Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

OBCHODY 25.7. - 29.7.


tomnes

Doporučené příspěvky

Tak copak se děje, že nám tady diskuse nad obchody zase skomírá? :-) Copak nikdo neobchoduje??? Byť třeba jen papírově? Vlasto, Rendo, Libici, Josefe, Dzinku, Boljo, Greenhorne, Warriore a všichni ostatní - neříkejte, že nějaké tipy se kterými by jste se podělili nevyhrabete! :-) Byl bych nerad, kdyby nám výměna obchodů "zašla". Naopak si myslím, že ve vlastním zájmu by co nejvíce přispěvovatelů mělo pokračovat v prezentaci svých tipů - ať se můžou neustále všichni od všech učit!
Díky,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,
prosím Tě, upřesni kontrakt, protože podle mých podkladů se v kontrakt zářijový kontrakt cukru neobchoduje.
viz. tabulka kontraktů, která je součástí manuálu:
www.financnik.cz/art/manual/komodity-specifikace-konktraktu.html

pokud bych se měl vyjádřit k SBV05( SUGAR WORLD #11 / October), tak je na maximu od roku 2000, moc bych na long nesázel. Dneska ale poskočil na sever gapem, podívej na předposlední gap, to se potom malinko otočil ja jih...
Asi bych opravdu raději čekal na obrat trendu( nebo jakýsi pokles ceny ?), protože nevím, jak dlouho ještě může jít severně.
Bylo by zajímavé podívat se po nějakých fudamentálních informacích, např. na pitnews.com, nabo grainguide.com.
Ne, že bych to bral jako hlavní pro orientaci, ale mohlo by to ledaccos vyjasnit. Hlavně tedy otázku, proč to dlouholeté maximum...


sorry, ještě jsem našel zářijový cukr SUGAR 14 Domestic ( asi domácí - USA cukr), pošli prosím svůj zdroj dat k tomuhle kontraktu.
v TNT ani na www.fururesource.com jsem tehle kontrakt nenašel.

PS: podívej na RiceRough November2005 - tady najdeš více prostoru pro úvahy, co vše by se mohlo stát...

Zítra to klidně probereme. Mnoho zdaru přeje Greenhorn.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravíčko Stupid, s velkou pravděpodobností jsi se jen ve specifikaci kontraktu upsal... Aktuální obchodovaný cukr (jak kolega greenhorn opravil) je SBV5, což je říjnový kontrakt SUGAR WORLD #11) a to je i kontrakt, který sleduji... Pokud tedy jsi long v SBV5 (nákup na 8.60), tak to byl velmi dobrý nákup... Já očekával spíše otočení trendu a pohyb na jih. Open gap, ze dne 8.7. (z mého pohledu průlomový S/R) naznačil velký pohyb na sever a já chtěl vstupovat následující den při pokračování trendu (nad high)... Ovšem trh měl jiný názor a začal velmi pomalu klesat a já zůstal mimo trh...

Během obchodního dne 21.7. se na trhu objevily některé zprávy (které jsem zaznamenal až později), že velcí východní importéři (Čína, Indie, střední východ) začaly v nakupovat tuto komodity ve velkém a tím spustily lavinu akcí i velkých finančních fondů, které se "svezly" na zvýšeném zájmu... Ovšem zaznamenal jsem i naprosto protichůdné zprávy, že jeden z velkých vývozců Mexico očekává rekordní úrodu, někde na úrovní o 15% více než loni, což mimochodem byla také rekordní úroda...a což dle analytiků povede s velkou pravděpodobností povede k poklesu ceny této komodity (tato zpráva se jistě v budoucnu ještě zoobchoduje (jistě to neřekne nikdo, ale předpokládám, že málokdo bude chtít nakupovat nad cenu nějaké výrazné S/R (a že jich tam v cestě vidím). Nyní je u jednoho výrazného maxima, další jest na úrovni 10.50 a poslední na úrovni 11.40. Z tohoto důvody nyní nedoporučuji vstupovat do trhu, protože kdykoliv se může trh obrátit a pokračovat na jih. (Nicmíně, pokud jseš již v pozici, přitáhni si SL (do profit zóny) a nech trh "dychat" a posouvej SL dle tvého uvážení (nastav si PT na úroveň 11.00), možná vypadneš hned dnes, ale jest velká pravděpodobnost, že trh ještě nějaké "kladné body" pro tebe udělá... Úspěšné obchody přeje Vlasťa







Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny komoditní obchodníky...a dovolím si přidat moje tipy na dnešní moje naplánované obchody:
ECU5 (euro) - nákup proti stavajícímu down trendu, vstup nad včerejší high (buy 1.2117 stop, SL 13 pts, PT 39 pts, výstup nejpozději MOC)
SFU5 (frank) - nákup proti stavajícímu down trendu, vstup nad včerejší high (buy 0.7770 stop, SL 13 pts, PT 39 pts, výstup MOC)
SIU5 (stříbro) - prodej pod včerejší low, sell 709.0 stop, SL 25 pts, PT 75 pts, výstup MOC
CLU5 (ropa) - nákup do stávajícího up trendu, vstup v oblasti nad včerejší high, (buy 59.25 stop, SL 20pts, PT 90 pt)
LHV5 (vepřové) - nákup proti trendu nad včerejší high, buy 58.30 stop, SL 30 pts. PT 90 pts, velký zájem o noc, pokud se můj zisk bude blížit mému PT

Toť pro dnešek vše.... Úspěšné obchody přeje Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Tě stupid, a přeji pěkny obchodní den.

Dovolím si trochu kritiky K TVÉMU cukru. Neber to prosím Tě jako pohlavkování, ale rozdání trochy zkušenosti, ikdyž sám mám málo.

Pokud jsem se dobře díval, koupil jsi ten cukr v poslední čtrvrthodině. Toto by udělal jen skutečný mazák a musel by sakra vědět proč. Tys to, promiň, nevěděl a to je chyba. A to tak, že zásadní. Už jenom to jít spát, že to zítra GAPne k jihu, a vše tomu nasvědčovalo, to bych měl tůze špatny sny.
Až budeš mít v takové pozici skutečný prachy, tak Tě ujišťuje že se nevyspíš. Ráno se netrefíš hrnkem do pusy.
Na čištění zubů zapomeň. Tomu se říká psychická zátěž o které tady je několik kil písmen psáno.

Ale zájem Ti nahrál a jsi v dobré pozici, a podle mého soudu vše nasvědčuje, že v ní ještě chvíli vydržíš.

I v "papíře" si musíš zažít, že jde o skutečký prachy ( k tomu slouží) a vytvořit nepřekročitelny návyky. To je jak v autě, nehkedáš páčky, poze je téměř bazmyšlenkovitě mačkáš.

Já číhám spíš na opadnutí zájmu a budu se chtí svést z kopce dolů. Půjdu do toho "potkou" SBH06, asi 9.50 a budu ji chtít tak za 4,6. Pro klidnější spaní.

Thy rozternem!!!!!
26.07.2005
Radim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za´komentář Radime,
Přiznávám, že jsem cukr nenakoupil po významné velmi podrobné analýze, a vlastně to původně nebyl vůbec dobrý nákup,
Nakoupil jsem ho 11.7. příkazem STOP (to tě pak netrápí, že čtvrt hodinky před koncem obchodování), něco jsem si nedávno před tím četl o strategii trend-following, a cukr byl jeden z těch kde se mi zdál výrazný trend (up),
Měl jsem ale štěstí v tom, že jsem dobře posadil SL na 9,34, protože po mém nákupu cukr několik dní klesal a zhoupnul se až na 9,35!!!

Je fakt že po vzestupu nad můj nákup, jsem přikoupil ještě jeden kontrakt, ale tam jsem dal SL moc blízko a vyhodilo mě to ven s menší ztrátou, (zatím zkoumám, jak velké SL používat u které komodity)

Tak jsem skončil, včera se mi zdálo, že už se mu nad 10.00 nechce, mohl jsem vystoupit o pár ticků výš ale i tak to jde poslední SL jsem měl na 9,91

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...