Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Brett N. Steenbarger


Doporučené příspěvky

Recenzi časem udělám. Je to jiné než TIZ. TIZ je jeden celý koncept. Kniha od BNS je spíše obrovská série dílších rad. Avšak některé kapitoly jsou velmi cenné a velmi vám pomohou lépe poznat své já a tím se lépe sebeovládat v tradingu. Je to už taková kniha náročnějšího charakteru.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 years later...

Právě jsem dočetl The Psychology of Trading a můžu říct, že to bylo dost náročný. To tak, že jsem to po pár kapitolách jen skenoval očima a lovil základní myšlenky, někdy jsem neulovil nic :-) Dost odborně pojato. Ten Steenbarger je psychterapeut a zároveň trader a v celé knize popisuje případové studie svých klientů. Potom případy srovnává s tradingem. Chvílema se to dalo číst a myšlenky mě zajímaly, chvílema to byl masakr, třeba ve které mozkové hemisféře je schizofrenie apod. :-)

Autor píše, že průměrný trader chápe psychologii obchodování jako eliminaci emocí, ale je to daleko obsáhlejší problém. Je to vidět i na tomto fóru, hodně lidí tady chápe určitý proces: backetstování, paper-trading a následně live-trading kde se projeví výraznější emoce a psychologii obchodování chápou jako eliminaci těchto emocí. Ale psychologie obchodování znamená třeba i výběr strategie, vnímání trhů, jak máme definována pravidla obchodování, jak si plánujeme práci apod. Autor naopak píše, že používá emoce pro obchodování, ale je potřeba jim rozumět. Samozřejmě silné emoce, které trading negativně ovlivňují jsou nežádoucí. A o tom to je, rozumět sobě :-)

Taky se v knize dá dočít vysvětlení psychologického indikátoru NYSE TICK. Ale to jsem moc nepobral. :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Takze este tu nie je miestnost pre trading coach a ja nerad zakladam nove miestnosti takze to skusim najskorej tu..

v poslednej kapitole opisuje ako najst nejaky jednoduchy pattern za pomoci HLC na dennom grafe... (alebo datumy/dni v tyzdni...)
zaobera sa tym niekto trochu viac ? ja ano a v minulosti som hladal o tom informacie no nikdy nenasiel, uz som mal dojem ze som sam kto tak obchoduje... takze by som rad vedel ako hladaju iny ludia patterny tohto charakteru a ako ich hodnotia, napriklad co uz povazujute za postacujuci pocet dni vyskytu toho patternu ako dokaz ze to asi funguje.
V knihe autor hovori ze niektore patterny budu skratka aj o nahode...

Ja zvycajne hladam pattern s mojim programom na 10 rocnych datach, najviac som ich asi nasiel na zlate ale to bude asi aj tym ze zlato slo za tie roky hodne hore... zvycajne berem patterny iba s vyskytom nad 90 dni a peknou krivkou co vy ? ak tu niekto taky je..

zatim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...