Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Obchodní systém FinWin: Alternativní vizuální práce s trendem


Doporučené příspěvky

To je příjemné překvapení, jsem rád když si můžu zase přečíst něco nového k FinWinu. Určitě jsem podobným příspěvkům nakloněn. Postupně si tvořím vlastní vstupní situace, které mně vyhovují, takže další případné nové podněty nebo nové pohledy na systém od Tomáše a Petra určitě vítám. Velké díky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

taky jsem moc rád, že se tady na FinWin nezanevřelo. Už jsem měl pocit, že tento systém je již mrtvý a již nefunkční.

Osobně velmi rád také experimentuji s různými indikátory a jejich nastavení na konkrétní trhy a timeframe.
Například se mi momentálně velmi osvědčilo používání kombinace EMA/KAMA a jejich vzájemná poloha.
Správné nastavení je samozřejmě zase a opět otázkou mnoha testů.



Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavel K. Napsal:
-------------------------------------------------------
> robsol, věř mi a ušetříš si dost času. Nevím sice
> přesně, co KAMA je, nejspíš nějaký klouzák, ale
> určitě tě mnoho testů na vzájemnou polohu EMA/KAMA
> nikam významně neposune. Směřuj raději svůj čas a
> odhodlání do míst, která mohou přinést opravdový
> edge.

Hmm, a těmi místy, která mohou přinést opravdový edge, jsou ...?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

detroit Napsal:
-------------------------------------------------------
> JirkaEspace Napsal:
>
> > Hmm, a těmi místy, která mohou přinést
> opravdový edge, jsou ...?
>
> Struktura trhu, predevsim na vyssim timeframe.
>
>
>
>

struktura trhu (swingy), sr urovne, trendline.... cenova akce na vyznamnych Sup/Rez, analyza volume atd....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavel K:

toto je přesně důvod proč velmi nerad (a asi i spousta dalších) přispívám na jakékoliv české fórum. A vždy si bohužel opakovaně naběhnu. Napsat, že něco nemůže fungovat bez jakékoliv znalosti celého konkrétního obchodního systému a ještě se přiznat, že sice něco rozporuji, ale vlastně vůbec nevím jak to funguje. No nevím. To asi o něčem svědčí.

Psal jsem to jen jako námět pro jeden z možných přídavných filtrů pro konkrétní situace na trhu. Ne jako nosnou část obchodního systému. A jen pro pro informaci. Dle mých opravdu důkladných testů na velkém vzorku dat se touto malou fintou dá velmi rapidně (a to myslím opravdu rapidně) zvýšit efektivita konkrétních trendových paternů.

Pro mě je důležité, že můj systém je dlouhodobě ziskový a momentálně mě živí na full time. A to je pro mě naprosto jednoznačně nejdůležitější a nemusím vůbec nikomu nic naštěstí dokazovat. A to mě na tradingu fakt baví :-).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přátelé,

podle mě, by nás mělo zajímat jen jedno. A to jsou oblasti, kdy by trh mohl rázněji pohnout cenou.
Taková místa, či oblasti trh celkem jasně indikuje (ne přes ema, cci apod.)
Nevíme však natuty, kterým směrem se na hranicích trh vrhne.
No a je jen na nás, jakým způsobem v těchto místech danou příležitost zobchodujeme.
Můžeme se v našem předpokladu mýlit a pak bychom neměli mnoho ztratit, anebo je naše analýza situace správná, a pak bychom mohli náš účet posílit.

Nemá cenu se zde hrdliti nad ema, cci, atd., protože, jak se ukazuje, exekuce vstupů dle těchto indikátorů, je s výjimkou silného trendu, obvykle (dle TimeFrame) opožděná, tj. často s velmi nízkým RRR.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

robsol, ok, omlouvám se. Asi jsem to nenapsal nejlépe. Když jsi také fulltime, tak už víš, co děláš. Jen když to napíšeš takhle, tak se spousta lidí chytne toho, že EMA/KAMA může přinést nějaký zásadní posun v jejich diskrečním obchodování... Rozuměj, může je posunout do zisků. Jen na to jsem chtěl upozornit, že takto to nefunguje. Takže ještě jednou omluva a já se také zase stáhnu do ústranní. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kdo si nechce programovat TNGdistance, může použít paprsky Dr. Alexandera Eldera - Elder-ray, které tu už před [bold]Tomášem[/bold] vynalezl on :):):):):)

www.financnik.cz/komodity/zapisnik/setkani-s-Elderem.html

a zcela jistě nechybí v žádném obchodním programu.

www.financnik.cz/komodity/recenze-knih/trading-for-a-living.html
www.financnik.cz/komodity/recenze-knih/come-into-my-trading-room.html
www.financnik.cz/komodity/recenze-knih/vstupte-do-me-obchodni-mistnosti.html

Mohu ale ještě poradit jednu vychytávku a tou je: měřit vzdálenost od EMA předchozí svíčky, neboť aktuální svíčka ovlivňuje tuto vzdálenost svým pohyblivým close (a tím pádem svojí pohyblivou close Emou) než se přejde na svíčku novou. A máte indikátor který nemá zpoždění a tak když už čárku čárne tak ji do uhoření svíčky nezkrátí. Ale to se už muší doprogramovat.:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

nedá mě to, ale musím napsat pár řádek k této větě v článku: _______ Samotná myšlenka EMA34 + EMA204 a TNG je v podstatě důležitější a silnější než CCI a nesmysly jako "úhly" a "přesný počet milimetrů", protože obě EMA a TNG jsou v podstatě osvědčeným konceptem síly trendu a nákupu/prodeje na korekcích do něj. ________ Týká se to problematiky měření úhlů. V příloze je graf s těmito parametry: trh index DAX / 4 hodiny / Heikin - Ashi svíčky. Dle mého názoru problematika měření úhlů při sestavování koncepcí obchodování v trendu není nesmyslná. Pokud je doplněna vhodnými indikátory technické analýzy, zde stručně EMA 200 / EMA 50 / OBOS, má měření úhlů naopak velký význam. Existují obecně dva koncepční přístupy: 1/ viz. příloha, sklon úhlu si vezmeme z "přiměřeně" vhodného vzorku, zde tlustá červená a zelená plná čára. Někdo by mohl namítnout co že je to "přiměřeně", to je ale obecně problematika mimo rámec této diskuse. Obecně se dá říct, že je úhel dvou hlavních trendů jdoucích po sobě ve vzdálenosti týdnů až měsíců od aktuálního stavu v případě střednědobého obchodování. 2/ Existuje i model výpočtu, kdy se software nastaví do určitého rozlišení a následně se počítají úhly a vzdálenosti. Úhel je obecně 45 st. (nemusí být) a vzdálenosti jsou dány kalkulovaným koeficientem pro konkrétní trh (např. EUR/USD, DAX, S&P500 aj.) a časový rámec kterým jsou násobeny aplikované hodnoty OHLC, popř. Heikin - Ashi OHLC. Má s tím někdo podobné zkušenosti?

28825

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Chucpe:

ano, trading je právě v tomhle krásný. Každému funguje něco jiného a všichni se navzájem jeden druhému diví, jak to mohou obchodovat, vždyť to přece nemůže fungovat, když to nedělá někdo jako já. Jack Schwager to vystihl velmi dobře: "Existuje milion způsobů jak vydělat na trzích peníze, naneštěstí, všechny je dost obtížné najít" :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...