideální program pro
> ticková data a mám pocit, jako by Sierra v periodě
> RNG 150 málo vykreslovala swingy
>
> Nevim, kde jsi tohle slysel, ale Sierra je proste
> charting program a kvalita grafu muze byt pouze
> tak dobra, jako je kvalita dat. A ve svem
> prispevku jsi zminoval IB, jejichz data jsou...
> jak bych to rekl... "nizsiho rozliseni". Oni
> neposilaji data tick by tick, takze je vseobecne
> znamo, ze pouzivat IB data pro alternativni grafy
> jako RB nebo volume neni uplne idealni. Ja je ale
> nepouzivam, takze to nedokazu posoudit.
>
> Takze podle me tohle neni otazka Sierry ale dat.
> Pokud mas pristup i k jinym datum, tak to zkus
> porovnat.


Zdravím, bohužel jiná data nemám. Tím "Říká se, že Sierra není úplně ideální program pro ticková data a mám pocit, jako by Sierra v periodě RNG 150 málo vykreslovala swingy" jsem narážel na větu ve skriptech "Úvodního kurzu do intradenního obchodování emini trhů", kde stojí: "Různý software ukazuje grafy VOL2000 rozdílně: proto je max. důležité backtestovat vždy a jen s technickým řešením, se kterým budeme chtít ve finále obchodovat. Jaký software se nám osvědčil pro grafy VOL2000: TradeStation, Esignal, TradeMaven."

Jak vidno, Sierra zde není uvedena. Proto jsem požádal: "Máte někdo možnost porovnat, jak vypadají RNG 150 v jiných programech v porovnání se Sierrou?" Sám mám totiž jen Sierru a často mám pocit, že na grafu RNG 150 vidím málo, jak se trh vyvíjí. Možná je to jen začátečnická netrpělivost a nezkušenost, nevím, takže máte někdo možnost poslat screenshot ze stejného dne ze Sierry RNG 150 a stejná perioda třeba z TradeStation? Pro klid duše by se šiklo.

Ještě mě napadlo: v nastavení Data/Trade Service Settings jsem měl nastavenu citlivost pro Intraday Data Storage Time Unit na 2 sec, nikoliv na 1 Tick, teď jsem to změnil. Mohlo by toto nastavení ovlivnit zobrazování grafů? Nějaká zkušenost? Dík moc (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2 paatech :

Zkusim to take... treba se to pohne... SierraChart (SC) je jen ZOBRAZOVAC dat. Je to jen DISPLAY, TERMINAL, ja nevim jak tomu uz rict... Co do Sierry nacpes za data, takove budes mit grafy. Kdyz SC podsoupnes data z e-Signal (velmi presna a dost draha data)... budes mit graf jak vino... kdyz SC podstrcis jakakoli jina data od brokera ktery podporuje tickova data... budes mit graf podle toho jak moc agreguje historii, jak moc agraguje live (tick by tick jeste neznamena ze dostanes kazdy obchod)...

Kdyz vezmes data od IB ktery NEPODPORUJE tickova data resp. je nepodporuje tak ja by si trader predstavoval, tak budes mit grafy v alternativnich timeframe vselijake jen ne presne. A zadne nastaveni v SC ti k tomu nepomuze. To je snad jasne.

Ja obchoduj jenom volume v SC, takze mi ver, ze se SC pro obchodovani alternativnich timeframe hodi docela dobre. Jen kdyz chces pouzivat tickova data, tak si musis vybrat borkera ktery to podporuje.

Rob

Jen tak na okraj... : Z toho, ze SC nekde neni uveden vyrobit vetu "neni idealni pro..." je docela zajimave uvazovani. Doporucoval bych ho nepouzivat, nebo se nikam dal nedostanes... (skoncis s tim, ze nic neni idealni pro nic) ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...