Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

PRVNÍ ČESKOSLOVENSKÝ KOMODITNÍ KURZ & MANUÁL


Doporučené příspěvky

Osobně jsem si manuál před lety koupil – tehdy jiná možnost na českém trhu nebyla. Aktuálně si ale myslím, že informace dostupné na Finančníkovi (včetně hlavně on-line manálu) obsahují více informací než celý komoditní manuál. Nenajdete tam nic víc než zde, co by vás v obchodování někam posunulo.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, i já si před lety tento manuál pořídil a s klidným svědomím mohu říci, že vše, co najdete v tomto manuálu najdete i na Finančníkovi. Navíc třeba o tak skvělých strategií, jako jsou klouzavé průměry nenajdete ve zmíněném manuálu ani stránku - tady se aspoň dozvíte, že něco takového existuje (já sám obchoduji prakticky jen na základě MA). Jarda

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tato knížka, podrobně, uceleně a jasně pro laika popisuje fungování futures obchodů. Cena za ni není malá, ale sám jsem si ji pořídil a přečetl několikrát, stejně jako opční manuál. Podle mě je psaná takovou formou, že každý zvládne začít obchodovat. Otázkou je jak úspěšně. Tako kniha ti poradí, osvětlí, upozorní na rizika, naučí Tě obchodovat pomocí těch nejjednodušších metod. K informacím načerpaným v této knížce si však musíš přidat to nejdůležitější - cit pro trh a zkušenosti, což Tě asi žádná kniha nenaučí.
Bez fohoto manuálu bych se bál obchodovat. Každopádně její vydání je myslím v roce 1999, takže některé informace(brookeři, komise....)které se časem vyvíjí již nejsou tak aktuální.
Podle mého názoru: doporučuji pro toho kdo vážně uvažuje o obchodování a nemá odpovídající znalosti angličtiny.

Možná, že časem budou k máni zdarma informace, které jsou v této knize. Rozhodně dobrým základem je bezplatný i když velice stručný manuál na těchto stránkách, ale z mého pohledu každá zkušenost v tomto bussinessu je draze zaplacená, takže neočekávám, že by někdo byl až takový dobročinec a dával takto rozsáhlé informace zadarmo.

S pozdravem

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

PET – nejsi agent Repika :) Osobne jsem byl take prekvapen rozsahlosti zdejsiho komoditniho manualu a uprimne a narovinu rikam – informace zde obsazene jsou vyrazne lepe a podrobneji zpracovane nez ve zminovane knize – neni divu, vzdyt ta je z roku 1999 a od te doby se preci jen stav veci zmenil a i informaci je obecne vice.
Navic znam nekolik lidi, kteri si na strategiich typu “protitrend” z onoho manualu, coz je v podstate jedina vec ktera na techto strankach v manualu neni popsana, vycistili pomerne slusne ucet.
Tj. doporuceni kobrinovi – studuj tyto stranky, najdes zde minimalne to co v manualu a navic si muzes pokecat v tomto foru, kde jak se zda, se tohoto lze dozvedet take hodne – a usetrene penize muzes investovat treba do nejake zahranicni knihy nebo si je usetrit na komise.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

PET, mluvite o tom stejnem manualu, jako ostatni? :-) Nemuzu si pomoci, ale Vase slova me vyznivaji trochu jako "skryta reklama". Ja osobne - stejne asi jako vetsina zde - tez manual koupil. Jak rikate, v te dobe tady nic jineho nebylo. Jednak si nemyslim, ze by byl tento zmineny manual odlisny od informaci na Financnikovi. Kdo chce, at si klidne zaplati 4000 a presvedci se sam. Pak souhlasim s Jardou - jedine, co vas nauci zmineny manual je obchodovani S/R urovni, coz je tak zakladni vec, ze ji kdekoliv jinde objevite zcela zdarma. Kupte si napriklad program Track and Trade a v male brozurce, kterou s programem dostanete, najdete vice strategii, nez v tomto manualu za 4000! Pritom za cely program zaplatite asi tak o polovinu mene.... O strategiich typu MA neni v tomto manualu ani zminka - pritom je povazuji osobne za spolehlivejsi, nez S/R strategie. No a samozrejme se jeste ve zminenem manualu dozvite cosi o strategii jmenem "protitrend", coz kazdy, kdo nejaky cas obchoduje musi drive ci pozdeji shledat jako zcela nesmyslny pristup k obchodovani. Dle strategie protitrendu v tomto manualu napriklad zasadne prodavate korekce ve velkych bicich trendech, takze jste prakticky vzdy na spatne strane trhu... Nemluve o tom, ze za nekolik mesicu co jsem odebiral TDE jsem nevidel, ze by autor tohoto manualu udelal jediny obchody, kdy by zustal nekolik dnu az tydnu v trendu a vydelal poradne penize. Sice se v manualu dostete "trend is your friend", ale prominte mi, skutek tak trochu utek... Jsem presvedceny, ze i zakladni MA mne pomohou velmi casto chytnout trend spolehliveji, nez-li protitrendy. Co se tyce "protitrendu" v ramci denniho obchodvani currencies - nezlobte se na me, ale copak se da intradenne obchodovat jen na zaklade dennich grafu? Osobne intradenne obchoduji a daleko spise a casteji se ridim intradennimi grafy, nez dennimi... To vsechno jsou me jasne, odzkousene argumenty, ktere me velmi rychle prinutili vystrizlivet a hledat jine zpusoby obchodovani. Napriklad double top/bottom - zcela elementarni a velmi spolehliva strategie, o ktere se nedoctete v manualu za 4000 ani tuk, pritom double top/bottom skvele funguji i v intradennim obchodovani - jen si zkuste otevrit napr. intradenni prubeh ES trhu! Me osobne strategie v tomto manualu za nemale penize staly mnoho dalsich penez ve forme ztratovych obchodu a znam par lidi, ktere jeste vice penez stal "doporuceny broker", ktereho autor tohoto manualu tak vehementne propaguje... Jedine, co bych na tomto manual ocenil je asi jen fakt, ze z neho pochopite velmi jasne co jsou to komodity a jak obchodovani komodit v zakladu funguje, ale pokud si dukladne prostuduji nektere kapitoly na financnikovi a budu mit trochu snahu pidit se i jinde, pochopim obchodovani komodit i "zadarmo"....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Řepíkův agent fakt nejsem. Co si myslím, to jsem napsal. Dívám se na to z pohledu člověka, který neví vůbec komoditách nic a je rád za každou informaci. Tady jich je samozřejmě dost, přesto ve zmiňované knize je vše uspořádáno od A a ž do Z, a to tak, že to musí pochopit každej. Že tam jsou pouze Řepíkovi zkušenosti a ne klouzavý průměry..., vždyť o to vůbec nejde. To je věc další vývinu.
Ostatně ja nechci dělat nikomu reklamu- pouze jsem vyjádřil svůj názor, že ta knížka mi otevřela nový svět o kterým jsem neměl tušení. Možná by mě tehdy stačil i tento wem - co já vím.
To co mi chybělo je nějaká komunikace s dalšími obchodníky. To na webu komodity nebylo. Proto jsem zde a čtu rád každej příspěvek - obchodování na burze je docela osamělá záležitost. A za to dík autorům těchto stránek.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pet, v zasade s tebou souhlasim, ze pred par lety byl Repikuv manual dobrou koupi pro zacatecniky. Nic mene souhlasim i s argumentem, ze par let uplynulo, situace se dost zmenila a dnes uz zrejme skutecne nema cenu za tento manual platit 4000, treba i prave diky Financnikovi. Tez velky dik autorum! :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
×
×
  • Vytvořit...