Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Grafy indexů na nových maximech: Co to znamená?


Doporučené příspěvky

Více než 10% Nasdaqu tvoří AAPL, který ho táhne dolu.

Nedávno jsem na BBC slyšel rozhovor s nějakým euroúředníkem, který říkal, že např. Deutche Bank má z celkového kapitálu vázaných na "reálnou ekonomiku" cca 8%, zbytek je hedge fund. Byl to Francouz, takže bych to bral s rezervou, ale určitý obrázek si z toho udělat lze.

Z pohledu ID je to fuk a z pohledu swingového obchodování v podstatě taky :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Na ja, ouředníci zjistili, že přes banky tlačená likvidita skončila v rezervách bank a na akciových trzích (hezké grafy poskočení cen akcií vždy po QE FEDu nebo LTRO ECB) a nyní vymýšlejí jak tedy ty peníze natlačit tlakem do oběhu. Ve všech zemích. Jen jsem zvědavej jak to pak chtějí včas stopnout. Němci si už historicky hubu natloukli a navíc jim současný stav vyhovuje.

A ano, momentálně jsou trhy přepákovaný gembl.

Uvidíme co politbyro v Bruselu vymyslí - diskuse o Chicagském návrhu atd. Ovšem tato řešení ekonomiky vždy nějak přežijou. Akorát dostane těžce na prdel měna - papírová.

Nyní už jsou jen 2 cesty ve světě dluhového systému částečných rezerv - 1. záchránit ekonomiku a zničit měnu nebo 2. zachránit měnu a zničit ekonomiku deflačním kolapsem až k jejímu zastavení.

Dáme hlasovat? :D

A na závěr třešničku na dortu. Uvažuje se a bude se i aplikovat, že centrální banky budou cílit NOMINÁLNÍ HDP (pomineme, že v USA se do jádrové inflace už nezapočítává nárůst cen potravin a energií :D ). Cílení nominální HDP centrální bankou vypadá v reálu takto. Roční NOMINÁLNÍ růst HDP 2% (joj, super, politici to dokázali!!!) :D, ale inflace 50% ročně, 40% nezaměstnaných a masové bouře. Že to lze dokázala Venezuela stejnou cestou, nyní je od kolapsu drží jen dotování všeho z vývozu ropy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj, vim že se tu všude píše že je v trhu nízká volatilita, ale poslední dobou, nejvíc tento týden se trhy vůbec nehýbou. Jsem prakticky úplný začátečník a sledovat jak je cena po otevření obchodní seance i minuty na jednom místě je docela deprimující (td). Můžete mi někdo poradit co se děje? dik

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Misakv
děje se i neděje,v trhu se většinou něco děje,ale abych byl srozumitelný a poradil vám.Trhy jsou na nových maximech,spousta obchodníku vyčkává nebo jsou nervozní,naví se tento týden roluje na nový kontraktní měsíc a k tomu ještě(aby to nebylo málo)je posunutý čas,tak zřejmě hodně obchodníků zapíná opožděně platformy,ALE to neřešte není to nic neobvyklého,katastrofálního atd,atd.
Zde máte pro sebe velkou výzvu,která je jednou z dovedností úspěšného tradera a tou je TRPĚLIVOST,prostě počkejte až se to usadí(možná týden,možná déle).V trhu nejde dělat nic násilím,možná že nic nevyděláte,ale vyděláte tím,že nic neproděláte ;)
Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Braker,přesně tak.Myslím,že dobrý obchodní systém pro začínajícího a už i profitujícího obchodníka se pozná také tak,že podobném období generuje málo signálů.Raději nevydělat,než hodně stratit.Věřím,že profi obchodníci mohou vydělávat i v takto mizerné náladě trhu,ale není to podmínkou pro ostatní méně zkušené tradery.Jde především o to takové období ustát a nezničit se,jen abych vydělal za každou cenu.Chápu,že daytrading není poziční obchodování,ale ani daytrading není závod o život.
Osobně jsem tento rok udělal 14 obchodů a jsem jen lehce nad nulou,takže kvartál nebude bůhvijaký.Prostě toto není vhodné období pro můj systém,takže mi jde primárně o ochranu kapitálu.Ono se to zase rozhýbe.
Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...