Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

kto videl wall street warriors vie, ze existuje obchodnik co obchodoval podla pohybu slonov a afrike :D v kazdom pripade nech kazdy obchoduje to co mu dava zmysel. Obchodovat nieco co mi nedava zmysel, tak si to dam rovno pod vlak.

• Odpovědí 39
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

ono to nebolo celkom podla pohybu slonov, ten chlapik nasiel zakonitost v pohybe slonov (zjavne to nejako suviselo s trendmi, cyklami atd.) a tuto zakonitost potom uspesne aplikoval v trhoch.

Ta teta ktorej to rozpraval vyzerala pomerne sokovane :D asi si dovtedy myslela ze trh je dokonaly mechanizmus co sa pohybuje automaticky podla uctovnych zavierok, vyrocnych sprav a dividend na akciu... a on zrazu ze cykly, trendy...

Odesláno

No on ten astrolog asi moc netrejdoval, jen prodával ty svoje "moudra".

Každopádně bych nesrovnával hrušky a jablka, respektive hvězdy a slony :) Konkrétně si myslím, že má rozhodně smysl představovat si (případně to i nějak modelovat) otáčení trendu jako otáčení pohybu stáda zvířat...

Odesláno

...podnětný článek, děkuji za něj. Jinak se Tomáš krásně trefně zmiňuje o vztahu skalních zastánců PA k indikátorům na webináři obchodních indikátorů...

Mě článek oslovuje jako možnost k výstupu v mém OS. Určitě budu divergence backtestovat na výstupy a zabývat se jimi. Chvíli to sice potrvá nyní testuji výstupy na S/R úrovních, ale pak se na to vrhnu.

Dobré obchody,
P.

Odesláno

Zdravím Tomáši, sleduji Váš server již nějakou dobu. Vaše příspěvky jsou vždy přínosné. Sám obchoduji zatím pouze forex a to jen pomocí price action na předem vyznačených, permanentních SR zonách. Což bude vidět na přiloženém screenu,tyto SR zony jsou pevně nastavené jak do minulosti tak do budoucnosti a reakce v jejich oblasti jsou velmi zajímavé, nicméně píšu abych poděkoval, za tento článek o divergencích. Můj graf obsahoval jen 2x EMA, ale nyní jsem přidal i CCI a zaměřil se na divergence právě na mnou vyznačených SR zonach. No, článek jsem četl včera a kupodivu se okamžitě divergence našla a byla úspěšně zobchodována. Dnes rovněž tak, takže v kombinaci s mým původním systémem, by toto mohlo tvořit v mém obchodním plánu silný nástroj. Obchody dělám na 5min grafu s přihlédnutím k trendu a denní price action. Budu dál testovat. Ještě jednou díky a ...jen tak dál :-) Ať se daří :-) (tu) Přikládám dva screeny posledních dvou obchodů :-)

21221

21222

Odesláno

Dobry den, velice Vam dekuji za prinosny clanek.
Zkousel jsem si divergence vyhledavat s postupnym zobrazovanim grafu a nerozumim tomu proc jste zakreslil prave tyto, u obou zobrazenych prikladu jsem v tomto rozmezi nalezl jeste dalsi dve a neprisel jsem na to cim se lisi.
Dekuji za odpoved.
B

Odesláno

Keď pozerám na ten obrázok z článku, tak som doňho domaloval pár divergencií, ktoré by som videl pri reálnom pohybe grafu ja. Divergencie neobchodujem a ani neodsudzujem, uvádzam to len ako možný príklad.

21230

Odesláno

ako som uviedol uz skor, backtestujem system vyuzivajuci divergencie a zatial to vyzera podozrivo dobre :) ako bolo uvedene, podstatne je KDE ta divergencia nastane, keby som bral kazdu tak mam kopec strat. Cize alfa a omega vediet kreslit SR zony. Este budem testovat na replay ci mam dost dobre definovany system kreslenia SR zon, lebo v zivom trhu veci nebyvaju tak jasne ako na backteste...

• Vytvořit...