Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jaká je pro mě nejlepší platforma současnosti


Doporučené příspěvky

Obdivuju Tomáše, že je schopen při psaní článku o TS zachovat chladnou hlavu a objektivitu :) Zvláště u posledních buildů nejen verze 9.5, ale i 9.1 je řada věcí občas o nervy.. Nicméně souhlasím s tím, že TS skutečně patří k tomu nejlepšímu zejména svým "all in one" řešením.
Pouze pár poznámek - není povinnost využívat TS i jako brokera, příkazy generované AOS lze směrovat do jiných platforem, možnost tu je, i když důvodů proč směrovat jinam pro "standardní tradery" podle mého názoru ubývá. Trading servery TS mají stále jisté latence a tudíž je možné v určitých případech počítat s drobet vyšší slippage. I tak ovšem TS patří k tomu lepšímu, co existuje.
K multicore - ano to je fajn věc, nicméně stále nemá TS vyřešenou možnost nechat běžet přímo v grafech vícero optimalizací najednou, je nutné využít opt API, což pro ne-programátory znamená poměrně těžký oříšek. Prý se na to podívají, dávám tomu s jejich přístupem tak 2 - 3 roky. ;)
Přestože je TS vcelku dobrá platforma pro automatizované obchodování, rozhodně není ideální pro plně "unattended" přístup. Neexistují spolehlivé přednastavené rutiny, jak automaticky navázat po výpadku spojení a může se tak stát, že místo obchodování vám paltforma visí s dialogovým oknem a ptá se, co má udělat. Gratuluju Tomášovi, že mu to chodí a chodilo takto spolehlivě, mě vcelku také, ale neplatí to o posledních několika měsících za použití novějších buildů.

Ale jak píše Tomáš - platforma má spoustu ukrytých postupů a "workarounds", způsobů, jak nedodělky a nedostatky obejít, jenom na ně přijít, najít, vyrobit a naprogramovat :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak u 9.5 se porad jedna o beta verzi. Jejich oznaceni Release Candidate bych zatim bral opatrne. Takze se u ni mouchy cekat daji. Ano, v pripade ze clovek jiz chce tuto verzi intenzivne pouzivat, tak musi byt opatrnejsi, ale na mnoho ukonu okolo optimalizace je uz pouzitelna. Na zive obchodovani bych ji zatim nepouzil, ale to je myslim samozrejme.
S tim vicero optimalizaci bych to nevidel jako velky problem. I jedna optimalizace vytizi CPU na max, takze by se stejne vicero optimalizaci muselo o vykon podelit a doba by se zdvojnasobila. Chapu, ze v pripade, kdy pri behu dlouhe optimalizace si chce clovek pustit nejakou kratsi, je toto na obtiz. Nebo kdyz optimalizace dobehne v noci a dalsi muzu pustit az rano. Ale zalezi na uhlu pohledu, me to jako problem neprijde. Proste si musim rozmyslet frontu a podle toho ji poustet. Navic za pouziti opt API je tuto frontu mozne vytvorit. Osobne mi opt API neprijde nijak narocne a kdo zvladne sepsat slusnejsi strategii mel by zvladnout i toto. A navic je opt API vyborne dokumentovana, na TS zcela vyjimecne dobre.
Co bych mozna jeste pridal, ze pro vyvojare AOS je velkou pomoci forum a wiki, kde pri zorientovani se clovek najde mnoho odpovedi. Nicmene nejaka souhrnna dokumentace proste chybi.

BTW. S 9.1 jsou nejake trable? Z meho pohledu je stabilni.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

9.5 se už selektivně nabízí jako production verze od konce června. Tj. nabízí se přes update manager těm, kteří nejsou v beta programu, je to ovšem individuální. Stejně tak bych řekl, že jsou individuální i problémy, věřím tomu, že pro většinu zákazníků běží bez problémů a stabilně. Holt narazil jsem na několik problémů, které souvisí s individuálním nastavením platformy a u posledních buildů mi platforma padá, hlásí chyby při načítání workspaců apod. Podobné problémy mi dělají i poslední 2 buildy verze 9.1.

Přesto bych byl poslední, kdo by Tradestation rozmlouval a souhlasím s tím, že komunita na fóru spolu s wiki je obrovskou devizou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

davidoff77 Napsal:
-------------------------------------------------------
> BTW. S 9.1 jsou nejake trable? Z meho pohledu je
> stabilni.

Ja jsem byl spokojeny az do minuleho buildu, vse slapalo a nic nepadalo. Ted jedu na 9.1 Update 12880 a zase zacala platforma denne zamrzat (mel jsem podobny problem uz v lednu, ale pak po urcitem update zcela zmizel). Nicmene priznavam ze to je individualni problem a stava se asi jen omezene skupine uzivatelu. Jenze zaroven je pravda ze na predchozim update to platforma nedelala vubec, takze podle meho je to nejaky nedostatek kodu od Tradestation. Ostatne je znamo ze jejich kod je nabaleny za ty leta do neceho v cem se mozna sami uz ztraceji :)
Pisu o tom hlavne z duvodu ze jestli se nekdo chysta 12880 updatovat, radsi by mel podle me pockat.
Jinak je TS vynikajici i coby broker a vrele doporucuji. Zejmena mam dobrou zkusenost se slippage, s jednim kontraktem na ES (live) vetsinou bez slipu a nekdy dokonce slip pozitivni, v muj prospech. To me opravdu potesilo.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No komoditní spready neobchoduji, ale fyzicky možné obchodovat to samozřejmě jde, nemyslím si ale, že je TS pro tyhle účely ideální. Pokud chcete obchodovat opce, tak se podívejte např. na toto:

www.tradestation.com/en/education/university/markets-and-trading-resource-center/articles/options/spread-strategies

Nechal bych odpověď na ty, kteří mají s TS a obchodování kom. spreadů větší zkušenosti..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...