Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Když hledáte opravdu silný, univerzální obchodní nástroj


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 39
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravim, Akurat sa zaoberam divergenciami a momentalne testujem rozne varianty mojho OS, divergencie ma velmi velmi zaujali, nie ale regulerne ale skryte trendove Regulerne divs sice vobec neriesim ako vstupy, ale chcem ich pouzit ako filter pre tie trendove; vypozoroval som napriklad ze v silnom trende je v drvivej vacsine pripadov trend doprevadzany regulernymi divs proti smeru, cize v podstate potvrzduju trend, cital som aj jeden clanok o RSI divs a jeden obchodnik povazuje regulerne divs ako potvrdenie trendu; ja osobne ich chcem pouzit ako filter, napriklad po 3. reg div je vycerpanie pravdepodobnejsie ako len po jednej Co sa tyka skrytych div, mam taky vnutorny pocit, ze som po roku a pol nasiel konecne vychodisko z kruhu svateho gralu; ja osobne momentalne testujem klasicke zobrazenie FinWin CCI 14 a 50 a momentalne sa sustredim len na 0V pattern v kombinacii s roznymi subtypmi skrytych div, no v plane mam testovat iba skryte div na CCI14 a 50 bez FinWin patternov; napriklad som vysledoval zaujimavu situaciu, ked sa tvori trendovy DT/DB, na CCI50 je skryta div, ale na CCI14 je regulerna (kedze ma kratsiu periodu) - velmi zaujimavy setup

21105

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Divergence maji jednu vyhodu, i kdyz se pouziva indikator, trader musi stejne sledovat neustale cenu, cimz se muze dale vyvijet. Osobne mi ale divergence moc silne neprijdou. Jak psal yamato, kolikrat se stava, ze vznikne divergence nekolikrat, nez dojde k finalni - to vidim jako hlavni problem. Dale je potreba si uvedomit, ze trh se nezacne otacet kvuli tomu, ze v trhu vznikla divergence! Tzn. kdyz uz sledovat divergence, tak jako pomocny nastroj. Bavim se o divergenci mezi cenou a beznym indikatorem. S market internals nebo intermarket divergencemi to muze byt jine, ty jsem nikdy hloubeji netestoval. Kdysi jsem u mych vstupu na DB/DT testoval nekolik indikatoru a zjistoval, jestli jejich pouzivani prinasi nejakou vyhodu a hadejte co: MNE zadnou vyhodu neprinesly.

Tohle neni pokus o konfrontaci, jen jiny nazor. Osobne jsem presvedceny, ze vice nez na divergenci na indikatoru zalezi na jinych vecech, aby se cena zacala otacet, jako napr.:
1. Sila predchoziho trendu
2. Sila mozne SR urovne
3. PA u druheho ramene (tvoriciho div.)
4. Vyvoj trendu - zpomalovani/zrychlovani
5. Vznik potencionalnich extremu - prekoupenost/preprodanost

Kdyz uz trader obchoduje divergence, mel by urcite sledovat i tyto faktory, pokud chce mit dostatecne mnozstvi win obchodu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavel K.:

tak ono samo o sobě dost dobře nefunguje žádný běžný nástroj...proto se pořád lidi hádají o tom, že nic nefunguje..protože pokud budeme všechno brát povrchně, tak se vždycky ukáže, že to prakticky vůbec nefunguje..

tajemství je ve správné aplikaci podpořené "vyšší" logikou..např. tady u divergencí to může být pro začátek jednoznačně správné určení opravdu silných S/R zón (opět existuje x různých metod)..i toho se ale Tomáš dotkl ve článku, když psal o vstupování na high/low dne, což bývají přirozeně jedny z S/R zón hlavní seance..

a jako vždy, samotná divergence je pak už jen jakoby vstupním filtrem..

PS. lidi podle mě u divergencí dělají hlavní chybu v tom, že lezou do každé sebemenší divergence na 1min tf i mimo silné oblasti, kde lze předpokládat oslabení či otočení..tj. je jasné, že takový přístup obsahuje spoustu falešných signálů...

