Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Sierra Chart a Depth Of Market (DOM)


Doporučené příspěvky

Zdravím Petře.
Předně děkuji za článek, ale mám k DOMu dotaz.
Myslíte si, že je pro intradeního začátečníka/ mírně pokročilého, přínosné sledovat DOM ?
Přece jen je to další informace navíc (váš oblíbený termín paralýza z analýzy :) ) a ASK a BID příkazy se mění tak rychle, že se mi osobně nezdá možné vypozorovat, že např. pokud je ASK mnohem větší než BID, tak cena půjde tak či onak.
Pokud tedy např. obchoduji jen z grafu na 1 min timeframe a moje strategie nijak DOM nepotřebuje pro vstup, řízení obchodu a výstup, bude koukání do DOMu přece jen přínosem ?
Přiznám se, že dříve jsem ho měl puštěný, ale nic prazvláštního jsem tehdy po cca 14 dnech nevypozoroval a tak jsem ho vzhledem k více informacím vypl.
Ale, je možné, že se po čase něco dá nakoukat, možná testování průlomu na nějaké S/R úrovni atd....

Děkuji předem za odpověď a ať se daří.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Honzin,

sami ste si pekne odpovedali vo Vašej otázke. DOM je ďalší zdroj informácií naviac k aktuálnej cene, ktorý Vám ako začiatočníkovi (alebo mierne pokročilému) vôbec nemusí pomôcť, skôr naopak. Ďalej ste napísali, že ste v ňom nič prazvláštneho nenašli a Vaša stratégia ho nepotrebuje. A tu máte celú odpoveď.

Nie je dôležité, či si niekto iný myslí, že daný nástroj je dôležitý - ide len o to, čo si o ňom myslíte Vy. Ak Vám DOM nedáva zmysel, tak je to len dobre. A ak Vám dáva zmysel, tak je to tiež dobre. Už len to dokázať deň čo deň používať rovnakým spôsobom podľa svojich pravidiel.

Nech sa darí

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Honzin, tak musis sledovat trh, kde se meni pomaleji a urcite dele nez 14 dni :-)
www.youtube.com/watch?v=1XxEXQWast8
Btw: toto je asi tak max informaci ktere pro trading muzes ziskat a nebudes cekat az zavre Bar, nebo se zahne indikator, pokud resistance zfailuje vystoupis minus 2-3 ticky.
Good luck.

Dotaz: da se do tech Sierra DOMu pridat sloupec volume?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Honzin: podle mě DOM nemá smysl příliš sledovat, spíš bych se zaměřil na T&S, Footprint. Tam by měly být všechny informace narozdíl od DOMu dostupné tj. na FP např. hezky vidíte, kde byl umístěn iceberg příkaz, který v DOM vidět není, ale na dění na trhu mají tyto příkazy poměrně zásadní vliv

Zde ukázka iceberg na footprintu nedávno na kukuřici www.youtube.com/watch?v=SYsSKzNCW-0

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravím,

mám jednu otázku v které jsem si myslel, že mám jasno a nyní mě stála 240 $ v trhu DX .. Používám sierru 877, moje strategie je postavena na swingovém obchodování. To znamená, že používám funkci OCO. Pokud chci zadat příkaz, otevřu si "trade windows" kde zaškrtnu kolonku "use attached orders" aby jsem měl zaktivované přídavné příkazy. Dále si nakonfiguruji ve složce "targets" svoji stopku a profit target .. nastavuji jen jeden target a jednu stopku, po 1 kontraktu. U každého nastavuji dále OCO GROUP 1 a možnost GTC (příkazy se ruší až je sám stornuji)..Dále už pak jenom zadám Buy nebo Sell a vidím jak se mě v grafu zobrazí hlavní vstupní příkaz (rodič) a 2 další příkazy (sl a pt - děti) ...Vidím, že jsou v grafu 3 příkazy na hodnotách přesně jak potřebuji. Otevřu si svoji brokerskou platformu (SOL) a znovu si zkontroluji, jestli jsou příkazy zadány, jestli je vše se sierou propojeno v pořádku, vše je ok a vypínám obě platformy. Ráno vstanu, zapnu pc a podívám se že jsem v otevřené ztrátě 380 $, mírně zaskočen se snažím pochopit situaci a zjistit co se děje...Vždyť jsem přece kontroloval vše 2x, v pc i v platformě vše bylo ok. vůbec jsem nechápal situaci, ale věděl jsem, že jsem v otevřené ztrátě, která může být čím dál větší..nakonec jsem nepodlehl emocím a hned neuzavřel pozici, věděl jsem že trh není v obchodních hodinách a tím pádem nevykazuje nějak prudké pohyby a s trochou štěstí ztrátu zmenšil..

Otázkou však je, co jsem udělal špatně, že se mě nezaktivoval můj StopLoss ? (který byl mimochodem příkaz stop, což znamená, že i kdyby mě ho trh přeskočil, tak vystoupím s nějakým skluzem)..

Proto žádám o radu (třeba i zkušenější angličtináře) o vysvětlení tohoto problému. Jediné co mě napadá je, že jsem měl špatně určenou OCO group. Je to tak, že sleduji a zadávám příkazy do 5 trhů. Ve stejnou chvíli jsem měl zadaný příkaz v jiném trhu (6B) také na stejnou skupinu OCO.

Měl za to, že sierra umožňuje zadat 5 příkazů OCO se svoji skupinou do každého trhu zvlášť.. Příklad pokud chci zadat příkaz z OCO do trhu DX zadám jej pod OCO group 1.. dále chci zadat jiný příkaz do jiného trhu třeba 6B a zadám jej pod skupinou OCO group 1, jakmile chci zadat další příkaz do stejného trhu 6B musím již zadat příkaz pod skupinu OCO 2 ...

V podpoře sierry jsem našel vysvětlení, ale nepíší tam nic o tom, že by se jednotlivé OCO group stornovali mezi trhy ..

Prosím Vás, pokud má někdo zkušenosti uvítám jakoukoliv radu..

Děkuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši,
OCO příkazy se skrz Sierru aktivují vždy až v okamžiku, kdy nastane vstup do trhu.

Tj. pokud jste zatím do trhu nevstoupil, jen máte vstup nachystaný, tak u brokera čeká jen vstupní příkaz. SL a PT se odešlou v okamžiku, kdy Sierra dostane pokyn, že došlo ke vstupu do pozice. Potom je možné vypnout Sierru (u většiny brokerů - např. u IB to tak funguje ale vím, že u některých brokerů je i u Sierry drženo OCO na počítači. Tj. toto si musíte zjistit u svého brokera).

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Petře,

ano je to přesně jak píšete. Zadal jsem bracket příkaz přímo ze Sierry a následně překontroloval příkaz ve své brokerské platformě SOL, kde byl zobrazen, ale sám a bez přídavných příkazů. (myslel jsem si, že se přídavné příkazy nezobrazují hned, ale až po vstupu, neuvědomil jsem si, že se až po vstupu teprve posílají.)

Po zadání bracketu ze Sierry jsem vypnul platformu a šel spát. Nyní si uvědomuji, že sierra nemohla poslat přídavné příkazy, jelikož byla vypnutá. Tím pádem, se mě otevřela pozice, bez žádného krytí.

Nakonec jsem rád, že mě tato nehoda stála docela málo peněz, když si uvědomím co může způsobit nechráněný příkaz v trhu. Je to tak, že za informace se platí..

Děkuji za reakci

Hezký den


Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...