Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Peníze nikdy (a nikde) nespí #1: Bursa Malaysia


Doporučené příspěvky

Článek je celkem zajímavý. Obchodování na asijckých burzách z pohledu marginu virtuálně zdvojnásobuje velikost účtu. Hlavní obchodní časy v Asii se nepřekrývají ani s Evropou ani s USA.

Vzhledem k tomu že mám účet u IB, jsou pro mě ale zajímavěší burzy v Soulu, Singapuru, Honkongu nebo Osace. Na rozdíl od malajské burzy je na nich možné obchodovat futures už nyní a není třeba čekat, až to v Kuala Lumpur zprovozní nebo až se připojí k IB. Důležitá je také likvidita - nejvíce obchodovaný malajský instrument FCPO dosahuje objemu kolem 30000 obchodů za den a to je pro intradenní obchodování nedostatečné.

Vzhledem ke stávajícím okolnostem je pro mě malajské burza v současnosti neperspektivní.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já bych docela ocenil, kdyby autor nějak upřesnil co myslel větou: "sociálním a socialistickým nebo nacionalistickým směřováním Evropy". Pokus o socialismus jsme zažili, o tom nemůže být v případě Evropy jako celku řeč. Nacionalistické proudy v Evropě existují, Le Penová, Orban, Farage, Mach+Klaus :-) nicméně už z principu nemohou být jednotné protože sledují jen vlastní národní zájmy. Na sociálním směřování bych neviděl nic špatného. Vyspělá společnost se pozná podle toho, že ochraňuje slabé, hendikepované, staré a menšiny. Rozhodně bych to nedával do souvislostí se socialismem nebo dokonce nacionalismem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Možná tím měl autor na mysli směřování EU k politice direktiv, směrnic, přerozdělování hodnot, vedoucích spíš než k efektivitě a obecnému "bohatnutí" ke stagnaci, nadměrnému natahování rukou ze všech stran, záplatování problémových zemí a oblastí atd. Ale politiku bych sem fakt netahal, je to jeho pohled na evropu a můžeme s ním souhlasit nebo nesouhlasit. Tady to určitě nevyřešíme :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...
×
×
  • Vytvořit...