Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Kde berete sílu pokračovat, když se nedaří?


Doporučené příspěvky

Vynikajúci článok. Práve prežívam obdobie, keď sa celkovo nedarí v trhoch. Viem, že to prejde, len som to tiež znova potreboval počuť od profesionála. Je umením života vyrásť z vlastných chýb a omylov, otočiť ich vo výhodu a aj na tomto budovať svoj úspech... Vďaka Tomáš.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zaujalo mne tvrzení:

že každý dokáže vás, kdo nyní čte tento článek, dokáže dělat mnohem lépe to, co právě dělá (například trading), dokáže se posunout do zcela jiných úrovní, než si nyní umí představit, .... s vyjímkou fyzických omezení.

To je holá pitomost ... protože si svými schopnostmi a předpoklady nejsme rovni ... to by všichni měli vysokou školu.

Pro různé lidské činnosti jsou potřebné určité osobní vlastnosti a předpoklady, každý má vlohy pro něco jiného a jsou lidé, kteří dokáží pitomosti úplně ve všech činnostech. A avizovaný přerod osobnosti by se pravděpodobně projevil v dosavadních činnostech a zaměstnáních.

A zrovna trading není úplně jednoduchá činnost.

Jako motivační článek ano ... ale nic více to není .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

JardaB:
zrovna v tradingu lze vydelat i na uplne primitivnich vecech, jako pulback po prorazeni trendlinky nebo pinbar, to pochopi uplne kazdy.... (obchoduju to, nepisu neco co jsem si nekde precetl)
Zaklad bych videl na SR, swingy a nejaky jednoduchy PA pattern, to nebude podmineno nejakym IQ nebo necim takovym...

Samozrejme nejake predpoklady musi byt, asi vytrvalost, flexibilita a asi jeste neco, ted me nic nenapada :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

JardaB,
všechno začíná i končí v hlavě, ve sportu, tradingu, medicíně a rozhodně vysoká škola vrcholem všeho, neni to cíl, kam by všichni měli směřovat

jinak vlohy, talent, nadání tvoří velmi malou část celku, asi tak 5-10%, zbytek je na každém, to si musí odmakat, co hodně pomůže je prostředí, kde se člověk pohybuje, kde vyrůstá

trading je naprosto jednoduchá činnost, to ale neznamená, že je to snadný, to je stejný jako s dietou, princip je triviální, jasný každýmu a zdarma a koukni se kolik se prodává drahých hubnoucích přípravků, zaručených knížek, postupů a kolik je stále tlustých lidí kolem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

JardaB:
Vy jste to bohužel nepochopil,mysl je alfa omega všeho do čeho se kdy pustíme.To že má někdo doktorát a jiný má problém vyučit se na zedníka není dáno geny.Tohle si určujeme jen my sami,nelze na nekoho ukazovat prstem,třeba na rodiče a říkat:Oni můžou za to,že mě nebaví studovat atd,..
Každého baví něco jiného.Někoho silně uspokojuje překonávat sám sebe,někoho baví se jen tak flákat a podle toho také život daného jedince vypadá.Toto jsem osobně zažil,takže na vlohy bych to zase tak moc nesváděl.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2 JardaB

Tys ten clanek lehce nepochopil... paradoxne je venovan zrovna takovym lidem jako jsi ty... Tak skepse z tveho prispevku uplne cisi... Snad si nemyslis (nevim jak dlouho se tradingu venujes) ze vsichni profitabilni obchodnici jsou vysokoskolaci ?
To je preci uplne mimo... ten clanek je o tom, aby lidem kteri to ctou pripomnel to, ze schopnosti kazdeho jedince jsou v podstate neomezene. A je jen a jen na tobe jak se k tomu postavis. Trading je "bohuzel" byznys, kde se k tomu musis postavit celem. Musis si udelat poradek sam v sobe.... nechci tu rozdmychavat nejake tezke psycho valky, souhlasim s mira_k... taky imho vi o cem mluvi, a i v tech par vetahc je receno v podtate vse... takze zahazujes svoji vlastni sanci... Uvedom si, ze v tradingu je vsecho jen o tobe. A to nekdy boli, prokousat se sam sebou....

Rob99

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Co přesně je "mysl" ... tomu pojmu zcela nerozumím.
=====================
Někdo mysl má a jiný nemá? Je u všech lidí stejná, je podmíněna vlohami, výchovou, geny (někdo je ukecaný a dobře mluví a druhýho to nenaučíš ani za nic)?

Doktorát není cílem ? Proč se o dosažení doktorátu nesnaží všichni ti co zkoušejí tradera?

Co je jednodušší nebo složitější?

Dosazení výsledku - doktorátu je složitější nebo je složitější než dosažení trvalého úspěchu jako trader ?

Je třeba pro tyto dvě cesty stejné nebo jiné předpoklady?