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Trochu nechápu na prvním grafu druhou divergenci okolo 11:16 Na CCI14 sice vznikla ale na CCI50 ne. Proč v minulém případě nás zajímala na CCI50 a v druhém na CCI14. Tady na financniku jsem toho moc o divergencích nenašel (možná jsem se blbě díval) ale chci s zeptat jestli navadí že na druhém CCI jsou vrcholy přesně naopak než divergence?? Mám to brat tak, če čekám až se vytvoří divergence kdykoli a na čemkoliv a potom očekávám možné otočení trendu?? Rád bych si to vyjasnil. Pokud by někdo měl nějakej link na správné vlákno které jsem přehlédl, tak prosím o uvedení.
Děkuji
Tomi

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Divergence jsou stejne silny nebo slaby nastroj podle toho, jak moc se mu věnujete a jak dukladne ho poznate. Pokud dusledne pracujete s jakekoliv metodou, dopracujete se k uspesnemu vysledku.

Obecne reci o tom, ze to nebo ono funguje nebo nefunguje, ze tenhle indikator nebo postup se mi libi, sice nevim proc, ale ocekavam ze mi někdo na foru poskytne bud potvrzeni nebo primo navod jak na to..... Tohle je cesta do pekla. Stejne tak jako ocekavani, ze Vam někdo rekne na zaklade par screenu ze Vase metoda je dobra nebo spatna.

Me divergence davaji nejsilnejsi signály z cele TA. Ale není to zadarmo, ani se to neda získat na foru. Proste si to musite "vydivergovat". S cim dalším si je spojite (patterny, trendlines...), je jen na Vas. Funguji i samotne div, když je budete studovat, casem to zacne davat smysl, a az budete pripraveni je obchodovat, tak si hlava sama rekne, ze uz je cas.

Postupne si zacnete upravovat a vylepsovat vlastní metody, a pokud jste nezanedbali studium a
pripravu, tak Vas ani nenapadne hledat nějakou jinou metodu.

Na zacatku je dulezite zkusit vic metod a pohledu na trhy, potom se clovek musí poradne ponorit do toho, co mu dava největší smysl. Nikdo to nevymysli za mesic, trhy je třeba si ohmatat a metodu vybirat az vim o cem mluvim.


Dobry lov

Link to comment
Sdílet pomocí služby

PTomi

Myslim ze Tomas sa tam niekde zmenil, ze nie je pre neho moc podstatne, na ktorom CCI sa vytvori div, ale skor kde a v akom kontexte (HOD/LOD a podobne). Nemusite divs vyhladavat na dvoch CCI, ale len na jednom; ale aj ked su dve - 14 a 50 tak pri niektorych signaloch sa vyskytuju na oboch zaroven - logicky by sa malo jednat o silnejsie signaly

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja tim jenom chtel rict, ze samotne divergence vlastne nedavaji v trhu zadny edge (coz potvrdil sam Tomas a jeho zminka o nefungovani v AOS). Ze to bude fungovat pri spojeni s TA, PA, nepochybuji. Jde zkratka o to pochopit trh. Trhu je nejaka divergence na CCI uprimne jedno.
Popravde, kdyz uz tu pisu, moc nechapu ani to, ze je jedno, na jakem indikatoru/periode se divergence hleda. S takovou logikou, pokud bych si do grafu nasazel nekolik CCI indikatoru s ruznou periodou, bych mohl nalezt divergenci na kazdych dvou rostoucich/klesajicich vrcholech/dnech. Tim nechci divergence hanet, jen ukazat, ze sami o sobe nejsou nositelem nejake vyhody.
Pisu to hlavne pro lidi, kteri s nimi zacinaji, a snazi se napr. optimalizovat divergence z hlediska casu mezi vytvorenim dvou vrcholu, periody indikatoru atd. Tohle neni cesta k profitabilnimu tradingu!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No divergence se obecne povazuji za velmi silny nastroj TA, takze nejaka vyhoda tam asi bude... Ale je na kazdem z nas jak to uchopi.

Indikatory se pocitaji z ceny, staci se věnovat nastaveni a v podstate ukazuji +- stejne. Proto je celkem jedno, který pouzijes. Zalezi spise na osobní preferenci.

Taky je zrejme, ze cim vyssi TF, tim jednoznacnejsi signály.

Optimalizace z hlediska casu je jedna z moznosti, spolu s urovni na stupnici indikatoru nebo třeba kombinace vice TF s ruznym nastavenim period funguje velni dobře. Staci zkouset a myslet. Teda znam minimalne jednoho, komu to funguje :-).

Ja divergence pouzivam protože mi umoznuji obchodovat bez toho, abych mel porad prilepene oci na monitoru. Grafy sleduji orientacne a az v momente kdy se zacina vytvaret divergence se jim věnuju detailne. Nechci zkoumat kazdou jednotlivou svicku nebo nejaky hacky na indikátorech. Divergence mi davaji sirsi pohled na situaci na trhu a v podstate krome zakladnich patternu PA na vyssim TF nepouzivam nic jiného. Ale jednu dobu jsem jel prolomeni Trendlines po div a uspesnost velmi slusna.

