Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Kdy přidat druhý kontrakt?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 33
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Tie dva kontrakty je velmi zaujimavy risk management; presne tuto myslienku som testoval pri cistej podobe finwinu, kde prvy kontrakt vystupoval na RRR 1 + 1 tick a druhy rozne targety, pripadne CCI 100 cross alebo 123. Na roku 2011 to dalo v priemere taky vysledok, ze v 60% obchodov bol target 1. Kontraktu zasiahnuty, cca 45% aj druhy kontrakt. Cize vysledok zhruba nasledovny (som na telefone cize nemam tu backtesty)

Zisk: 45%
BE: 15%
Strata: 40%

Samozrejme potom uz zalezi na vystupe 2. Kontraktu, pri niektorych bolo to percento BE vacsie alebo percento strat mensie. Tie stratove obchody, kde trh nedojde ani k 1. Targetu, su potom totalne fakeouty v chope alebo na HOD/LOD. Pri takejto situacii sa zase dokazuje, ze vystupy, risk a money management su velmi dolezite. Dnes uz staviam trosku pokrocilejsiu verziu finwinu, kde som sa zameral hlavne a skoro vyhradne len na pattern 0V a pri tejto verzii som vystupy este netestoval, ale uz teraz sa na testovanie vystupov tesim.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ideálnou situáciou je trénovať demo dovtedy, kým nie som pevne navyknutý pozerať sa na riziko z pohľadu % oproti celkovému účtu, ako písal Tomáš. To si vyžaduje čas a pevnú vôľu. $$$ sú síce lákavejšie, ale keď rátam s tým, že sa chcem raz posunúť k obchodovaniu väčších pozícií, nie je lepší spôsob ako toto. Je to len zvyk - na doláre treba čím skôr zabudnúť a celý proces k profitabilite sa tak výrazne urýchli. Lebo zvládnuť stratu 100 usd je časom v silách každého, ale keď o ňu prídem pri 30 kontraktoch, to už nezvládne každý. Ale ak roky obchodujem s rizikom 1% na obchod a o sumu sa nestarám, nemal by som mať problém v tom pokračovať ďalej.

Jednoducho treba zabudnúť na prepočítavanie strát...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

austy:

Každý si to musí vyzkoušet sám. Já přidávám další kontrakty k otevřené pozici ve chvíli, když dostanu nový signál do stejného směru a už jsem natolik v plusu, že celkově nebudu tratit tj. když open profit je větší než 2xSL+1. Tohle je nutná podmínka, taky záleží na dalších okolnostech jako třeba, že trend nesmí jevit známky vyčerpání, jaký mám dostupný margin apod.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj vsem, prosim reknete mi, da se jeste rozumne obchodovat e-mini Russell 2000 ? Ma velmi nizke volume..desitky/stovky,obcas tisice. Lze i zde obchodovat vice kontraktu, nebo uz je to risk ??
Kdyz porovnam treba ES a TF, tak ES je uplne nekde jinde. Ptam se proto, ze v nekolika vlaknech je zminka, ze obchodovat uz se prakticky "neda", jidne se bezne vyskytuji lide TF trh obchodujici. Tak jsem z toho zmatenej...
Diky.
Alex

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahojte,
já během obchodu už chvíli nemám nastaven na ukazateli v NT situaci v $, ale jen ticky. Obchoduji trh NQ, kde to není až tak průhledné jak u TF (ne, že by to bylo složité), ale jde o to udělat hezký obchod, tak proč to nějak přepočítávat, že to svítí zeleně uspokojuje.

Dnes jsem přidával další kontrakt a když mi otevřený obchod zrovna chopoval, přečetl jsem si tento článek a ten mě inspiroval v tom, že nebudu hledět na profit. Prostě si na konci obchodu vytisknu fotku obchodu, do které si kromě open close zapíši další zajímavosti (slip, MAE a pod.) To si vytisknu a odpojím se.
Na to jak mi to šlo finančně se podívám v sobotu. Dnes vím, že jsem udělal "ránu", ale je mi to fuk. Proč by mě měly nějaké čísla zajímat dřív než bude konec týdne? Obchod jsem dnes řídil dobře, psychika je ok a to, že si nebudu zbytečně masírovat ego něčím co musím nejdřív na účtu udržet, mě v tento okamžik příjde OK.

Nevím zda to bude fungovat, ale zatím se mi tento nápad líbí. Tak uvidíme.

Dobré obchody všem,
P.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim, este prikladam konkretny backtest - 2 kontrakty, 1. RRR 1:1, 2. Rozne vystupy (na screene konkretne CCI50 100 cross a 123)

Trh TF, TF rng 1, FinWin 2V a 0V, plus moj protitrendovy zlyhavaci pattern 0/100 famir; 2V a 0V iba korekcie k EMA34, ak nie tak musi byt flip; Fix SL pre vsetky patterny 1 bod

Ako vidno na screene, percento strat pod 30 % - obchody kde trh nedojde ani k prvemu targetu su totalne fakeouty kde sa trh okamzite otocil, na HOD/LOD, pripadne na inych silnych SRs - po vyfiltrovani by percento strat mohlo byt este mensie

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý večer,
doufám, že můj dotaz bude alespoň trochu srozumitelný. Chtěl bych se k otázce přikupování kontraktů zeptat ještě na jednu věc, která získává na významu zejména v situaci, kdy neobchoduji jen s jedním nebo dvěma kontrakty, ale například s 20 kontrakty. Podotýkám, že se zajímám zejména o spready a zatím jsem jen ve fázi backtestingu a papertradingu, proto budu rád za váš názor. Má strategie je taková, že více kontraktů obchoduji jen najednou (tudíž s kolika do trhu v stoupím s tolika i ve stejnou chvíli vystoupím, žádné průběžné přikupování či prodávání).

Hledí se při přikupování kontraktů také na OPEN INTEREST? Jde mi o to, že před tím, než vstoupím do trhu, kontroluji si, zda je trh likvidní a jaký je open interest. Například pokud si vybírám k obchodování jen trhy s Open interest vyšším než 7000 (příklad), jaký rozdíl nebo riziko je, když při takovém open interest obchoduji s 1 kontraktem nebo s 50 kontrakty? Neměl bych při nárustu kontraktů také vstupovat jen při narůstajícím open interest? Doufám, že je dotaz srozumitelný a budu rád za vaše názory a především zkušenosti z reálného obchodování. Děkuji Tom

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...