Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Mé výsledky jsou závislé na posledních obchodech


Doporučené příspěvky

yamato, hlboko v podvedomí sú zaryté i presvedčenia a mechanizmy, "vďaka" ktorým beriem obchody mimo plán a robíme všemožné chyby, kvôli ktorým vo výsledku nezarábame. A predsa sa tu všetci snažíme ich zmeniť a stať sa úspešnými obchodníkmi ;)

Petře, vďaka za článok. V mojich paper i live obchodných záznamoch sá pravidelne vyskytovali dni, keď som nasekal hromadu nesmyselných obchodov - z dôvodov o ktorých píšete. Trvalo mi pol roka, než som si uvedomil aký dôležitý je MM a že to nie je len o matematickej optimalizácii RRR, SL, PT apod, ale že to je tiež ochrana pred mojími "démonmi" - tj. vzorcami chovania, ktoré negatívne ovplyvňujú obchodovanie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

yamato:

ať už to kdokoli bude brát jako reklamu - skvělá kniha k psychologii tradingu se spoustou (v podstatě pouze) praktických cvičení atd. je Trading Coach, kterou jsme vydali..je vyloženě zaměřená na různé psychické problémy a různé taktiky pro jejich zvládnutí..osobně můžu maximálně doporučit..je to obrovská zásobárna zajímavých myšlenek a pomůcek..

michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Určitě by bylo přínosem pro tradery pořádat kurzy mentálního treninku. To je základ ziskového obchodování. Bez tohoto článku tradingu nebudeme nikdy schopni profitovat. Náš mozek je bohužel nastaven evolucí jinak než v tomto případě potřebujeme. Proto tolik obchodníků prodělává. Navíc mozek špatně reaguje na některé věci. Spousta věcí je jen klam a mozek na takové případy reaguje jinak než by měl. Např. když máte kruhy poskládané do sebe uvnitř od největšího do nejmenšího tak to mozek vyhodnotí jako točící se spirála a přitom je to jen na papíře, takže se nic netočí. S podobnými klamy stejně chybně mozek pracuje i v tradingu. Navíc mozek zde pracuje ve stresu a pak je rozhodování o to složitější.
Je to velice rozsáhlé téma a vyžaduje to mnoho studia nebo ideálně mít kouče, který vás připraví.
Pro začátek je dobrá alespoň nějaká literatura např. od Christoph Wahlen.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to je prave ta zrada, to co je pod povrchom a nie je to vidiet. Clovek tak nejak automaticky ocakava, ze ked ma otestovany OP a na papieri mu pekne sype, tak je za vodou.
A potom ide live a equity smer juh. Pozrie na svoje obchody - smarjaa, to co som robil? preco? preco som toto nebral, signal jasny jak facka. A toto? Tri vstupy v chope? Hrabe mi?

Nie kamarad, nehrabe. Hraju sa s tebou emocie a podvedomie :(

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovak,

souhlasím na 100%. Já za sebe mohu říci, že jedna z věcí, která mně dost pomohla, je například Transcendentální meditace (kterou praktikuji 2x denně 20 minut). Pomáhá mně to ke zvýšení soustředěnosti, zklidnění mysli a snížení úrovně stresu. Snížení stresu snižuje právě i ony "chybovosti" mozku, pro mě to mělo mentální přínos docela velký.
Ale určitě je celá řada dalších technik a metod, v základu ale myslím, že hlavně člověk musí být soustředěný a co nejméně stresovaný.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokial chce clovek lepsie pochopit svoju psychologiu,povahu, a vsetky mozne zazite vzory spravania tj.dostat sa blizsie k podstate svojho ja tak odporucam zacat navstevovat rozne regresne a ine terapie.Ja sam som jednu obsolvoval cca 4 hod sedenie a vsetko ohladom mojho myslenia sa citelne zlepsilo.Moj nazor na to je podobny ako spominal yamato,ked citate knihu alebo cllanok tak sa to dostane do hlavy a zostane to viac menej len vo vedomostnej casti mozgu a neprenikne to hlbsie(vedomie niecoho este neznamena ze to aj prijmeme) Pri tej terapii som si precitil rozne velmo hlboko zakorene pocity este s cias ranneho destva a bolo to naozaj intenzivne par krat som sa skoro aj rozplakal......
Tj yamato mozno hladas nieco podobne ale uplne ,,nanecisto,, to nie je(nieco to stoji)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...