Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Kam investovat příjmy z tradingu (2)


Doporučené příspěvky

za mě také absolutní souhlas.

Zajímavé je také to, že všichni chtějí být "bohatí", ale málo kdo vůbec dokáže definovat co to znamená a kdy vlastně už bohatí jsou. Málokdo má v té rovnici i něco jiného než peníze. Pro mě je největším bohatstvím svoboda a možnost si nakládat se svým časem a životem jak uznám za vhodné já a ne moji nadřízení.

Vážím si lidí co dokáží pracovat aby mohli žít a ne lidí co žijí aby mohli pracovat.



Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jsem rád, že jsem konečně našel komunitu, která má podobné názory jako já. Sám jsem k většině těchto bodů (o stravě jsem neuvažoval, ale něco na tom je) dospěl během posledních dvou let, kdy jsem začal pracoval v korporátním prostředí a trávit dny v kanceláři. I když mě moje práce baví, tak takhle rozhodně život strávit nechci :)

Chlubení se s majetkem není jenom u starší generace. Zaznamenávám to i u jednoho svého kamaráda (29), s tím, že čím dražší věc, tím častěji a více o tom mluví.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomasi tusim ze na fb imotivatoru jste psal, ze byste chtel nejake drahe auto(presnou znacku uz si nepamatuji). jak presne to zapada do zde prezentovane filozofie? me to prijde jako dve naprosto neslucitelne veci.

rozumbradum, co me zde budou psat o zavisti a tak dale, rovnou sdeluji, ze je mi jedno co si kdo kupuje, ale prijde mi trosku nekonzistentni kdyz nekdo jednou pise o jakychsi vyssich duchovnich hodnotach a po druhe o necem co ja povazuji za jeden z nejkriklavejsich status markeru.

prijde mi to, ze to zas az tak off topic neni...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

cruyff: sice nejsem Tomáš, ale mohu vám dát několik témat, kterými se můžete prokousávat, pokud Vás zajímá zdravá strava
- obiloviny a pseudoobiloviny ve výživě člověka (nikoli pouze a ve všem pšenice)
- zdroj rostlinných proteinů a jejich úprava
- acidobazická rovnováha (tolik propírané překyselení)- to už je spíš na lékařskou literaturu
- "druhy" tuků a jejich zastoupení v různých zdrojích, zvláštní zřetel na téma poměr n-3 a n-6 nenasycených mastných kyselin (dřív omega 3 a omega 6), to je hodně aktuální téma.
- a především, jak do života zakomponovat tyto zdroje (vzhledem k tomu,že jsem vyrostli na tom,že k snídani je rohlík se salámem, k obědu maso,omáčka knedlík a k večeři párky)

Toto je jedna z věcí,proč sem se zakousla do tradingu. Protože nechci žít život jako všichni ostatní,ale zrovna strava patří mezi témata,kde buď budete věřit, nebo studovat hodně odbornou literaturu. S lékařským vzděláním a náhledem do toho,jak to chodí v zemědělství, se líp odděluje nesmyslný kec od něčeho,co dává smysl.
Dobré je přečíst si třeba makrobitickýho a nebrat to tak fatálně a prostě si z tama vytáhnout to podstatné
:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Richip: Ano také si ten článek z iMotivátoru vybavuji. Nevidím zde však žádný rozpor. Pokud si tedy Tomáš nechce kupovat každým rokem nejnovější model, aby pak zjistil, že má 10 luxusních vozů, což předpokládám že nechce.

Přeci není nic špatného na tom, když si chce člověk za své zaslouženě vydělané peníze koupit něco extra. V tomto případě drahé auto, se kterým se váží jedinečné zážitky z jízdy, které v "běžném" autě nezažijete. Já jsem článek pochopil, tak že toto je v pořádku, ale pokud bychom pracovali zbytečně více, jen proto, abychom nabyli x statků od každého řádu, tak by to bylo k ničemu, jelikož bychom z nich v důsledku nedostatku času stejně neměli žádný užitek.

Just my 2 cents.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

cruyff:
Ahoj, vím, že je to směřováno na Tomáše, ale dovolím si taky něco málo přidat.
O zdravé jídlo se také aktivně zajímám a za tu dobu se mi stabilizoval tlak, cholesterol, cukr a váha na normální hodnoty (měl jsem je zvýšené) a to pouze a jen jedením zdravé stravy. Žádné prášky ani cílený aktivní tréning.

