Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Mám v intradenním obchodování používat S/R úrovně nebo nikoliv?


Doporučené příspěvky

Bezvadnej clanek.

Ja jsem diky Petrovi S/R zony zacal zakreslovat cca pred mesicem a opravdu muzu rict, ze staci zacit, a clovek uz tu motivaci pokracovat pak nejak ziska sam. Tento tyden napriklad indexy spadly hluboko pod moji nejnizsi pripravenou zonu (popravde jsem pripravu na muj papertrading trochu odflakl). Najednou jsem hledel do grafu na price action, kde nebyly zadne zony a pripadal jsem si uplne mimo a nejisty - a to jsem pritom na zony byl zvykly teprve "chvili" !

Sam zkousim papertrading na Woodies CCI, ktery ve sve oficialni podobe S/R nepotrebuje, presto mi zony pomahaji odfiltrovat nesmyslne obchody a zaroven diskrecne upravovat profit targety. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Souhlasim s detroitem, clanek je super.

Taky povazuju S/R urovne za dost podstatnou cast pre-market analyzy na dalsi den.
Vzhledem k tomu, ze pouzivam deltu, jsou pro me S/R urovne na delte jeste dulezitejsi, nez na cene. A pokud se sejde S/R na delte se S/R na cene, to uz pak je uplne jine kafe.
Tim chci rict, ze S/R urovne maji svuj smysl i na nekterych indikatorech.

Jeste jednou diky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím tradery, mohu se připojit k názoru Petra. I já používám S/R, které mi pomáhají zmapovat trh. S/R zakresluji cca hodinu před seancí, takže při samotné seanci už jen "čekám" na to, až se trh k dané oblasti dostane. Ke vstupu používám vlastní patterny a vstupuji vždy jen s "dobrým" RRR. V mém případě 1:3 a vyšší. K zakreslení S/R používám různé timeframe a sám si také zapisuji (již několik let) S/R které pak filtruji (vybírám) pro konkrétní den. Obchoduji TF, 1min. Pro ukázku přikládám PrtSc včerejšího dne. I když toto není ideální den (odpoledne chop....), je zde vidět, jak trh na předem zakreslené S/R reagoval. Dan

19319

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no ja mozem potvrdit postreh mtomasa111. Posledne mesiace kladiem pri obchodovani velky doraz na SR urovne, a moj papertrading sa zasadnym sposobom uhladil a stabilizoval. Lenze obcas (ako tento tyzden) mi to ujde a nastupi improvizacia a nahananie kazdeho pohybu. A prichadza snura stratovych obchodov... Takze pekne skludnit, par dni volna, a zacat zase pekne podla SR zon, s jasnou logikou obchodu a vyhodnym RRR :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Taky se přidám...SR zony používám asi rok a dle zkušeností mi SR zony přijdou jako jediná logická věc v trzích. Na pevné SR zony trh zareaguje prakticky pokaždé. Dřív nebo potději ano...proto mi příjde smysluplné se jimi zabývat.
Nedávno jsem přešel s NinjaTraderu na Sierru a našel jsem v ní bezva pomůcku, která v Ninjovi nebyla. Nebo jsem si jí alespoň nevšiml. Jde o možnost nakreslení vertikální čárky, u které se objeví výpočet bodů nebo USD, kolůik je to z bodu A do bodu B. Takže jednoduše zjistím, kolik je potenciál mezi jednotlivými SR urovněmi a hlavně to stále vidím a vím, že na této SR nemá cenu vstupovat a na jiné ano...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tiez som zapojil SR urovne do svojho obchodovania. Pouzivam ich odvtedy co Peter zakresluje a publikuje svoje pripravy na obchodovanie a takisto som sa nasiel v intermartet analyze. Prikladam ako priklad printscreen z dnesneho poobedia na US trhoch, mal som dva vstupy, na SR urovnich, jedna Long, druha short, podla mojho planu. Ja si zakreslujem SR na 15min.grafe, obcas pozriem aj na 30min. Obchodujem potom na 1 alebo 2min grafe, podla pocitu z volatility trhov.

19323

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mohli by jste mě prosím opravit nebo doplnit ve výčtu S/R úrovní podle důležitosti pro ID obchodování?

I. nejčetnější S/R úrovně s předešlých dnů
II. hranice vodorovných kanálů
III. HIGH/LOW/CLOSE předešlého dne
IV. PIVOT úrovně
V. HIGH/LOW premarketu
VI. trendová čára
VII. hranice šikmého kanálu


Dále by mě zajímalo, zda klesá přesnost v dodržování nebo i důležitost S/R úrovní s tím, jak se vzdalují aktuálnímu obchodnímu dni? Zajímá mě to proto, zda je lepší vždy na konci dne vyznačené S/R zóny doupřesnit?