Proč jste vy všichni nezkusili jste se stejným úsilím něco jiného - jinou profesi?

To že tradera úspěšně nezvládnou všichni je jasné, stejně jako jiní nezvládnou "třeba" vejšku (nebo cokoli jiného na co nedosáhne 100% populace) ... pokud se o ni vůbec pokusí.

Já bych řekl, že "uspěšný pokus" o tradera vyžaduje určité přepoklady, stejně jako nějaké jiné předpoklady vyžaduje jiná profese.
=================
O všem rozhoduje mysl --- ano - do čeho a kdy se pustíme, to ano --- ale tím není zaručen výsledek.

Jak se liší vlohy a mysl ????? Nemáme, definované pojmy, možná myslíme stejným směrem ... možná.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2 JardaB:

No tak ten tvuj druhy post mne nuti k zamysleni, a trochu si budu muset prerovnat tu prvni myslenku... mas mozna v leccem pravdu, nebo mozna nevim jestli pravdu, ale kazdopadne si mne ted tim druhym prispevkem trochu dostal. (Uz jenom tim ze si nezareagoval tak jak by se predpokladalo, kdyz jsem se na tebe sesypali jako vlci...to je hodne dobry.. to se tu casto nevidi)

Tak ja se nad tim jeste trochu zamyslim.. nerikam ze ti tu dam ze startu odpoved.. uz jenom proto ze se mi zda ze na to koukas tak nejak "lip" nez jsem si myslel... Zda se. ze mame kazdy na to svem pohledu neco...

Toliko za mne

Rob99

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jardo, můj názor je tak trochu kompromisem mezi tím, co tvrdíte vy a Tomáš, podle mne jste totiž každý trochu jinde v chápání toho, co je tím výrokem myšleno.
Nemyslím si, že tím Tomáš chtěl říct cokoliv ve smyslu absolutního poměřování schopností mezi traderama nebo lidma obecně, v tom bych s vámi souhlasil. Spíš bych se zaměřil na podstatu sdělení - totiž, že vždycky můžete být lepší, než právě jste v tom co právě děláte. V tradingu to podle mne docela platí, tady je stále se co učit, neustále je co zlepšovat, sotva dokončíte práci na vstupech a výstupech, najednou se vám otevře ještě větší výzva jménem sizing (money management), diverzifikace, řízení portfolií atd. atd.
Jasně, každý máme své limity vnímání, toho co jsme schopni se naučit, ale věřte mi, to co si myslíte, že je váš strop, že dál nemůžete, tak je hluboký omyl. Schopnost se učit, překonávat sám sebe nejenom v myšlení, ale i v duchovních věcech je prostě neomezená a jediná omezení, která máte, si stanovujete sám svým způsobem myšlení, svojí rezignací na to prorvat zdi, které jste si sám v sobě postavil. Sám v sobě jste jako vesmír, myslíte si, že existuje jenom to, co vidíte a kam dohlédnete, ale stačí zapojit vynalézavost, vzít si správné nástroje a najednou se nestačíte divit, co všechno za krásu spatříte, jaké nové světy se vám otevřou.
To, že to znamená námahu, často dost velkou, velmi často musíte překonávat předsudky nebo odpor, mozek se brání, to jsou reálie, které pak oddělují masu lidí, kteým se "nechce" nebo rezignovali na to, že by "mohli", od jedinců, kteří dokážou věci, nad kterými masa nevěřícně kroutí hlavou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

JardaB,
jak jsem psal, vše začíná a končí v hlavě, ale to nutně neznamená, že všichni můžou dokázat všechno, ale současně to neznamená, že existuje pouze nějaká úzká skupinka lidí, kteří jsou "vyvolení" a těm jde všechno samo a líp

když budou všichni mít VŠ nebo všichni dělat úspěšně trading, tak budem jíst trávu a bydlet v jeskyni, každého naplňuje něco jiného a každý má jiný cíl pro spokojenost, někoho naplní být výborným pekařem, jiného učitelem a další to dotáhne na tradera, všichni uspěli, ale svoji cestu si museli vyšlapat sami a neznamená to, že ten pekař musel makat méně, než trader
ten komu vyhovuje jeho lahváč na gauči a sledování Ordinace na Nově, tak zcela jistě dál nedosáhne, protože už ted je uspokojený a tělo mu za současného nastavení víc nedovolí, ale mozek má obrovský kapacity a možnosti a tělo se umí úžasně přizpůsobit, limity obojí je dají ohromně posouvat, ale to už je na každém, jak bude pokoušet posouvat svoji limity mozku a těla

osobně nemám moc rád motivační literaturu, videa a podobný, jsem spíš pragmatik, až někdy skeptik, to že někdo něco nedá, nedokončí, nezvládne nutně neznamená, že to bylo nad jeho síly, pro něj nedosažitelné

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...