Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Neorientuji se v softwaru pro automatické obchodování


Doporučené příspěvky

Yaztromono:

Za mě bych ti NinjaTrader taky určitě doporučil. Pokud zvládáš C#, tak .NET ti poskytne mocnější nástroj než je EasyLanguage, a oproti jiným nástrojům máš zde možnost si na neomezeně dlouho dobu NinjaTrader pořádně "ošahat", než se rozhodneš zaplatit. Se stejnou ideí jsem si vlastně taky vybral právě NinjaTrader.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No C# ani .NET sice nijak nemiluju, ale programuju temer denne v jave coz je z velke casti skoro to same a prizpusobit se snad dokazu.
Jeste by me zajimalo ma nekdo zkusenost s NT v zivem tradingu treba u InteractivBrokers. Ta cena okolo tusim 1000$ je neco co bych jeste jakz takz zkousnul az buu zacinat na ostro. Jestli to dobre chapu tak za 1000$ mam licenci pro jednoho konkretniho brokera a za 1500$ pro vsechny ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Yaztromono:

No vidíš, já si C# zase zamiloval :o), a to jsem taky přecházel se znalostí Javy. Každopádně přechod z Javy není nic, co by nešlo zmáknout. S licencí je to tak jak říkal Pribinacek, single licence lze měnit, ale aktivní ji můžeš mít v jednu chvíli pouze pro jednoho brokera. Pokud však neplánuješ běh strategií pro více brokerských účtu současně, tak multi licence je ti zbytečná. Navíc máš možnost do budoucna si doplatit ze single na multi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Programátorům a uživatelům TWS (Interactive Brokers) můžu doporučit jazyk R. Je v něm napsáno spoustu balíčků "knihoven" pro trading, napojení na TWS, statistickou evaluaci obchodních systémů, napojení na databázové systémy, umožňuje řešit problémy s různými algoritmy umělé inteligence nejen genetic algorithm. Dále není problém SW testovat např na Amazon EC2 (v Rku lze jednoduše napsat paralelně zpracovávané aplikace - nejen v rámci jednotlivých jader procesoru, ale lze jednoduše napsat i skript, který bude zpracován klastrem počítačů...). Dokonce se nabízí velmi levná varianta obchodování přímo z EC2.
Rko je jazyk pro matematiky, statistiky a různé hnidopichy zabývající se dataminingem, jejichž výsledkem bývá statistické vyhodnocení.
Pro začátek doporučuji knihu od Luise Torgo - Data Mining With R nebo pro absolutní začátečníky R for Dummies
Bohužel, programovávním a naleznutím statisticky významného systému práce zdaleka nekončí...
Nejlepší nakonec - Rko je zdarma včetně různých grafických nástaveb - používám Rstudio. Navíc na Internetu publikují občas i neuvěřitelně inteligentní lidí (QuantTrader), kteří se o své nápady zdarma podělí (smekám, klaním se, obdivuji a vážím si jich). Takže neumětelům, neprogramátorům jako jsem já, poskytují množství zatraceně dobrých nápadů.
Ať se daří přeje Lukáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

xzajic Napsal:
-------------------------------------------------------
> Já se obávám, že právě na ten stockpicking není de
> facto nic. RightEdge, který používám já (a nijak
> ho neprosazuju, pouze mi "sedl") má stock picking
> ale nemá genetiku, Multichatrs a spol. zase nemá
> stock picking. Nechápu, proč už někdo nenapíše
> něco spolehlivýho, co by umělo všechno.


Co třeba Tradestation Market scanner? Nepoužívám ale podle mne docela slušný nástroj

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...