Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jeden daytradingový systém, 5 podob, možná (dramatická) zlepšení


Doporučené příspěvky

Pro někoho snad zajímavý článek rozvíjející myšlenku MI, zmíněnou již dříve, chybí tomu ale čísla, bez nichž se s tím nedá nijak pracovat.

Musím si postesknout a také trochu kritizovat, bohužel mnoho posledních článků je psáno jen marketingově, kaskádově vždy směřujíce k dalším placeným kurzům. Už dlouho jsem nenašel žádnou podnětnou myšlenku, která by se nedala najít na Googlu.

Co se týká MI, jsou podle mě v článku přeceňovány. Nejedná se o nic jiného než opět historické hodnoty poskládané do algoritmu, podobně jako množství indikátorů TA.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ač nerad tak také souhlasím.

V poslední době se z Finančník.cz stal naprosto normální komerční web prodávající školení. Úplně se vytratila původní myšlenka pomoci začínajícím obchodníkům.
Buď jsou články jen v uzavřené sekci (nutná podmínka zakoupení kurzů) nebo jednou za čas je článek veřejný, ale jasně směřujíící k reklamě na placený kurz.

Tato upadající tendence je bohužel už jasně vidět i na fóru. Většina vláken je zamčených nebo mrtvých.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Uvítal bych radikální přehodnocení úrovní pro uzavřené sekce. Za kurzy z Finančník.cz jsem utratil poměrně dost peněz (FinWin, AOS, FIMS atd.), ale v současné době se stejně dostanu k naprostému minimu článků v uzavřené sekci. Ptám se proč asi. Toto mi nepřijde jako férová spolupráce. Co jsem měl možnost nahlédnout do uzavřených článků tak tam vcelku není nic co bych už neviděl v základních kurzech nebo volně na internetu.




Link to comment
Sdílet pomocí služby

A o cem taky maji (Financnici) po vsech tech letech psat? Ty nejzakladnejsi principy, typicky Cesky a Slovensky koumak, stejne ignoruje. A i kdyby ne, neda se o tom psat porad dokola. Vysvetlit rebelantovi, ze nema rebelovat, je nemozny. Typicky trader je rebelant! Dela to, ce se delat nema, citi to, vi to, proto se boji a proto prohrava. (Dava si $30-40 stopku na Russell. Co ma ale delat, kdyz hodny pan ucitel doporucuje nejvice 2% risk na trade?). Intradenni obchodovani nejsou sachy, jen dama. Zadna veda, peleton vyhrava, ne jednotlivec. Disciplinovana babicka, ktera nevi o co jde a jede v peletonu, bude vyhravat. Businessman s VS vzdelanim, ne. Tak to proste je.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já bych uvítal nějaké motivační články. Pokud by v něm byly nějaké pěněžní cifry, bylo by fajn, kdyby tam byla čísla realná a ne procentuelní. Třeba jak obchodují Finančníci a kolik jim to měsíčně/ročně hodí USD/CZK. Vím, že to je dost citlivé téma, přesto si dovolím zde svou "touhu" po takovém článku napsat.
Dále bych ocenil nějaké články na téma monemanagmentu.

To jest můj názor.
Hezký den všem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomas, Peter,

chcem Vam podakovat za clanky, ktore sem davate. Je pravda, ze kedysi boli detailnejsie a viac sa v nich vysvetlovali urcite jemnosti myslienky, na druhej strane si vsak myslim, ze mate plne pravo vyzadovat zaplatenie za tieto detaily, nakolko su to nemale hodiny prace.

Osobne by som privital trochu psychologie, ale nemam ani predstavu, ako by ste mali tuto temu uchopit. V AOS sa zrejme taketo dac neprogramuje :)
Mam totiz problem kliknut, hoci vidim svoj signal a rozumiem strukture trhu. Je to taky vnutorny strach, ze co ked sa trh prave teraz zblazni a pobezi proti mne. Darmo pozeram do statistik a backtestov... pri kazdom kliknuti mam ten strach :( (citam Steenbargera... je to poucne a snad sa posuniem)


Citatelom, ktori obvinuju Petra a Tomasa
Na tomto webe je podla mna zadarmo tak vela informacii, ze sa z nich da naucit obchodovat, len si clovek musi dat namahu informacie pozbierat po jednotlivyvh clankoch v archive a rozmyslat nad nimi.

K tomuto clanku by som napisal len tolko, ze uz len poukazanie inym smerom je dost inspirativne, navyse Tomas aj nabada ako dalej Market Internals analyzovat.

S pozdravom
r.a.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Neni pochyb o tom, ze Financnik.cz je velmi kvalitni online magazine svetove urovne. Problem je v tom, ze typicky daytrader potrebuje asi jen 5% zverejnenych informaci. (Stejne jako pokladni v Tescu nepotrebuje diplom z mat-fyz fakulty). Vsechno ostatni ho jen mate. Ma pocit, ze se stale musi ucit, protoze vysledky jsou spatne. Ty jsou spatne treba i proto, ze vubec nezvladnul to, co opravdu potrebuje umet. (to je prave jen tech 5%). Znam tradery, kteri moudre diskutuji o algoritmech a Janeckovi a nejsou si jisti, jestli kliknout pod, nebo nad market a kterou mysi. Myslim si, ze pro tradera uspesnost, coz by mel byt jediny smysl tohoto magazinu, by bylo na priklad potreba nekde napsat, co ma clovek delat, kdyz najednou prohrava $50 a klepou se mu ruce. (takova situace nastala, kdyz predtim hned nevyhodil penize oknem tim, ze zapomel dat stopku na minus $30). Typicky trader zmatkuje a tim ztraci. Potreboval by vedet, co ma delat, kdyz ......... Ze ma pouzivat SL, to definitivne nefunguje, jak muze potvrdit nejmene 70% vsech pravidelmne prohravajicich.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Aj pre mna je financnik.cz top web. Ano je pravdou, ze to tu trosku povedzme ''utichlo'', ale ked sa nad tym zamyslime tak to je normalne - Petr ma svoj svet s FIMS a jeho komunitou a Tomas s AOS. Hadam si niekto nemysli, ze teraz obaja zacnu zadarmo pisat clanky o tychto veciach? Pre mna je to pochopitelne a nemam proti tomu nic, ked vidim v clanku nejaku priamu/nepriamu reklamu tak to nijako neodsudzujem.

Pre zacinajucich by som odporucal prejst clanky tak 2-3 roky dozadu a dalej v archive, kde Petr daval naozal bohate informacie ohladne SR urovni, MM, IMA apod. a taktiez Tomas clanky s jeho pohladom na vec. Som presvedceny ze len na zaklade tychto informacii sa da zacat obchodovat.

Naozaj tych vedomosti tu odovzdali za tie roky kvanta - a to ze ludia pisu ze chcu motivacne clanky ze kolko kto zaraba... nepomoze vam to. Musite si tym prejst sami a sami veci skusat. To ze si precitate ze niekto zarobi napr. 5000 USD na jednom pozicnom obchode, na co vam to bude, co vam to da ked neviete X faktov, hadam najdolezitejsi ze s akym kapitalom obchoduje..

Tolko moj nazor, prajem timu financnika nech sa drzia

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...