Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Daytrading: Jaká je optimální frekvence obchodů za den?


Doporučené příspěvky

Tentokrat je to o neco zajimavejsi, nez jeden obchod denne. ;) Zejmena me zaujaly informace o AOS a take porovnani podle toho, kolik obchodu system generuje.

Docela jsem se v clanku nasel. Muj intradenni system mi nekdy dava az 10 obchodu denne a na paperu jsem je obvykle dokazal zobchodovat. Po zkusenostech s live mam nyni limit 3 obchody denne - pri vetsim poctu jsem vetsinou zacal delat chyby.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Muzete delat za seanci klidne 15 obchodu pokud vam je nadeli system a umozni obchodovat psychika. Urcite to neni dobra strategie pro zacinajici protoze po serii ztrat zacinaji nevedome prechazet do nerizeneho klikani ktere uz nema z tradingem nic spolecneho. Patrne to zazil kazdy. Proto je na zacatku lepe udelat 2 vstupy za seanci a nedovolit tak tento stav navodit. Tezce vysezene penize vraceji do trhu behem nekolika desitek minut a dostavuje se tezka flustrace. Az zvladneme na 100% emoce a presne exekuce naseho OP tak muzeme doplnit nove paterny a pravidla a dalsi vstupy postupne pridavat.
Je jasne ze pokud budete vice vstupovat je to financne zajimavejsi a neni problem vydelat pravidelne nekolik stovek US denne/k, ale jak pisu je to uz pro zkusene tradery kteri neresi zaklady a soustredi se na svuj OP a jeho excelentni exekuci.

at se dari focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry clanok, ja som kedysi obchodoval aj 10 obchodov denne a presne ako sa tu zmienili kolegovia vyssie dosloi k tomu ze po par stratach sa uz nejednalo otrading ale o akesi dohananie strat ktore prinasali vacsie straty. (som rad ze som si tento stav prezil na trhu M6E a prerobil tak len 500 usd a nie 5000) Teraz uz viem na co si davat pozor.
Momentalne obchodujem tak 2 - 3 obchody denne. Ak je cely den trh v trende tak vychadza to len na 1 obchod, pretoze celu dobu sa drzim trendu.
Niekedy sa stane ze zobchodujem aj 5 - 6 obchody ale to je velmi vynimocne a zaroven je to v dobach kedy sa trh nikam nepobera len do strany, cize v chope som opatrnejsi a idem skor po mensie profity ako pri trende. A hlavne mam pravidlo ze po 2 stratach za sebou koncim obchodny den.
Oproti prvej live skusenosti musim povedat ze som vela pochopil a spoznal a vela som sa naucil. bola to nezanedbatelna skusenost. Sice stala skolne, ale nebolo az take velke

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,
obchoduji dva trhy najednou, oba s odlišnou strategií. Na TF diverzifikuju patterny a udělám denně 0-3 na VOL2K, končím po dvou ztrátových obchodech. Moje vstupní strategie by ani 5+ více vstupů za den na TF neudělala, možná výjimečně. Druhý trh jedu ES, který obchoduju agresivněji a svižně, ale používám odlehčenou strategii, co používám na TF a mám přísná pravidla, kdy vůbec začnu na tomto trhu obchodní den. Používám VOL4K. Na ES udělám 2-8 obchodů za den. Jednou jsem udělal i 11 obchodů, tady opravdu záleží, jak se trader cítí a jak vypadá jeho denní stav. Obchoduju dva kontrakty, končím po třech ztrátových obchodech. TF obchoduju od 15:30 do 18:00, někdy přetáhnu. ES od 15:40 do 18:00.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Focus :

Ja len dodam ze ak sa zvysi frekvencia obchodov tak treba obchodovat viac trhov, toto je dolezite dodat aby sa o tom vedelo. Pre mna by to bola riadna haluz vymravit do jedneho trhu 15 obchodou jedine ak by trh robil v priemere 6000 USD pohyby za den alebo by som bol cisty scalper.

"Je jasne ze pokud budete vice vstupovat je to financne zajimavejsi" - to je ale len pre tych co si chodia pre male profity

2-3 obchody su na psychiku v poho

(tu) (tu) (tu) (tu) (tu) (tu) (tu) (tu) (tu) (tu) (tu) (tu) (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

krakra:

Súhlas môžem. Mať stovky ba dokonca tisícky obchodov a aj jeden za týždeň a byť profitabilný. No na finančníkovi fanuje prestava že 2-3 s dobrým RRR je správne riešenie. Nevravím že nie sám tak obchodujem ale to je čiernobiely pohľad. Najlepší trader "flipper" robí nad 10k roundturnov, čo je správne teraz? (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Krakra:

souhlasím hned dvakrát. Nejlepší je tolik obchodů, kolik generuje plán. Sám nejsem nadšený z toho, že obchodování vědomě omezuju ale nakonec to vyplynulo z okolností. Technická část mého plánu generuje poměrně dost obchodů. Na paperu jsem je bral všechny. Po přechodu naživo se mi moc nedařilo (spíš vůbec ;) ). Zkoumal jsem, čím to je a všiml si že často více ztrácím v pozdějších obchodech. Skoro to nezávisí na tom, co se dělo předtím - buď jsem byl nadšený ze zisku, zklamaný ze ztráty a nebo nesoustředěný. To, že beru jenom tři obchody je nyní součástí mého plánu prostě proto, že jsem si to vyzkoušel jako nejlepší řešení. Beru to jako dočasné opatření, časem to možná změním a nechám si jenom časový limit, ktarý mám taky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Veľmi trefná je časť článku o mechanickom obchodovaní.
Obchodujem live vlastnú stratégiu. V podstate som prišiel na podobné závery ako Tomáš.
Mesačne robím 5 - 10 obchodov a špekulujem na celodenný pohyb, čím dosahujem vynikajúcu hodnotu PF.
Pri dobrej strátégii takéto množstvo obchodov v pohode zabezpečí pekné profity.
Každému môžem odporúčať takýto spôsob obchodovania, je podstatne jednoduchší ako vstupovať viackrát za deň na rýchlych timeframes.

A teraz k samotnej frekvencie obchodov:
Napriek tomu, že mám stratégiu zautomatizovanú, v októbri sa mi podarilo vynechať jeden jediný deň. Zákon schválnosti funguje, bol to najziskovejší obchod v mesiaci ($825). Toľko o nevýhode malej frekvencie obchodov, ale dont worry darí sa dobre (momentálne pracujem na ďaľšej variante pre iný trh, kôli diverzifikácii).




Link to comment
Sdílet pomocí služby

krakra napsal: "Jaká je optimální frekvence obchodů za den? To je snad jasné !!!! Nejlepší denní frekvence je taková jakou nám dává OBCHODNÍ PLÁN. Obchodní plán rozhoduje o tom jaká bude naše frekvence obchodů !!"

---všichni s tím souhlasíte, ale jaksi zapomínáte na zásadní věc - KDO STAVÍ OBCHODNÍ PLÁN (STRATEGII)?

obchodní plán nespadne sám z nebe člověku do klína..člověk si jej staví a hledá tak, aby mu vyhovoval (př. chci postavit systém na nějakém patternu na vyšším tf a chci mít cca 20-40 obchodů za měsíc a vidím, že mi za poslední dva roky dává systém v průměru 3 obchody na měsíc, tak asi takový systém nebudu obchodovat) - pokud to někdo dělá jinak, pak tomu moc nerozumím..tj. Tomášův článek lze chápat spíš jako doporučení, jak by měli začátečníci strategie stavět - jakou frekvenci obchodů hledat...samozřejmě je to jedna z cest (v tradingu nikdy neni jedna cesta), ale obecně myslím velice rozumná minimálně do začátku...střední cesta - ani málo ani moc..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ivan111 Napsal:
-------------------------------------------------------
> Veľmi trefná je časť článku o mechanickom
> obchodovaní.
> Obchodujem live vlastnú stratégiu. V podstate som
> prišiel na podobné závery ako Tomáš.
> Mesačne robím 5 - 10 obchodov a špekulujem na
> celodenný pohyb, čím dosahujem vynikajúcu hodnotu
> PF.
> Pri dobrej strátégii takéto množstvo obchodov v
> pohode zabezpečí pekné profity.
> Každému môžem odporúčať takýto spôsob
> obchodovania, je podstatne jednoduchší ako
> vstupovať viackrát za deň na rýchlych timeframes.
>
>
> A teraz k samotnej frekvencie obchodov:
> Napriek tomu, že mám stratégiu zautomatizovanú, v
> októbri sa mi podarilo vynechať jeden jediný deň.
> Zákon schválnosti funguje, bol to najziskovejší
> obchod v mesiaci ($825). Toľko o nevýhode malej
> frekvencie obchodov, ale dont worry darí sa dobre
> (momentálne pracujem na ďaľšej variante pre iný
> trh, kôli diverzifikácii).
>
>
>
>
>


Ivane, jaké patterny a jaké indikátorry používáš ve svém AOS? Jaká je hlavní pointa (kombinace indikátorů a vzorů) při vstupu a výstupu? Aktuálně připravuji podobný systém (program C# + Interactive Brokers exekuce), byl bych rád za každou radu... Předem díky za jakoukoliv odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Zdar, z me zkusenosti.. futures denne nabidne cca 3-6 excelentnich vstupu pohybu (kdyz se trh hybe) typicky scenar dne je kolem 5 super vstupu, je to jak podle scenare rezisera hollywoodu :-) typicky v urcite obdobi dne ti trh nabidne jeden z nejlepsich vstupu kdy se trh dost casto rozhoduje jestli je trh nakonec bullish nebo bearish :-) good luck

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...