Moje "dieta" (slovo dieta jsem dal do uvozovek, protože to rozhodně není hladovění apod.) spočívá v tom, že konzumuji co nejméně chemie, co nejvíce čerstvých a šetrně upravených poživatin. Vyhledávám co nejkvalitnější zdroje potravin a vyhýbám se akčnímu zboží v hypermarketech. Jak psal Tomáš, je to celkem finančně náročné a bohužel pro průměrného Čecha nedostupné. Já na to naštěstí penízky mám a hlavně jsem si uvědomil, že investovat do kvalitního jídla je to nejdůležitější.

Pokud jde o zdroje potravin, tak na internetu najdeš plno stránek, které se tím zabývají. Ale chce to použít vlastní rozum a hlavně poslouchat svoje tělo. Co pomáhá jednomu, může druhému spíš ublížit. Například Tomášovo jablíčko, které si každý den vymačká a spořádá pro zdraví, mně spíš ubližovalo a zjistil jsem, že jablka jíst nemohu. Ale mohu jíst plno dalších věcí.

Na internetu jsem četl tento zajímavý článek:
vtm.e15.cz/aktuality/lidske-telo-je-zastaraly-hardware-bez-zaruky
Jeho závěr je myslím velmi trefný:
[ital]Jak zaznělo v jednom rozhovoru, představte si, že v mládí dostanete auto s tím, že vám musí vydržet až do konce života. Jak se o něj budete starat? Určitě jak nejlépe dovedete, budete řešit každý sebemenší škrábanec a nezapomenete na žádnou prohlídku. Stejné je to i s vaším biologickým tělem. Máte pouze jedno a je tak na vás, jak s ním naložíte a jak příjemný život s ním prožijete.[/ital]

Na závěr bych rád citoval ze scénáře z jednoho pro mě zajímavého seriálu (určitě poznáš, o který se jedná):
Hannibal: [bold]I’m very careful about what I put into my body, which means I end up preparing most meals myself.[/bold] A little protein scramble to start the day. Some eggs, some sausage.
Will: Mm, it’s delicious. Thank you.
Hannibal: My pleasure.

Doufám, že jsem alespoň trochu pomohl nastartovat tvoji cestu za zdravou stravou a péčí o tělo :D
Měj se krásně
Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to richip:
Za Tomase nechci odpovidat, ale jen si osobne myslim, ze to naopak slucitelne je. Jen je to o tom, jak clovek na obe veci nahlizi. Dokazu si uplne bez problemu predstavit, ze bych mohl zaroven vyznavat hodnoty z predesleho clanku a zaroven jit do stanku ferrari a koupit si nejnovejsi model. Je to jako s golfem. Nekdo ho hraje jen proto, ze to jeho postaveni tak nejak vyzaduje a preci mezi svymi kolegy nechce vypadat nemozne, tak si koupi ty nejlepsi hole, zaplati toho nejlepsiho trenera a jde sekat rizky na green. Hlavne ze potvrdil svuj spolecensky status a ma clenstvi v klubu. Ale jsou i takovi lide, kteri hraji golf proste jen proto, ze je bavi. Nemuze to byt jednodussi. To, ze je nejaka vec, nebo aktivita financne nakladnejsi, nemusi nutne znamenat, ze slouzi jen k uspokojovani ega, ze na to nekdo ma nebo k vychloubani. Mozna to tak vetsina lidi ma, proto pak panuje vseobecny nazor, ze kdo si koupi drahe auto, je materialista, postrada hodnoty atd. Ale zrovna v komunite traderu si myslim, ze by mohla byt vetsina takova, jaka je ve spolecnosti mensina. S nadhledem a otevrenou mysli. Kazdopadne nevidim duvod, pokud mam na to prostredky, proc si nekoupit Maserati, jako odmenu za tvrdou praci a zaroven byt ztotoznen s tim, ze hromadeni majetku neni moje cesta.

