Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Trading: 3 důvody, proč to dokážete


Doporučené příspěvky

Tomáš

K bodu 2)

Tomáši, už několikrát jste tady problém s vnímáním chyb zmiňoval a tak chci reagovat. Bohužel vám v tomhle musím dát za pravdu. Jak ze školy tak i ze současného zaměstnání neustále vidím, jak je přístup k chybám negativní.

Člověk by si skoro myslel, že když se začíná něco nového - nějaký nový projekt, tak že lidé budou trochu otevřenější a budou si více uvědomovat, že když v dané oblasti nejsou žádné zkušenosti, tak že by bylo lepší začít s něčím jednodušším méně ambiciózním a postupně se v dané oblasti rozvíjet a postupně zvyšovat složitost a nároky a učit se z chyb. Bohužel opak je pravdou. Začne se od megaprojektu a hned všechno musí být skvělé a jakákoliv chyba je brána jako něco špatného, hledají se viníci úplně jako kdyby člověk dělal v dané oblasti 20 let.

To samé vidím, když vedu školení. Někdy musím z účastníků ždímat odpovědi jako z kusu hadru a doslova z nich cítím strach, že odpovědí špatně a budu je snad za to nějak karát nebo nevím co. A nejlepší je, že i dospělí lidi v rozmezí 20-60 let si vždycky sedají co nejvíc do zadních lavic. Já už jsme si říkal že ať bude učebna jakkoliv velká a přijde libovolné množství lidí, tak vždycky zbude první řada prázdná. :-)
Na tom školení mě to osobně mrzí, ale to jsou postoje zaryté tak hluboko v lidech, že za 3 dny s tím člověk moc neudělá. Ale snažím se. :-)

K bodu 3)

Tohle je jedna z věcí, kterou mě to trvalo pochopit skoro 30 let. Kdybych to pochopil dřív, tak jsem v životě o velký kus dál. Ale lépe pozdě nežli nikdy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Tomáši,
podobné témata mě hodně oslovují. Samozřejmě jsem se s Vámi seznámil přes finančníka, později na kurzech. V současné době, jsem v tradingu v začátcích live obchodování. Ale musím říct, že mnohem častěji, než financnik.cz sleduji Váš imotivator.cz. Netrpělivě čekám každý nový článek, které jsou téměř vždy velmi inspirující a posouvají mě dále. Protože na imotivatoru není možnost komentářů, píši to tady. Velmi děkuji za Váš přínos pro druhé ohledně psychologie a osobnostního rozvoje.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Skvelý článok :)

Vnímanie chýb ako ,,nástroj zlepšovania sa,, je skutočne vynikajúca idea ,ktorá mi pomáha takmer do začiatku. Vrelo odporúčam, hlavne pri sérií nekonečných strátovych obchodných dní nováčikov. Zo straty sa treba poučit ,,plač,, je len mrhanie časom. Aj ked je táto ,,strategia učenia chybami,, pomerne drahá :D :D ,jej výpovedná hodnota je o to cennejšia ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...