Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Zamyšlení k výstupům


Doporučené příspěvky

to Petr: Asi je to dost o vývoji, vzpomínám si na vaše semináře i knihy, jak jste celkem s Tomášem RRR prosazovali z hlediska risku a dosahovaných targetů a to nejenom v otázce zda obchod vzít či ne, zda pro risk se nabízí i pěkný zisk, ale právě vzdálenější profity hrály prim :) právě i z důvodu komisí.

Tady je zase pěkně vidět jak je trading velmi individuální věc a obchodník si musí namíchat svůj "drink" z ingrediencí nutných a základních, bez kterých by drink nebyl k pití a potom i z čistě osobně preferovaných, bez kterých by mu tak báječně nechutnal :) .

Díky Petře za článek a už se těším na osobní setkání na FIMS II.

Zdraví Jirka

"Je lépe zapálit svíci než proklínat houstnoucí tmu" :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Prima článek, zrovna včera jsem jednomu začínajícímu traderovi studentovi dával pár rad ohledně simulací fixních a variabilních nákladů spojených s tradingem. Mnoho start up traderů si neuvědomuje, jaké výdaje jsou nezbytně s tradingem spojené. Já osobně vše komplexně sčítám a odčítám na roční bázi, přičemž si vedu detailní denní databázi přímých i nepřímých nákladů a výnosů spojených s obchodováním. Začínajícím traderům mohu vřele doporučit si takový simulátor udělat...

Pokusím se o stručný výčet výdajů za:

- používání trading platformy
- používání charting platformy či platformy generující signály
- tokeny (PIN generátory, pokud se používají k potvrzení obchodu)
- fixní poplatky spojené s nákupem a prodejem
- spready u produktů jako jsou např. CFD (účetně spread není náklad, ale tradingově ano)
- alokaci zdrojů (overnight poplatky)
- data vstupující do obchodní platformy
- informace z odborných diskusních skupin, serverů, literaturu aj.
- nákup algoritmů
- konverze CZK do jiných měn
- vedení cizoměnových účtů
- transfery cizích měn
- nákup a obnovu technologií - počítač, monitory, záložní zdroje, zálohovací disk, tiskárna aj.
- telefon a internet
- energie, stůl, židli, event. kancelář aj.
- software jako Office, účetní atd.
- externí služby poradců, programátorů aj.
- odborné kurzy vč. dopravy či ubytování
- služby účetního a daňového poradce
- fond rezerv a odvody na SP a ZP a zálohy na daně
- event. problematika spojená s DPH
aj.

Doplní mě někdo ?




Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za článek. Jsem ve stadiu, kdy provádím paper trading a postupně přecházím i na real (pár obchodů měsíčně). A právě poslední dobou se mi vkrádají do úvah myšlenky na to, že mám příliš nízké profit targety. V tomto článku nacházím jistou oporu v zachování nynějšího stavu a postupovat nenásilnou formou - až budu mít dostatek zkušeností, přirozeně se budou zvyšovat i "cíle".
Líbí se mi citát od J. A. Komenského: Omnia sponte fluant absit violentia rebus (Nechť vše plyne samo a bez násilného působení). Nyní tedy myšlenky, že přeci mohu mít víc, vypouštím z hlavy a nechám své zkušenosti, aby posunutí PT vyřešily "za mne samy".

Ještě jednou děkuji a těším se na sobotní kurz FIMS.

Hezký den

Link to comment
Sdílet pomocí služby

X fixnich vystupu, zautomatizovany SL, ktery se sam posune, tam kam chceme po zasazeni I-teho targetu. Po vstupu zavrit platformu (zitra je taky den) a zapnout ji az pred koncem seance pro pripadne manualni uzavreni stale otevrenych pozic. Nerikam, ze to je idealni metoda, ale rozhodne s ni v zacatcich nic nezkazite. Eliminujete vliv emoci a jak psal Petr v clanku, velmi jednoduse budete moci identifikovat slaba mista obchodniho planu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Presne jak pise BlueLion, na zacatek kdo ma moznost si prizpusobit svuj program ke zautomatizovani co nejvice operaci aby cloveka nenutilo do toho sahat.

k tem RRR, ja to treba povazuji za cast sve edge, protoze si zadam horizontalni linkou v SCH kam predpokladam PT a script mi sam spocita zda je RRR aspon 2:1, jinak do toho nevstupuji. Utece mi sice hodne dobrych obchodu ale tim se netrapim, ve finale mi prumerne RRR vyroste i na 4:1 a vice a pri 33% uspesnosti sem v pohode. Neni to na nejak sexy equity ale vydelava to.Vim ze mam ztraty pod kontrolou

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...