Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Praktické tipy pro obchodování indexů v evropské dopoledne


Doporučené příspěvky

Zdravím, Petře, děkuji že se dělíte o své know-how. Používám taky Price Action. Na 30 min grafu zakresluji S/R úrovně, na základě kterých zvažuji potenciál obchodu. Na druhou stranu obchoduji formace jako 1,2,3, double top/bottom, jen v těchto oblastech popř. když se objeví na high/low dne po znatelném trendu. Přikládám screenshot trhu euro pro ukázku (primárně se soustředím na mini Nasdaq), jak používám vyšší timeframe v kombinaci s nižším. Jedná se o pattern 123 na S/R úrovni z 30min time fr. s potenciálem k další S/R úrovni.

18620

18621

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Petr:
Ake trhy vyuzivate pre IA a divergencie na europskych trhoch?

Ja pouzivam IA pri americkych trhoch ako voditko pri obchodoch. Nevstupujem na zaklade IA, ale vyhodnocujem celkovu situaciu a sledujem S/R na inych trhoch. Obchodujem vylucne TF a mam okrem toho otvorene ES, NQ a YM.

Sledujem aj europske trhy ale uz ich neobchodujem (obchodoval som FDAX, ale radsej som prestal). Ked sledujem europske trhy, mam tiez zobrazene FESX a FGBL. FGBL je skor "zrkadlo" predchadzajucich dvoch.

Existuje este nejaky korelujuci trh s trhom FESX, alebo FDAX ktory sa oplati sledovat doobeda?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den.
Petre, v clanku jste se zminil o tom ze nektere trhy jsou pro trendove obchodovani lepsi nez jine. Mohl by jste prosim nejak strucne charakterizovat trh ktery je vhodnejsi pro trendove obchody? Je to tak, ze na trendove obchody je lepsi trh ktery ma SR urovne bud hodne daleko od sebe a nebo je tak hodne nerespektuje? Ja jsem nedavno testoval trh NQ na 3 min timeframe a prislo mi ze obchody maji maly potencial. Ma toto zavislost i na zvolenem timeframe?
Dekuju za odpoved a za dobry clanek.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

[bold]Velmi dobrý článek [/bold]
Článek ukazuje že trader se musí umět přizpůsobovat, z obchodování FinWinu přes Inter Markert Analýzu na US trzích na Price Action na evropských trzích.
Konverzace na twitteru a zde na fóru pak poslouží nejen začínajícím traderům jako úkázka jak vlastně vypadá takové obchodování.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím
Při čtení tohoto článku mě napadla možná zajímavá myšlenka. Snažit se utratit denně(za týden) jenom určité procento (např. 70%, protože daně :( ) toho, co jsem předchozí den(týden) vydělal. Anebo samozřejmě míň. Musím to vyzkoušet. Třeba to napomůže mysli při obchodování.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

shaman78 nechapem co si tym chcel povedat?
Ze to co zarobis musis zdanit? a ze mal by si minut aspon tych 70 percent z toho co zarobis? ale sak potom budes danit tych 30 % zvysnych. Myslim ze tu neexistuju pausalne vydavky ako v pripade zivnostnika ci podobne.
V kazdom pripade si necham vysvetlit tvoju uvahu lebo jej velmi nerozumiem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to stranger:
ale vůbec ne, takhle do podrobna to neber. Jedným z mých mnohých nedostatků je to, že přehnaně dlouho držím otevřenou pozici. V naději, že zisk poroste a ne vždy to dopadne dobře. Já vím, je to má nedisciplovanost a taky to patří do jiného vlákna. No při poznámce o obchodování na Lanzarote mě napadlo, že to zkusím pořešit takovým přístupem.
Samozřejmě s trhy a jejich vlastnostmi to nesouvisí, ani si tím nechci stěžovat na zdaňování příjmů. Jen mě to zaujalo a jak jsem si zvykl myšlenky zapisovat, a taky jsem doufal, že se k tomu někdo vyjádří, napsal jsem to sem. Pardon :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den.
Při zadání tickeru FESX do TWS od IB se mi napíše chybová hláška: there were no companies or assets found matching the text entered.
Evidentně takový ticker v TWS nefunguje. Nevíte někdo, co tam mám napsat. Při zadání " Dow Jones Euro stoxx 50" vyjede několik řádek, ale ani jedna s tickerem FESX.
Díky za radu.
Josef

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...