Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

svetove informace


sebik

Doporučené příspěvky

zdravim, jsem zacatecnik, takze zadne kamenovani :)
muzete mi prozradit kde berete pro FX informace ze sveta, ktere mohou mit vyraznejsi vliv na kurz? Domnivam se ze CNN by mohlo byt, ale nevim jestli je tam opravdu informace aktualni. Diky za kazdy dobry typ. pokud neco existuje v CZ budu jedine rad,i kdyz zpravy nemusi byt aktualni, ale i tak pro potreby studie bych bral i neco v CZ. :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Moja otázka sa týka fundamentálnych dát, takže dúfam, že som v správnom vlákne. Je smerovaná Sidovi, ale určite mi aj ostatní traderi budete schopní poradiť. V článkoch o FX na tomto webe, sú spomínané ekonmické ukazovatele USA aj s ich významnosťou na FX trh od A po F. Je možné podľa týchto ukazovateľov prideliť určitý stupeň významnosti aj podobným ukazovateľom z iných oblastí sveta (Japonsko, EU apod.)? Napr. ak ukazovateľ Hrubý domáci produkt v USA má dôležitosť B (viz Sidove články o FX) je možné priradiť ukazovateľu HDP povedzme vo Veľkej Británii rovnakú dôležitosť t.j. B? Alebo ako si zoradiť ukazovatele predovšetkým z EU podľa významnosti ich vplyvu na FX trhy?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nakolko ekonomika USA je najvacsia a najsilnejsia ekonomika sveta, tak si myslim, ze aj ekonomicke ukazovatele USA maju na FX trhy najvacsi vplyv.Ekonomicke ukazovatele ostatnych krajin maju podla mna mensi vyznam ,a myslim ze to este dlho tak aj ostane.Celkom ma zaujima ako to dopadne ked Cina uvolni menovu politiku,a azijske krajiny zacnu kumulovat svoje devizove rezervy v tych ich "chuanoch".


Palo

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To galant
Přiřazení jednotlivých dat v důležitosti A-F vychází ze standardu používaného v USA pro burzovní trh OBECNĚ, ale nedá se vždy určit jednoznačně šablonovitě, že ta a ta data vyhodnocená např. ve stupni důležitosti A, jsou vždy a za každých okolností důležitější než např. data B nebo C. Zkrátka to co pokládá za důležité (zprávy a data) akciový trh, nemusí vždy zajímat stejnou měrou komoditní nebo FX trh. Viz včerejšek a schodek obchodní bilance s důležitostí C+. Více tyto data zajímal FX trh než např. trh akciový nebo komoditní. Pokud vím, tak obdobné členení jako v USA (důležitost A-F) Evropa a Japonsko postrádá. Důležitá data pro Evropu, Japonsko, atp. jsou zmíněná v seriálu o fundamentech - národní banky atd..
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Sid:
a ako potom vyhodnocuješ fundamentálne dáta Ty? Zatiaľ mi to nie je jasné ako sa rozhodovať podľa fundamentov, ale už som zaregistroval ich silu na pohyb FX trhu. V ekonomickom kalendári vidím nejaké správy, ktoré budú zverejnené s rôznym stupňom dôležitosti, ale ako sa rozhodovať? Zdá sa mi to zložité, keď ako píšeš niekedy ten menej "dôležitý" ukazovateľ môže mať väčší vplyv na pohyb trhu ako ten "dôležitejší". Viem ,že to vyžaduje odo mňa ešte veľa štúdia,ale zatiaľ by mi stačilo naučiť sa ako sa vyhnúť nejakým výrazným pohybom proti mojim pozíciam, ktoré nastanú vplyvom ohlásených fundamentov. A samozrejme, aspoň z času na čas byť na správnej strane trhu :), keď takéto pohyby nastanú. Takže ako na to?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

To All: Domnívám se, že založení dalšího vlákna, které se týká zejména FA a jeho vyhodnocování, je zbytečné. Každopádně to potom ztěžuje zpětné vyhledávání informací. Přimlouval bych se, abychom používaly k těmto diskusím vlákno, které založil Sid > Komentáře k vývoji měnových párů ..... . DavidF

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...
  • 5 months later...
×
×
  • Vytvořit...