Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Dr. Brett: Potřeba mít pravdu versus potřeba vydělávat peníze


Doporučené příspěvky

Skutecne postrehy z 'meho zivota'. Pokud si clovek nedokaze rict, ze udelal spatny odhad, tak je to cesta do pekel. Soucasne mam pocit, ze schopnost priznat si, ze trh se phnul nekam jinam nez jsem si myslel prichazi taky se skusenosti. Cim vice obchodu jsem udelal, tim jednodussi je pro mne akceptovat, ze tentokrat je to jinak, nez jsem predpokladal. Z tohodo duvodu, je podle mne kriticke prezit v tradingu prvni 2 roky a nekdy i zaplatit fee za sve ego.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tiez sa mi osvedcilo nesnazit sa prilis odhadovat, ci pojde trh mojim smerom. Vzdy ked si myslim ze pojde, tak nie, a ked si myslim ze to urcite nevyjde, tak jak na naschval to vyjde (ale bezo mna). Pritom vynechany ziskovy obchod je ovela horsi nez strata jak z hladiska financneho, tak z hladiska psychickeho. Preto sa snazim vtlct si do palice, ze brat treba kazdy signal.
Ohladom strat, treba si uvedomit ze bez strat nie su zisky. Ak chceme zarobit, musime tie straty inkasovat, inak to nejde. Ja osobne si po kazdom stratovom obchode poviem - that´s how you make money in the market :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mám pocit že kvalita článků na tomto serveru jde prudce dolů. Už minimálně třetí článek založený na ukázce z jedné knihy, to mi spíše připomíná reklamní masáž na tuto knihu než praktický článek ze života traderů, které se tu objevovaly dříve. Škoda, dřív jsem se každé pondělí a čtvrtek těšil na nový článek, teď už několikátý týden nenacházím nic zajímavého, protože třeba tuhle knihu mám už přes rok koupenou v originále.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Velmi souhlasím s tím, co napsal RicJah. Je třeba se zaměřit na dodržování plánu - vstupovat a řídit obchod podle něj.

Už samo odhadování dalšího vývoje je cesta do pekel i když člověk se tomu těžko ubrání. Ono je to zrádné - když nejsem v pozici a ani se nechystám obchodovat, tak se mi občas povede "cítit" trh, kdy dopředu "vím", co cena udělá. Zkoušel jsem tento cit s mírným úspěchem papertradovat - občas to sice nevyšlo ale většinou jsem byl v plusu. Byl jsem dost velký blázen na to, abych to párkrát zkusil i naživo. Bohužel jakmile jsem na pohybu ceny zainteresovaný a vyberu si určitý směr, jde cit stranou. :( Schopnost vidět budoucnost mizí a obchodování se mění v gambling. Když se potom podívám na graf s odsupem, tak se cit vrátí a já nechápu, jak jsem mohl být tak slepý.

To že mám v systému paterny, podle kterých vstupuji do obchodu NEZNAMENÁ, že předpovídám, kam se cena pohne a co bude dělat. Úspěšnost mého systému je kolem 50-55%, tj. ve skoro polovině případů se trh pohne proti mě. Udělat si názor, že vím, co se stane je většinou kontraprodiktivní - zabraňuje mi to vidět situaci nezaujatě a způsobí "slepotu" vzhledem k signálům, které by mohly můj názor vyvrátit. Jakkoliv časté případy, kdy "vím" dopředu, co se stane a ono se to pak potvrdí, jsou více než vyváženy těmi, kdy trh udělá úplný opak. S konzistentními výsledky nemá takový přístup nic společného a hra na to, že budu mít pravdu, je finančně poněkud náročná ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...