Dobry lov





Link to comment
Sdílet pomocí služby

aby som sa doplnil - moj novy napad na system nebude samozrejme stat len na divergencii. Velmi podstatne je KDE sa ta divergencia stane. T.j. SR zony. Dost podrobne (pre zmenu) sa venujem strukturovaniu pravidiel, ako a kde tieto zony kreslit, pretoze pristup "vsak to vidis" sa u mna diskvalifikoval (ked v tych istych datach to vidite vzdy inak...). V tychto zonach, v standardnych dnoch ked trh neleti jednym smerom, je takmer istota ze trh sa aspon na chvilu otoci. A tu nastupuje divergencia ako celkom sikovny nastroj CASOVANIA vstupu. Samozrejme, obcas to hodi falosny signal, vstupite a trh sa pohne este jeden bar povodnym smerom nez sa konecne otoci, ale to uz je osud tradingu - nic nie je na 100% a svate graly neexistuju. Vy potrebujete meratelny, konzistentny a reprodukovatelny edge, ktory v dlhodobom sucte prinasa zisk.

A rada pre zaciatocnikov (vacsich ako ja) - testujte. Testujte do nemoty. Testujte az vam bude zle. A ked uz nebudete vladat, testujte ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja si myslim, ze divergencia je len pattern nic viac.. takych paternov si mozem vytvorit kolko chcem, alebo aj nastudovat.. 0/v, 100/v, DT/DB, japonske sviecky..vsetko su to len patterny ktore ale nikdy nie su ziskove pokial ich bude trader obchodovat automaticky v surovej podobe bez napozeranych a diskrecnych filtrov, ktore odfiltruju prevaznu vacsinu stratovych signalov..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2 snuff
no ja myslim, ze si to myslis spatne

Div se da obchodovat podle mechanických pravidel, jen si je musíš definovat. Diskrese je hodne drahy spas, je lepsi si dat tu praci a stanovit si presna pravidla.

-------------------------



Jinak, moc nerozumim tomu, jak vlastne chcete používat SR urovne na indexech. SR uroven je oblast, kde obchodnici odmitaji prodávat nebo nakupovat, ano?
A muze mi někdo rict, proc bych jako obchodnik mel odmitnout nakupovat/prodávat kvůli vysoke/nizke cene indexy?

Rozumim tomu u zrnin, ropy, plynu... proste realnych fyzickych komodit, kde dochazi k fyzickému plneni kontraktu a zalezi mi na tom, za kolik tu psenici koupim/prodam. Ale u indexu je mi uplne jedno, jak je cena vysoko nebo nizko, je to ciste spekulacni předmět, fyzicke plneni neexistuje a margin je stejny. Takze se mi zda velmi zavadejici tvrzeni, ze se cena zastavila na nejake hladine, protože ji obchodnici odmitaji akceptovat. A platnost SR urovni X dni, tydnu , mesicu zpatky? Znovu pouze u realnych fyzickych komodit.

Stejne tak uroven HOD/LOD. To jsou pro me jen cary v grafu, které si muzu udelat prakticky kdekoliv.

Jedine urovne které mi davaji smysl jsou trendlines, kanaly, 3U, vlajky a pod., jak se všechny jmenuji. Ale zase jen a jen s naprosto exaktne danymi pravidly a zadnym prostorem k vlastní iniciative.



Dobry lov

Trendovy vstup YM po divergenci na 12926 (divergence nesplnila kritéria na CCI, ale jako signal obratu trendu ok)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

avocado:

dost si protiřečíš, aniž bys o tom asi věděl - na jednu stranu tu haníš S/R, že to je nesmysl, a vzápětí napíšeš, že jediné, co podle tebe má nějaký smysl jsou např. trendové linky, trojúhelníky apod....nebudu popisovat ten protimluv, myslím, že při chvilce přemýšlení je to jasné..

jinak u S/R nejde ani tak o nějakou čáru, de facto ani o cenu indexu, ale o aktivitu obchodníků na dané úrovni, její akceptaci atd..stejně jako spousta lidí se necháváš zbytečně zmást slovem "cena"...dívej se raději na čísla na svislé ose na pravé části grafu jako na úrovně, body nebo podobné hodnoty, zapomeň na slovo "cena"..může to být pro někoho dost zavádějící...

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...