Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Má historie poskytovatelů dat


Doporučené příspěvky

ja obchodujem na timeframe rangebars a tam mi vyhovuje iba CQG, predtim bolo este dobre zen-fire ale CQG ma este viac historickych dat. S volume mam iba slabe skusenosti takze nemozem porovnat a s casovymi skoro ziadne tak tam uz vobec neviem, ale na casovych niesu podla mna treba az tak kvalitne data

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,
je zajímavé jak málo se téma dat probírá. A přitom jak důležité toto téma je. Jsou zde lidé kteří donekonečna vyzdvihují ten či onen indikátor a dokáří o něm sáhodlouze diskutovat ALE kvalita dat je nechává v klidu. A přitom každý indikátor je počítán právě a jen z dat.

Třeba CCI. Udělal jsem si testík data z IB a data od CQG (ticková data), trh NQ, otevření trhů + 60 min / běžný den / 2´tf. Rozdíl byl 1 - 2 ticky na OHLC. Sledovaný pattern ZLR (Véčko na CCI 14). Bylo až s podivem jak se od sebe liší. Od IB krásně špičaté, radost vstoupit, od CQG ploché, žádný vstup. Trh pochopitelně netrendoval - šel do chopu. A když jsem dal Reload Historical Data od IB, tak se graf "srovnal" a byl stejný jako ten od CQG.
Pak jsem otestoval i Williams%R 10 - vstup do trendu a stejný výsledek. Opět indikátor s daty od IB nepracoval dobře.
K čemu jsou potom všechny backtesty snad nemusím ani psát ...

Takže, je nutné si velice pečlivě rozmyslet CO a KDY chci obchodovat a podle toho použít data. Pro day trading jsou data od IB OK, pro vyšší intraday tf (od 5´ - 10´ min.) také není poblém ( svíčky jsou dostatečně veliké a rozdíl 1 - 2 ticků tvoří malé % velikosti svíčky a tudíž tolik neovlivní sledovaný indikátor ) ale na 3´ / 2´ tf bych osobně US e-mini s daty od IB neobchodoval. Trhy jsou příliš rychlé a je důležité mít VŠECHNY ticky v grafu. Jiná věc je obchodování pomalejších trhů jako třeba dopolední FESX nebo třeba Corn na 5´tf. Tam jsou data od IB - v tuto chvíli - dostačující.

Tatanka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Dobrý den,
ještě k doplnění. Udělal jsem si další z testů na data a zjistil jsem toto.

IB přes API posílá filtrovaná / upravená / ořezaná ... atd... data (to se ví),
ALE pokud si otevřete ten samý graf přímo v TWS, dostanete všechny ticky. Tedy přesně takový graf, jaký je k vidění v NT7 po kliknutí na "Reload All Historical Data". Ale pozor, jen časové rámce. Sekundy a minuty.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...