Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Obchodní příkazy v praxi (3/3)


Doporučené příspěvky

Jakožto začatečník, který nedávno začal obchodovat a za vstupní příkaz si vybral příkaz LIMIT mě tento článek malinko znejistil :) Ačkoliv obchodní plán zatím nejeví žádné ochylky od paperu na demu tak doufám že ty dva ticky u MAE nebudou s dlouhodobeho hlediska problem. Sem velice rad že se zajimate o to jake temata by tradeři přivítali, články jsou tim velice přínosné. Díky :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Bych s dovolením upřesnil - STOP-ka která je LMT taky nemusí mít garanci vyplnění na rozdíl od MKT STOP - v porovnání ve 2. větě "Limit" Tomášova článku.

Také do té tabulky by se mohl dostat i příklad obchodu který by jinak byl ztrátový ale díky pravidlu by s výhodou nebyl zobchodován.

A také sloupeček jak by to dopadlo při použití MKT a slipu jedno číslo:
90
30
-110 (-100?)
70
110
=
190 místo 240$
Takže pak už jde jen o pravděpodobnost zda 240 či 190 či snad až jen $40?

(Může mít vůbec některé MAE opačné znaménko?)
---

Není mi jasné proč zrovna Pravidlo 2 tiky a ne jen 1,
- neboť když už se do trhu dostane ten co stojí v řadě za mnou, tak já už bych tam přece měl 100% být?
Výjimky, které určitě mohou snad jen výjimečně vzniknout, by pak mohly potvrzovat pravidlo 1 tik.
Napadá mě jen že já chci např. 2 kontrakty a ten vekslák co stojí za mnou v reálu zobchodoval jen jeden a pak už zase cena ulítla. Nebo že chci sice jen jeden, ale do trhu vstoupil jiný zbaktestovaný nováček který byl rychlejší než já a ten za mnou v reálu zobchodoval opět jen jeden kontrakt a pak už zase cena ulítla.

---

Nováčkům ale trh trefuje spíše i StopLossy takže věnovat profíkům svůj kapitál Marketem, si myslím, není hned ze začátku nutný. To už zrovna mohou po svém signálu dávat svůj LMT až na úroveň kde by jinak měli STOPku a kde se trh často rád obrací. :)

Pokud jde o rychlost, dá se s výhodou použít nastavení OCO vazby a když není LMT příkaz "včas" vyplněn, tak vzápětí spustit příkaz nový (LMT ASK/BUY, LMT BUY/ASK či MKT). OCO vazba zaručí, že když se ten druhý příkaz vyplní, bude z trhu zrušen příkaz první dřív než bychom to udělali ručně.
Samozřejmě se ale může stát, že OCO vazba ten první příkaz nestihne zrušit a do trhu se tak dostane i ten příkaz původní, který na druhou stranu mohu zase ručně rychle uzavřít a většinou v zisku. Což je nutné mít natrénováno jinak mohu také koukat na dvojnásobný StopLoss když mi přitom prsty zdřevění.
Toto se ale nedá dělat Backtestem.
---------------

Mám ale otázku:

má příkaz, viz článek, "BUY 812 STOP-LIMIT" na burze přednost před příkazem "BUY 812 LIMIT" když vlastně obvykle je technicky na burze dříve i když ale nejdříve čeká ve frontě STOP příkazů?
Nebo-li dojde-li k aktivaci STOP ceny, tak kam se přesune fronta Limitních Stopek - před frontu limitů z nichž jedna objednávka mohla vyvolat STOP cenu, nebo až za ni?
(Předpokládám, že fronta aktivovaných Market Stopek je předběhne úplně všechny až na tu objednávku co vyvolala STOP a byla tedy již zobchodována).
Ví skutečně bezpečně někdo jak to vlastně je?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Existuje jedno nebezpečí při používání vstupních LIMitů v DOOMu a to v případě když chci posunout již jednou do trhu zadaný příkaz (dosud trhem nevyplněný) a cena se mihotá blízko u něj -

- rozhodnu-li se ho posunout tak na něj musím kliknout,
jenže se může stát že cena ho mezi tím, než prst na myši doklikne, trefí a je trhem vyplněn a vzápětí dojde k dokliku myši a Ninja tím do trhu pustí další!:( příkaz, no a jako naschvál tam trh znovu hrábne a tím je i druhý příkaz trhem také vyplněn.

Problém je v tom, že při vkládání i jejich posouvání se u Ninja DOOMu ťuká do stejného místa.

Aby se toto nebezpečí obešlo tak je vhodnější takový pokyn nedříve vykřížkovat a následně ho tam naťuknout znovu:),
Nebo si k tomu zobrazit kartu Orders a tam ho posunovat plusem či mínusem:),
Anebo také na ChartTraderu který už ale asi nebude mít kdekdo zaplacený.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...