Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Příklady obchodních systémů


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

předem bych chtěl autorům poděkovat za tento informacemi nabitý server, ze kterého v této začátečnické fázi čerpám drtivou většinu informací :-)
Jsem tedy ve stadiu paper trainingu, začal jsem se zajímat o backtesting a zorientoval se v programu AmiBroker. Jelikož mám praxi s programováním, nedělá mi příliš velké problémy programování "formulí"(pravidel) pro backtesting v tomto programu.
Můj problém je, že jsem již vyzkoušel všechny možné kombinace indikátorů (svou strategii bych rád postavil na kombinaci indikátorů a ne na poznávání formací v grafu - na můj vkus je posouzení situace příliš subjektivní), ale mé jednoduché obchodní systémy nepřinášejí uspokojivé výsledky. Nevěděli byste odkaz na nějakou stránku, kde jsou principy nějakých složitějších obchodních systémů, abych načerpal inspiraci co se dá zkombinovat, jakým způsobem a vyrobil si obchodní systém podle svého?
Ještě by bylo dobré dodat, že se primárně zajímám spíš o akcie a hlavně by mě zajímalo long term (měsíce) nebo midterm (týdny), zkrátka EOD obchodování, protože obchodováním s akciemi (později případně futures) se živit neplánuji...

Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.

Martin K.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Martine,
mrkněte se do fóra k systému TradeStation:
www.tradestation.com/Discussions/Main.aspx
Je to nekonečná studnice nápadů na vytváření technických obchodních systémů.
Je jasné, že konkrétní kód je zde diskutován pro TradeStation a do AB použít nejde, ale spousta témat je diskutována v obecnější rovině.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Martine,

řada příkladů je samozřejmě na diskuzi AmiBrokeru ( předpokládám, že tu jste "prolezl" )
www.amibroker.com/library/list.php
spousta informací je i na diskuzi k výbornému Wealth Labu ( stejně jako u TS, o které píše Petr, lze využít pouze nápadů a konkrétní kód si musíte napsat sám )
www.wealth-lab.com/cgi-bin/WealthLab.DLL/categories

Podle mého názoru není třeba vytvářet složitý systém, který bude kombinovat řadu indikátorů, ale spíš systém "odladit" ( pohrát si s periodami a nastavením indikátorů ) a zjistit ve kterých trzích funguje lépe a ve kterých hůře. Pokud systém rozliší mezi trendujícím trhem, trhem, který jde momentálně do strany a případně swingujícím trhem lze dosáhnout slušných výsledků třeba i se SMA.

MIchal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...