Také mi není jasné, jak konkrétně pomáhá Volume profil k vyznačení S/R zón? Vypadá to, že ty nejdůležitější S/R zóny jsou tam, kde je Volume profil nejnižšší.

A poslední věc, kterým S/R úrovní přikládáte větší důležitost, těm od kterých se cena odrazila co nejvíce nebo těm které vypadají spíš na hranici, za kterou už nikdo nehctěl obchodovat?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nižší volume v profilu která má na obou stranách vyšší volume (důlek) je místo kde se v minulosti trh moc nezdržoval, buď se "rychle" odrazil nebo "rychle" prorazil, tedy zde bývá pohyb, poblíž tohoto místa právě bývají na cenovém grafu vidět extrémy otočkových barů (klasické pojetí SR)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji alespoň za částečnou odpověď. V článku je citován Váš příspěvek, v kterém zmiňujete, že používáte Volume profil v kombinaci s PA, můžete prosím ještě vysvětlit, co z PA Vám pomáhá určit, kde jsou hlavní S/R zóny? Nebo jak PA v tomto případě používáte?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Začal som si značiť S/R úrovne a velmi mi to pomáha pri obchodovaní. Spolu s S/R používam Bollinger Bands tunel.
Ak je tunel úzky ani nezačínam obchodovať. Najradšej mám dynamické obchody kedy sú Bollinger Bands dalej od seba.
Obchodujem najradšej menové páry a indexy. Keď je cena na úrovni low alebo up dňa a prerazí Bollinger Bands vtedy začínam vstupovať do trhu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jenr:
logika cenové hladiny s nižší volume než hladiny nad ní a pod ní vychází z aukční teorie:
úkolem trhu je co nejlépe umožnit obchodování, tedy hledá hladiny kde tradeři s cenou souhlasí (jsou ve větší míře ochotní nakupovat i prodávat=vysoká volume na hladinách=value=přijmutí ceny=rovnováha=chopp...) a co je důležité zde se trh pozdrží a rotuje (ve volume profilu to vypadá jako boule). Naopak trh prchá z míst kde není souhlas s cenou (nakupovat/prodávat chce více jedna strana a logicky se na hladinách poblíž spáruje méně obchodů=odmítnutí ceny=nerovnováha=pohyb...). Podrobnosti najdete v těchto vláknech:
www.financnik.cz/forum/read.php?2,174918
www.financnik.cz/forum/read.php?2,5356

co se týká kombinace PA a vol. MP tak se mi líbí myšlenka jednoho tradera "volume je královna a cena(PA) je král" tedy PA mi upřesňuje "zužuje" SR oblast nalezenou ve volume profilu ve které následně čekám na signály vstupu.

Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mtomas111:

Mohl by jste sem prosím ještě dát konkrétní ukázku toho, jak pomocí ceny upřesňujete S/R oblast? Vyjmete například, pokud jde o resistenci, jen horní knoty svíček a pokud jde o support spodní knoty svíček? Respektive jen ty knoty svíček, pod kterými bylo volume nejvyšší, což by v těchto případech znamenalo zběsilé prodeje nebo nákupy? A nebo vyjmete jen vrchol poslední svíce, za kterou došlo k obratu trendu?


Odběhnu ještě trochu od tématu, ale v podstatě by se mohlo jednat o část odpovědi na mou první otázku, týkající se priority typických S/R úrovní.
Sledoval jsem dnes trh ES,YM a FESX na 3 min grafu. Zatím co na YM se z počátku obchodovala trendová čára jako resistence s počátkem někde kolem 10:12 (od 13:30 až do 15:48 to byla dokonce horní hrana šikmého kanálu, po 16:30 trh překročil tuto trendovou čáru, která mu dále sloužila jako support). tak trh ES se už od začátku obchodního dne obchodoval ve vodorovném kanálu mezi cenou 1371,50 a 1376. Samozřejmě ve stejnou chvíli, kdy cena prorazila kanál směrem nahoru, byla proražena i trendová čára v trhu YM. Jde mi o to poukázat, že priorita S/R úrovní se nedá zřejmě striktně určit.A potvrdil to nakonec i trh FESX, v kterém se pro změnu obchodoval hlavně pivot, kdy dopoledne odrážel cenu směrem dolů a po jeho proražení zhruba v 11:54 začal sloužit jako support.

Takže z těchto faktů plyne, že priorita S/R oblastí není zcela jednoznačná, ale mnohem důležitější je porozumět tomu, co se v konkrétním trhu děje. To znamená zjistit jaký je hlavní záměr většiny traderů. Budu rád pokud mi toto tvrzení někdo z Vás potvrdí nebo vyvrátí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...