Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

GRAINS - SOYBEAN OIL (sojový olej)


Bushman

Doporučené příspěvky

Zdravím zajímaly by mě názory na soyabeans oil od všech lidí co se touto komoditou zabývají trochu více, mě tahle komodita připadá velmi sympatická už jen proto že jsem na ní už několikrát profitoval, jsem sice technický obchodník,ale určitě uvítáme i názory obchodníků co se zabývaji fundamentalní analýzou. Myslím že na březnovém oleji se tvoří dvojté dno a záleží na okolnosti zdali se trh odrazí a nebo prorazí přes hranici 21 usd za 60,000 lbs. Tak co půjde na sever nebo dolů na jih ???

760

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 43
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Greenhorne,

podrobil jsem prvotní data,[bold] svému (mnou vyvinutý) rozhodovacímu a předvídacímu algoritmu[/bold] a tento na mne vyplivl následující.

Pokles k 20.00 (okolo) s pravděpodobností 95proc.
Provedl jsem i lidskou kontrolu a plně se s vyhodnocením ztotožňuji.(Aby ne, že.)
(kdo tohoto vyhodnocení využije, nechť mi laskavě následně zašle 40proc zisku.)

Tři týdny pro vyhodnocení jsou zoufale málo. Jdi od začítku roku a dojdeš k tomu samému, co zde uvádím.

radim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Radim,
musím přizna, že tvůj poslední příspěvek mně vážně pobavil... Nechci polemizovat o tvém rozhodovacím a předvídacím algoritmu, ale jestli je pravdou, co jest napsáno ( něco o pravděpodobností 95%....), tak musíš patřit k velmi ziskovým obchodníkům...:)).... Takže klobouk dolů... Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, pravda je taková, že i já ještě očekávám krátkodobý pokles (možná i k hladině 20.00...nemohu to vyloučit) Na druhou stranu, celý sojový komplex se nachází v oblasti, ze které může opět vyrazit vzhůru.... (nárůst poptávky a hlavně exportů do Číny )... Úspěšné obchody přeje Vlasťa to Radim: budu rád pokud nám nastíníš předpokládaný pohyb v těch trzích, které nás nejvíce zajímají... (zlato, cukr, vepřové, soja, kukuřice...). Předem díky...

761

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vlasťo,

bez přemýšlení.
Zlato, podívej se na můj příspěvek ve zlatě, snad ti to bude jasné, i tak pro nezpochybnění, jsme již v poklesu.
Kdo nemá puty tak je jíž pozdě(špatná cena).
Cukr - kouknu na moje obchody pondělka - kupuji put opce.
Corn - to samé, ale o několik dní později (asi středa).
Vepřové - nedělám malá likvidita a tak se ani nebudu timto zabývat.
Soja -to samé co BO v lepším.

Kašli na to co kdo chce, koukej na to co dělají obchodníci.
Pokud jsou jiné dotazy, rád odpovím.
radim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Radim:
[bold]Zlato: [/bold] souhlasím... zítra plánuji short (vstup pod páteční low) + výpis put na hladině 530.0 (premium 880 USD)..
[bold]Cukr: [/bold] souhlasím... nákup put opcí je v současné době velmi vhodný... (např. buy SBK6 13.00P, last price 0.11s, 123,20USD
[bold] Corn:[/bold] nesouhlasím... nákup put opcí v klesajícím trhu je nesmysl (já mám 205P, nákup 27.12.2005 za 27s, nyní cena 51s (256USD)
[bold]Vepřové:[/bold] nesouhlasím... Napsat, že nedělám vepřové proto, že má malou likviditu je nesmysl.. Mám realnou zkušenost s tím, že vepřové má naopak velmi slušnou likviditu....:) (exekuce za MKT v Chicagu max. do 5sec.)
[bold]Soja: [/bold] nesouhlasím... Očekávám pohyb v up kanálu a krátkodobá korekce směrem up...

Úspěšné obchody přeje Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Luboš:
Souhlasím s tebou..... Bylo by kráááásně vědět, že to zítra půjde na 95% tam či onam nicméně to, že to tak bude či nebude se bohužel dozvíme až při v průběhu daného reálného obchodního dne a teprve close (při ID) nám potvrdí, zda moje očekávání bylo správné... ;) Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vlasťo,

Corn - přehlédl jsi, že až ve středu, trochu trh do té doby povyroste. Odhaduji, že ji (205P) záskám za lepší cenu.
Vepřové - každý máme nějaké vrtochy.
Soja - prohnal jsem opět data algoritmem, nastavil nejméně vhodá kriteria, a plivanec - 95proc. pokles k 540.
I opticky - ten sešup není ukončen.
Přeji příjemný, ač horký mrazivý týden.
radim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Luboši, Vlasťo,

máte jistě v mnohém pravdu, ALE.

Pokud jede auto jistou rychlostí a jistým směrem, je možné usoudit jakou bude mít v následném okamžiku trajektorii.
Trochu to komplikuje řidič, ale ani ten neumí v jednom okamžiku jet rychlostí 100km/hod na sever a následném 100Km/hod na jih.

V trzích je to obdobné. Ten sešup vyvolaja jistá potřeba, záměr obchodníků a nainvestovali do něj mnoho pozic. Nezdá se mi být možné, že by z ničeho nic změnili záměr, strategii, potřebu, zahodili vložené investice a vydali se opačným směrem. Jejich záměr bude dokončen neb na to mají prostředky. Já se snažím onen záměr postihnout. Osobně jsem usoudil, že ten sešup není ještě u konce a z hlediska nainvestivaných peněz se mi jeví jako možný cíl, právě číslo 20.
Neříkám, že ta cesta bude k tomu číslu hladká, ale jedině možná z hlediska počátečního impulzu. A data jenž jsem shromáždil a vyhodnoti k tomuto záměru, tomu odpovídají. Víc v tom nehledejme.

radim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vlasťo,

Ukojím tvou zvědavost. Základem je historie COT. Mezi COT, OI VOL O H L C. V těchto datech se sktývají veškeré úmysly obchodníků vyjádřené investovanými penězi. Všechny indikátory (i zde uváděné) se o to snaží, leč způsobem-co se stalo před třemi, pěti a jiným počtem dnů. Mají jednu podstatnou neodstranitelnou vadu, nepostihují vnitrní obsah, náladu a hlavně zásadní veličinu - dynamiku. Např. MA. Pokud se křivky protnou, vyjadřují jen to, že trh opravdu padá. Nakonec na grafu je to již vidět nekolik dní. Jistě, lepší něco než nic.

Ale v žádném případě nechci vytvořit dojem "neomylného". Každý den se učím. Trhům rád věnuji podstatnou část dne. A přiznám se, že úvahu, jež vedl Luboš v COT u opcích mne nenapadla. Z druhé strany je logická a plně mi zapadá do mého scénáře. Luboši dík.

V té souvislosti mne napadla otázka, proč opce víc nevyužívají, když je to pro ně tak výhodné.

radim

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...