Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
  • 0

Přechod na fulltime a reálná očekávání


Marty86

Otázka

Dobrý den Petře,

 

nebudu zde zdlouhavě popisovat svůj vývoj, nicméně v kostce jsem po cca 5ti letech zájmu o trading prošel přes všechny tipická stádia tradera, zkoušel jsem finwin, fims, cca před rokem a půl jsem si vše skloubil do podoby, která mi umožnuje identifikovat systematicky příležitosti s vyšší pravděpodobností uspěchu a začalo se mi dařit postupně být konzistentně v plusu až do té míry, že jsem se rozhodl skončit v práci a věnovat se tradinku na plný uvazek. Mám jen trochu obavu abych se moc neunáhlil a chtěl jsem Vás poprosit, zda byjste mi nenastínil, kdy a za jakých okolností jste se rozhodl přejít na fulltime vy, co jste bral v úvahu, a jak dlouho jste byl konzistentně profitabilní, než jste se pro fulltime rozhoupal?

 

Děkuji moc za odpověď, moc mi to pomůže

  • Líbí se 1
Link to comment
Sdílet pomocí služby

1 odpověď na tuto otázku

Doporučené příspěvky

  • 0

Marty86,

 toto je opravdu velmi individuální a každý řeší trochu jinou situaci.

Já jsem například nikdy pro nikoho nepracoval, tedy vždy jsem s příjmy byl závislý jen sám na sobě. Nemusel jsem tak odbourávat strachy, které mají lidé co přicházejí z dlouhodobých zaměstnaneckých poměrů.

Důležitý je pak dostatečný finanční polštář. Já jsem se tradingu opravdu naplno začal věnovat po prodeji svého podílu v jedné z firema měl tak na to dost peněz, plus ještě zajištěné nějaké nasmlouvané splátky po několik budoucích let. Do toho jsem nikdy neměl žádné hypotéky atd.

Co bych Vám maximálně doporučoval. Pokud nemáte opravdu silný finanční polštář, vytvořte si další drobnější zdroje příjmů – třeba z něčeho, co Vás baví. Takové příjmy často stačí na placení nutných výdajů a umožňují obchodovat bez stresu. Navíc intradenní obchodování je velmi intenzivní, patrně si budete čas od času chtít odpočinout a i v ten moment velmi oceníte, že máte své příjmy diverzifikované.

Je ale moc dobré, že o tomto takto přemýšlíte. Klidně napište email na petr@financnik.cz a můžeme situaci probrat osobněji. Ono je to opravdu vše velmi individuální.

Ať se daří,

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
×
×
  • Vytvořit...