Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Automatické dohledávání patternů


slush

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

v současnosti hledám svou strategii TA, která by měla být co nejjednodušší (mám rád jednoduché a přímočaré věci). Velmi dobře si uvědomuji dopad emocí na kvalitu obchodování, dokážu se vcítit do chvíle, kdy posílám svůj první reálný příkaz brokerovi :) a právě proto by mi můj systém neměl dávat šanci vůbec emoce do obchodu vložit. Vyjma klouzavých průměrů jako racionálních indikátorů mě však zaujaly především patterny.

K věci: Napadlo mě automaticky hledat v grafech opakující se patterny. Věřím, že se historie opakuje. Mimo ovlivňování trhu fundamentálními jevy "sedí" na druhé straně dav obchodníků, kteří přemýšlejí desítky let pořád stejně. O učení se citu pro grafy se zde píše hodně, já mám na mysli zcela exaktní vztahy. Viděl jsem grafy, které zobrazovaly čárkovaně vývoj komodity za minulý rok, což ale není to, co mám na mysli já. Představuji si to celé tak, že označím určitý úsek (zajímám se o poziční obchodování) několika dnů a program se pokusí na základě jednoduše definovaných pravidel dohledat _podobnou_ situaci z historie, která by mi pomohla nahlédnout do budoucnosti. Samozřejmě s různými stupni volnosti (ne portovnávání konkrétních hodnot, ale trendu, rozptylu, open/close, volume jednotlivých dní).

Chtěl jsem se zeptat, jestli toto někdo zkoušel (a s jakým výsledkem), resp. jestli existuje nějaká backtrackingová platforma, která by umožňovala dohledávat patterny ze všech grafů z minulosti (k dispozici jsou data minimálně za 20 let). Dále by mě zajímaly názory zkušenějších na podobný pohled na TA. Bez nějakého programu myšlenku bohužel nevyzkouším a ikdyž jsem programátor, tak napsání dostatečně inteligentní aplikace (jen na potvrzení/vyvrácení hypotézy) by zabralo kupu casu.

Marek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Taky se pokousim o neco podobneho, ale chcu obchodovat manualne, protoze neverim nakym technickym ukazatelum, prece jenom trch se hodne meni, je zde mnoho faktoru a verim ze toto nedokaze udelat zaden technicky ukazatel. K tomu, pokud by se mi podaril vytvorit AOS, ktery by vydelaval, taklo jednoduse ziskane penize by me netesili, potrebuju penize vydrit, abych s nich mel radost.

Moc jsem Vam tim nepomoch, ale preju hodne zdaru.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím vydělávače peněz programovým způsobem.

to oslovení není posměch, i já se před mnoha lety nadchl touto myšlenkou. Nejde to, nebo spíš, zatím to nikdo nezvládl. Porovnáváním vím, že vzhled grafu i když se vcelku pravidelně opakuje a částečně shoduje má jiné datové prvotní poměry. Po prostudování stovek datových struktur různých trhů ale musím s politováním říct, pokaždé jsou prvotní datové poměry i tak jiné. Čili chtít něco tímto programovým způsobem zjistit je skoro úplně nemožné.
[bold]
Co ale možné zjistit jde, jsou podobné, až shodné rysy určitých jevů prvotních dat. Navíc je v nich možné dosti čistým způsobem zjistit Elliottovy vlny a dokonce funguje i Fibonacciho číslo 0,618.
[/bold]
Abych toto dokumentoval uvedu toto porovnání. V současnosti se kukuřice nachází v datovém stavu, který je skoro shodný se stavem okolo 29.07.2005, možná kousíček před tímto dnem. Pokud bude vývoj obdobný jak po uvedeném dni, je možné se „nějakým“ vhledům do budoucna alespoň náznakem přibližovat programovým způsobem, i když s notnou dávkou lidské korekce.

Pokud se vám ale něco zdaří programově zvládnout, podělte se s méně úspěšnou částí chtivců peněz..
Určitě stojím v první řadě na prvním místě.


radim v diskusi zde nazývaný démon.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

slush

je to tez jedna z mych trading strategy - vyfiltrovat prave vytvorne patterny na skupinach stocku. Vime, ktere patterny maji nejvetsi statistickou uspesnost, takze ty vyfiltrujem a dostaneme soubor potencialnich obchodovatelnych stocku. No a ty dale filtrujeme dle................. kriterii. Pak staci nastavit Entry ordery a pote OCA ordery a prace je hotova.
;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to radim:

No ze corn za chvili pujde nahoru (jeste nemam dnesni data), to doufam :). Mozna jsi me spatne pochopil, ja nechci plne automatizovany system, ale prave neco takoveho, co mi rekne - divej, v 7/2005 se delo neco podobneho, mrkni, jak to tehdy dopadlo...

Existuje takovy nastroj?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím slushE,

asi jsi se nepodíval do grafu, po datu 29.07.2005 to začalo vydatně padat.
Již z těchto dvou názorů je možné usoudit zdali je možné takový nějaký nástroj setavit.
Z druhé strany, ta prvotní data se shodují v tolika podobnostech, že vsázím na následný pokles SnS95proc.(SPEKULACE na SPEKULACI).

radim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...