Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Přesuny do dalších kontraktních měsíců kvůli volume


Wolfi

Doporučené příspěvky

Dobrý den,
mám zřejmě hloupý začátečnický dotaz, nicméně jsem začátečník. V TNT vidím, že slušného volume dosahuje kontrakt tak 3 měsíce před LTD. Znamená to tedy, že kdybych chtěl držet pozici třeba 4 měsíce, tak bych musel kvůli volume přejít do jiného kontraktního měsíce (např. z +C2005K do +C2005N). Nedovedu si však tento přechod prakticky představit, protože já mám koupený kontrakt na +C2005K, tudíž bych ho musel prodat a koupit kontrakt na +C2005N. Ovšem cena a graf těchto kontraktů v jednom měsíci bývají odlišné!
Děkuji za vysvětlení.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...

Dobrý den,
mám také dotaz týkající se kontraktních měsíců. Příliš nechápu jak probíhá přesun z jednoho kontraktního měsíce do druhého. Můžete mi to prosím někdo vysvětlit? Jaký je rozdíl u přechodu z jednoho kontraktního měsíce na jiný u ER2 a například u kukuřice? Předem děkuji za odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Neni v tom zadny rozdil, proste se zavre pozice v jednom mesici a otevre v jinem, pokud jste long, prodate v koncicim kontraktu a koupite v nasledujicim. zadnou dalsi slozitost v tom nehledejte. nakup a prodej jako kazdy jiny. to, ze se jedna o "rolovani pozice" je Vase hledisko. Z hlediska trhu to dve nijak nesouvisejicich operace. A diky tomu ten rozdil v cene mezi dvema kontrakty nehraje zadnou roli, neprinasi zadnou slozitost navic - technicky v tom novem kontraktu zacinate uplne novy obchod.

Jina vec samozrejme je, jestli se ty dva kontrakty vyviji stejnym smerem a podobnym zpusobem, jestli muzete svoji obchodni myslenku z prvniho kontraktu aplikovat i na ten druhy. Nekdy ano, nekdy ne, ale to je otazka analyzy trhu, ne vlastniho rolovani pozice.

Jan



Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...