Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Jsem vyčerpaný celodenním sledováním grafů


Doporučené příspěvky

Jeden z dôvodov preobchodovania je nízka kapitalizácia a z toho dôvodu plynúce presvedčenie, že viac obchodov = vyššie zhodnotenie = skorší prechod na fulltime. Bohužiaľ to tak nefunguje.
Na druhej strane, prijať možnosť "len" 50% zhodnotenia za rok je veľmi oslobudzujúce, pretože zrazu už nie je dôvod byť neustále pri PC a robiť 10 obchodov denne. Pritom ide stále o zhodnotenie, ktoré je veľmi slušné.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Cas je najvacnejsia komodita preto by sme snim mali narabat opatrne. V tomto clanku sa taktiez vratim k tomu co som pisal v diskusii k clanku „Tajemství“ úspěchu v daytradingu I.
Dovod je prosty.
Trhy sa neustale hybu, vytvaraju kazdu sekundu kazdu minutu nejaky pohyb a preto aj tu je dolezite urcit si:
1. kde budem hladat prilezitosti?
2. ako budem casovat vstupy?
Tieto faktory su dolezite aj z pohladu travenia casu pri tradingu.

V jednoducho povedane, ak mam vytvoreny system na hladanie prilezitosti, a nasledne viem podla OP co budem hladat ked k takejto potencialnej prilezitosti dojde tak nemam absolutne ziaden dovod nato, aby som civel, cucal, ci cumel do grafoch vtedy ked trh mi neponuka prilezitost na obchod. Je naopak viac ako rozumne nastavit si alert ktory ma o takejto prilezitosti upozorni a az potom si zapnem grafy a zobchodujem tuto prilezitosti, situaciu ked mi to moj OP dovoli.

Pre mna toto pochopenie znamenalo ohromnu slobodu. Kedysi som mal ako hlavny prioritny graf 3 min graf a zaberal najvecsiu cast obrazovky, travil som pri PC od 15:30 do 20:00 a hladal som prilezitosti uplne vsade, jednoducho som si neuvedomoval (clovek sa furt uci) ze prilezitosti - tzn miesta kde som ochotny riskovat svoje tazko zarobene peniaze sa nenachadzaju vsade ale len na urcitych miestach a preto som casom zmenil zmyslanie a skusenostami som sa presunul na uplne inaksiu uroven tradingu. Teraz je mojim prrioritnym grafom 60 min graf a tam haldam prilezitosti (kedze som protitrendovy obchodnik tak odrazy od silnych SR urovni) par bodov pred touto urovnou si vytvorim ALERT, aj v pohybe SHORT aj LONG a robim to co mam rad. ked zapiipa vytiahnem notebook, tablet a zobchodujem situaciu.

Co je ale dolezite je si naozaj urcit kde budem hladat v trhu prilezitosti.l Lebo ako som spominal trh sa hybe kazdu sekundu a minutu nejakym smerom a meni sa tym cena, a sledovat tento kolobeh neustale do zblbnutia neprospieva ani zdraviu, ani rodine ani vztahom a taktiez ani potencialneho sposobu zivota ktory trading so sebou prinasa. Lebo trading ma sluzit nam nie mi jemu.

Cize zaverom to kolko stravime casu pri tradingu je priamo umerne schopnosti vyhladavat prilezitosti "kde sa nieco bude diat"

Link to comment
Sdílet pomocí služby

většinou sleduji trhy od začátku EU do konce US. Pokud má člověk spolehlivý systém a dobrou dispicplínu, dá se tak udělat několik stovek procent účtu ročně. Ale souhlasím, že je to náročné, a musí se to kompenzovat aspoň ranním či věčerním běháním či jiným sportem, víkendovými aktivitami a jak je uvedeno v článku, celkově jinak dobrou životosprávou. Ale roky se to asi takhle dělat nedá-))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Super clanek!Jakobych se videl zrovna vcera.. :-( Zobchodoval jsem super pohym na FDAXu.Sedel jsem u toho jen 2 hodiny a super pocit!Pak mi to bylo malo,zasedl jsem znovu k odpoledni seanci a cely dopoledni zisk jsem tam nechal.
Bojuju porad s disciplinou...jsem zacatecnik a nekdy to je hodne tezke si nekliknout..
Musim na sobe vice zacit pracovat a striktne dodrzovat plan.Diky za clanek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to moverock-
nejedu TF, pouze ES a obcas ropu. Market Profile vyhradne. Jinak je dobré pravidlo, jeden úspěšný trade za den a dost, nebo 2x SL a pro ten den konec. Ale záleží, jak má kdo postavený systém, já musím jet bohužel většinu patternů které vidím, až na jasné trendy proti mě a podobně. Jinak bych ztratil výhodu casina (Mark Douglas)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pro mne v současné době není největší problémčas ve smyslu reálného sezení a obchodování, ale studium nové oblasti tradingu - spready. Pokud již člověk ví co dělá a stačí mu ony zmiňované 2, 3 hodiny o víkendu a několik desítek minut, hodina denně, je to to pravé osvobození. Jenže dostání se do tohoto levelu předchází to studium, které mi zabírá neuvěřitelného času. A protože by se člověk zničil, musí to rozdělit do delšího časového rámce. Alespoň v mém případě. Uvidíme, jak na tom budu za jeden rok. Takže u mne platí, po menších dávkách delší dobu. Zkoušel jsem tlačit více na pilu, ale prostě jsem vyhořel, protože mi došla vnitřní síla a takto to prostě nešlo. Člověk musí počítat i s tím, že se to prostě nepodaří tak, jak měl v plánu. Alespoň se tedy přiblížit co nejvíce buď očekávanému zhodnocení a nebo časové náročnosti a dle situace si takto přivydělávat a nebo při dostatečném kapitálu z toho mít hlavní příjem, který nahradí dosavadní.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moje pritelkyne je muj tradingovy boss, takze uz nesedim pred grafy 8 hodin denne jako tomu bylo na zacatku :-) Presedlal jsem na pozicni obchodni styl a sleduji grafy jenom vecer 5 max 20 minut. Zjistil jsem ze takovym zpusobem je mozne vydelat od 50% do 100% rocne. Nekomu se to zda mozna malo, ale mne to vyhovuje. Hezky den vsem. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

K článku bych snad ještě dodal, že někdy (a mám to z vlastní zkušenosti) se tělo brání za pomoci podvědomí - dalo by se to nazvat jako zkrat mysli. Kdy přestanete přemýšlet na situací v trhu a začnete klikat bez rozmyslu. Snad právě pro to, aby jste pod tíhou ztrát vypnuli počítač a šli si odpočinout. Já osobně jsem s tímto měl veliký problém a výsledkem bylo, že jsem přesunul trading do dopoledních hodin (v ČR) a zvýšil jsem timeftame abych zmenšil stres z obchodování.

Obchoduji teď GBP - Britskou libru na Globexu na 30´ timeframe. Za dopoledne udělám max. 1 obchod, někdy žádný, a kupodivu se zlepšili i parametry jako RRR, % úspěšnosti, průměr. zisk atd.

A stejně jako Petr jsem začal používat alerty na cenových hladinách a nemůžu si to vynachválit.
(tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...