Jeste pridam jednu cerstvou zkusenost, jelikoz jsem velky fanda do aut. Vcera jsem ve meste videl chlapika, ktery zaparkoval na chodniku kriklave oranzove Lamborghini. Zpusob, jakym daval najevo svoji nadrazenost nad ostatnimi a uspokojeni nad rychle se utvorenym davem okolo auta byl opravdu nepekny. Chtel jsem jit bliz a vychutnat si start motoru, to se nepostesti kazdy den. Ale kdyz se ten clovek vylozene zacal vysmivat ostatnim, ze na to nikdy mit nebudou a ze on je neco vic, odesel jsem. Naopak jsem nekolikrat byl svedkem toho, jak se jiny majitel podobneho supersportu, choval zcela odlisne. Vyzaroval vylozene pozitivni energii, usmival se na ostatni a schvalne okolo lidi jemne pridal plyn, aby si take vychutnali tu mechanickou harmonii zvuku motoru. Netvaril se vychloubacne. Chtel jen ostatni nadsence potesit aspon tim malem. Neni to offtopic. Jen tim chci rict, ze kazda vec se da pojmout ruznym zpusobem a to spektrum je opravdu siroke. A to plati i na tzv. status markery. Ze to vetsina vnima negativne, neznamena, ze nemuze existovat mensina, ktera se na to diva uplne jinak. Jde jen o to, pripustit tu moznost, tot vse.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2baumgdav,
ano s temi auty to vidim dost podobne. take nevidim duvod proc si jako automobilovy maniak neporidit ferrari kdyz mam tu moznost. co mi ale prijde divne: hlasat cosi o odklonu od materializmu a jinde pak, ze az se mi zadari, koupim si jeden z jeho symbolu. me prave neprislo, ze by tomas byl nejaky velky fanda do aut, proto jsem se ptal primo jeho aby me pripadne vyvedl z omylu.
nakousl jste golf, ten se tu take kdysi objevil, ale jak doslo na hcp nejak to utichlo...
nechci aby me bylo vkladano do ust: "vsichni majitele drahych aut si honi ega", "ti co hraji golf jsou snobi" apod. ptal jsem se na jeden konkretni pripad.

s cim ale nesouhlasim je to o te komunite traderu, ze je nejaka lepsi nez zbytek spolecnosti nebo vice vyznava hodnoty, ktere jsou vnimany jako uslechtilejsi. podle me je to shodne jako v jakemkoli jinem podobnem vzorku lidi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mnoho let jsem chtěl tradingem zbohatnout. A když to začlo konečně jít tak jsem si uvědomil, že vlastně ani nevím co s tím. Jasně dobrý potraviny. Odstěhoval jsem se do země kde mohu provozovat co mě baví. Rád lezu po skalách a horách. A rád žiju v přírodě a chodím si s kanystrem pro vodu ke studánce. A pamatuju si, že když jsem kdysi dělal trading pro peníze tak jsem chtěl nějaký nový auto. No a pak když jsem si uvědmil co vlastně chci, tak dál jezdím vy svým vypráskaným Ford Ka deset let starým :-D to auto mám rád a dojezdim ho (přestoe bych si z fleku mohl pořídit něco hodně nového). Dost si to zaslouží po tom co se mnou všechno prožilo. A potom paradoxně jsem se naučil šetrně s penězi vycházet. Ale když už si něco chci pořídit nekoukám na cenu, koukám na kvalitu a aby to odpovídalo tomu co hledám. Klidně produkt hledám půl roku než najdu to co hledám. To mi dal trading. A tímhle způsobem se ženou investujem dál peníze. Ale trvalo nám roky než jsme si uvědomili co od života očekáváme. Nemáme extrémně vysoké nároky. Spokojíme se s spaním pod širákem někde v cizině než pěti hvězdičkový hotel, máme rádi dobrodružství vycházející z nepohodlí. Luxus jsme sivyzkoušeli ale nějak to není ono, jednou za rok maximálně. Drahé šperky, oblečení taky nic moc. Ale to je na každém z nás jak naložíme s tím co máme. Náš cíl není mít helikoptéru na dvoře. Ale zato dobrý lano a oblečení co vydrží nepřízenivé podmínky a možnost si cestovat kam se nám zamane. Ale ani tady nemáme nějak vysoké nároky. Jsme v místě odkud netoužíme vyrážet na další exotická místa. Dostal jsem se tam kde jsem leta chtěl být a ani jsem si toho pořádně nevyšiml.
Všem přeji hlavně aby našli od srdce to co hledají a co chtějí dělat. A jestli to je ferrari tak ať ale důležité je neklamat sám sebe a ať je to od srdce. Hodně jsem se honil za iluzí, protože jsem byl zmasírovaný konzumní masou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...