Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: FinWin a pokročilé agresivní obchodování na HOD/LOD


Doporučené příspěvky

Zdravim a dakujem za podnetny clanok, ktory ma povzbudil k opisaniu podobneho pristupu obchodovanie na FinWin protitrendovych signalov. Pocas backtestu e-mini DJ (iba trendovych signalov vecernej seansy) som si opakovane vsimol situaciu, ktoru si priebezne zaznamenavam a pozorujem pre dalsi backtest. Je to obchodovanie na 'pravom pleci' v kombinacii s divergenciou. Prilozeny obrazok povie viac. Paradoxne ma k tomu priviedlo konzervativne obchodovanie CT signalov na rozdiel od agresivneho trendoveho pristupu autora. ;) Dakujem este raz za podnety pre pracu s FinWin. Jano

18443

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasi pekny screen, dovolim si reagovat

je potreba sirsi celek - ano bezpochybne, v tomto prikladu sirsi celek znamena ze pocitate s vytvorenim dvojite distrubuce a to je velmi malo casta situace a navic velmi tezko prepoveditelna - co z toho vyplyva - smysl ma pouze prvni max druhy vstup, ostatni vstupy nemuzou byt ziskove dlouhodobe (pochybuji i o tom druhem).

Dale signal finwinu tady uplne ztraci smysl.... pokud jdou traderi takto na vytvoreni druhe distribuce tak ti nejlepsi vstoupi v horni hodnote a dalsi vstup je max na prurazu low dne... vic nic.... potom jenom se ceka na nove VPOC (HVN) a vystupuje se....


ps. rad bych videl vase obchody jak tuto situaci obchodujete - vsadim se ze takto ne... :)

pekny den :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Roman06,

já HOD/LOD neobchoduji vůbec, jak už jsem na Finančníkovi mnohokrát psal. Jsou to pro mě úrovně, ve kterých jsem slabý, proto se jim vyhýbám.
Máte pravdu, že signál FinWin svým způsobem ztrácí smysl, ale je tady spíše vizuální podpora pro ty, kteří jsou na CCI a FinWin zvyklí. Já osobně třeba obecně potřebuji vidět momentum s pomocí CCI, tj. bez vizuální interpretace skrze CCI bych se neobešel ani v takovéto situaci. Jde spíše o zvyk. Pro mě až momentum které vidím na CCI je skutečně "momentum" ;-)
Jinak s tím, že první, druhá situace.... Myslím, že jsem už někde v minulosti psal na toto téma článek. Dle mých studií má validitu první a druhý takovýto průraz během první části seance (od 15:30 do 18:00), třetí generuje většinou spíše bezvýznamný pohyb, případně žádný.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Upřímně řečeno si nedovedu představit vstupovat Limitem na LOD/HOD jak je znázorněno v článku a spoléhat na CCI momentum. Jistě Tomáš mluví ze zkušenosti a rozhodně bych nepopíral co bylo uvedeno v jeho článku. Nicméně ať už chystáte vstup na LOW nebo jiné S/R úrovni předně je zásadní jasná představa o kontextu trhu. LOD/HOD je myslím velmi doprá úroveň pro vstupy na pullbacku k této ceně a následném odražení do seměru trendu tedy FLIP. (mám-li potvrzeno, že se trend tímto směrem odehrává). Potvrzení trendu je ideální sledovat na vyšším TF, v rámci daného trade managemntu není od věci určitě potvrzení v IA... Jinými slovy velmi dobrá pravděpodobnsot vstupu... ovšem nic nového pod sluncem :) Přidávám pár screenů. Jedná se o tři po sobě jdoucí dny německých dluhopisů. Možnosti vstupů s opravdou velkou pravděpodobností zde byli. Co se týče následného momenta pak už je to otázka citu tradera. Určitě TS a volume může situaci dokreslit blíže . Osobně CCI ani jiný momentum indikátor nepoužívám.

18447

18448

18449

18450

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Machi7: Ano, to máte pravdu, lovit limitem může být v některých trzích zrádné. Určitě je jistější použít "ruční" vstup MARKET příkazem, nebo příkaz typu MIT (market-if-touched), apod. Ale zrovna FGBL je myslím natolik likvidní trh, že by neměl být LIMIT problém. Potvrdit to ale nemohu, neboť FGBL neobchoduji, bylo by třeba vyzkoušet. Potvrzení trendu je pak určitě otázkou preference každého obchodníka a jeho systému - já si potvrzuji trend skrze EMA34 a EMA204, ale samozřejmě zůstává pravdou, že trend by měl být ideálně etablovaný a našim vlastním nástrojem potvrzený.

Adam.w: Přesně jak zmiňujete - celá idea je hlavně o efektivním řízení RRR. Jsem rád, že používáte s úspěchem! ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No já nevím, mě tento způsob obchodování příjde pro začínajícího obchodníka méně riskantní, než když obchoduje z počátku obchodního dne mezi LOD a HOD. V tuto dobu má trh poměrně značnou sílu a pokud obchodník situuje své vstupy na odražení od SR úrovní, dost často se stává, že trh touto SR projede jako nic. Naopak bych řekl že je to po překonání LOD nebo HOD. Trh mi tím naznačí, že právě touto cestou chce jít a začne vytvářet pěkné flipy do směru trendu. Vždyť není nutné vstupovat na první flipu, který se odráží od LOD nebo HOD a naletět tak scalperum . Druhý flip bývá taky slušný... :)

Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši díky moc za zajímavý článek. Měl bych tři otázky
a) Znamená to, že pokud je silně padající nebo rostoucí den bez výrazných pulbacků, že v takoých případech obchody vůbec neberete?
b) Pokud uvažujete HOD/LOD, berete je jen z hlavní seanse nebo z celého rozsahu ETH?
c) Ze kterého dne je váš příklad?
Děkuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

wladi,

a) přesně tak, jsem zcela bez obchodů. Plán je plán, neženu se do všeho za každou cenu.
b) jen z hlavní seance, od otevření trhů. Prvních cca 10-15 minut se dle situace můžu řídit dle high a low premarketu.
c) Uh, to vám teď přesně neřeknu, psal jsem článek před odletem do Asie, protože tady nemám na psaní článků čas. Někdy z Prosince, tuším, ale přesně z hlavy nevím.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...