Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Dotaz začátečníka


Doporučené příspěvky

Dobrý den,
zdravím všechny na FINANCNK.CZ.
O této stránce vím delší dobu, ale bohužel špatná situace v mém životě mi nedovolila se na tuto stránku vrátit. Nepřestával jsem doufat a nyní jsem zpět a stále nadšený z komodit a všeho co je kolem. Manuál jsem si vytiskl a čtu ho již podruhé. Vše mi začíná být souhrně jásné-co se týká způsobu obchodování, co to jsou komodity a že existují nějaké indikátory.Ale vím že máš před sebou hodně dlouhou cestu plnou sebe poznávání, učení a porozumění trhu.
Počítám že tak během měsíce bych chtěl začít pomalu obchodovat na papíře a u toho zůstat min. půl roku až rok (než seženu dostatečný kapitál na otevření účtu). Do začátku počítám s cca 3-4.000 USD.
Chtěl jsem se zeptat a poprosti o jednu radu-jak nastavit SL? Princip SL chápu, jen nevím jak to zanést do systému a jak pak poznám jestli by mě trh z obchodu vyřadil (kdybych obdochodoval na ostro)?A jaký program by jste mi doporučili pro sledování trhu při papírovém obchodování? Anglicky umím tak částečně.
Pokud někdo obchoduje s dluhopisy a měl by zájem, mohu mu na ukázku přeposlat od našeho analytika vývoj amerických dluhopisů. Třeba to někomu pomůže :)
Díky všem za trpělivost a odpovědi.
Ahoj a snad již brzy s dalším příspěvkem ahoj

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim Kahiros,

Bolo by dobre keby si si precital diskusie o komoditach tu na financnikovi, na vsetky otazky by si nasiel odpovede.

Ja osobne som zacinal trening s platformou bestdirect - pouzi radsej verziu bestdirect fast, ale ak mas 2000$ na zalozenie uctu u IB, tak by som ti odporucal priamo to. Za 10$/mes budes mat ostre data ktore su pouzitelne aj v roznych inych programoch, a v pripade ze sa ti nebude darit tak si ich mozes nechat $$ poslat spet.

Dalsie riesenie by mohlo byt pouzit sierru aj bez uctu u IB - (ta sa ale tiez plati myslim cca10$/mes) a stiahnut si data - napr tu z fora od bolju a prevadzat backtest s pomocou bracket trader - ktory simuluje pohyb trhu a zobrazuje ho v sierra chart.

Riesenie ktore pouzivam ja - Amibroker(plati sa len jednorazovy poplatok za program 100-200$)+plugin simulator, daju sa tu programovat+ backtestovat strategie, a ked budes mat IB, mozes ho pripojit priamo na realne data.Mozes si stiahnut 30dnove demo - amibroker.com. Tiez sa tam daju nainportovat data od bolju.

Pre blizsie info odporucam vyhladat prislusne slova bestdirect, bracket trader.... tu vo fore

Co sa tyka SL - jeho zadavanie je individualne pre kazdu platformu - ale v podstate vzdy zadas len prikaz stop napr o 10bodov nizsie pod vstupom (pri long) - a ked trh tuto hodnotu dosiahne tak sa uzavrie tvoja pozicia za market - takze skutocna cena moze byt aj vyssia/nizsia ako uvedena v SL. Dozvies sa to z platformi - pipne popr. uvidis ze ze pozicia je uz 0 alebo znizena o patricny pocet kontraktov pri multipoziciach.

Na zadaniesa v podstate pouzije normalny prikaz stop. Vo vacsine platforiem sa da SL aj PT prednastavit pre danu komoditu a po vykonani vstupu sa automaticky vykonaju, tak isto sa po dosiahnuti SL automaticky zrusi PT alebo po dosiahnuti PT zrusi SL.


Vela zdaru pri studiu a testovani

Borco

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Borco,
díky moc za odpoveď.
Otevřít si účet plánuji min. tak za půl roku až rok. Chci nejdřív pořádně trénovat na paper tradingu, vyzkoušet si a lépe poznat pár strategií o kterých jsem se v manuálu dočetl a které mi na první pohled sedí-nechci nic těžkého. Čím jednoduší na začátek tím lépe (tu). Během té doby našetřím "bokem" potřebné peníze abych mohl začít naostro obchodovat.

Jaký trhy bys mi doporučil pro paper trading? Já zatím přemýšlím o kukuřici, cukru a asi nějaký akciový index (S&P 500). Myslíš že to jsou pro začátečníka dobré trhy?
Anglicky se jakž takž asi domluvím a tak to pro mě ze začátku bude hodně těžké (stejně jako pro ostatní), né že bych si stěžovatl!Já mám rád výzvy. Dočetl jsem se tady o programu TRACK ´N TRADE PRO 4 a přemýšlím o jeho koupi - již z toho důvodu že tady je tady na stránkách vysvětlen základ ovládání což je pro mě velmi důležité.

Jdu se opět ponořit do manuálu a vše studovat.

Ještě jednou díky za odpověď a tvůj čas.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny a prosím o odpověď na úplně stupidní otázku, na kterou jsem zatím nikde nenašel jasnou odpověď:
při pozičním obchodování je 1.3. OLHC 300-298-305-302, dám buy 306 a SL 298. 2.3. je OLHC 307-302-310-308. Vstoupil jsem do obchodu tzn. nakoupil jsem za příkaz 306 nebo za open 307? 3.3. je OLHC 305-295-306-299 tzn. cena během dne protla můj SL, ale nevím jestli jsem kontrakt ukončil protože SL mám 298 a close je 299? Obecně - je pro poziční obchodování rozhodující cena Open a Close nebo ceny kdykoliv během dne? Děkuji za odpověď a omlouvám se za začátečnické přešlapování...
Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den, 2.3. jste nakoupil za 307. 3.3. jste obchod ukončil na 298 (tj. na základním SL), protože trh se během dne na tuto hodnotu dostal a to je to směrodatné. Směrodatný je intradenní průběh trhu, nikoliv close.
Pro poziční obchodování jsou důležité všechny ceny. Záleží dost na strategii. Např. spreadové obchodování využívá pouze close. Některé strategie pracují s open. Obecně je ale důležité hledět na všechny hodnoty.
Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

nakupuje albacor za 307?

proč by měl být příkaz vyplněn za 307, když požaduji 306? Muselo by být přeci zadáno, nákup za 306 nebo otevírací cenu.

mohlo by se tak jednoduše stát, že zadám příkaz buy 306 a trh druhý den bude mít trh open 320 a v tom případě nakupovat je pro mě velice nevýhodné...

S pozdravem Jiris

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 2 týdny později...

Dovolte mě dotaz.

Průměrná volatilita.

Procházel jsem vlákna a čím víc o ní čtu, tím míň chápu...Už si připadám ...
Potřebuji zjistit, jak velké výkyvyy má daná komodita. např. v průběhu 5 dnů a 20 dnů. Kouknu na Barchart.com např. na gold a zjistím

Moving Average
5-Day 553.4
20-Day 556.4

ale závěr si nedokáži udělat.

Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý večer.

Klouzavý průměr není příliš dobrý nástroj k měření volatility. Upřímně si nedovedu vůbec představit, jak s MA měřit volatilitu. Nejlepší způsob měření volatility je:

1) použití ATR (average-true-range) indikátoru
2) vzít si rozpětí úseček za posledních 20 dnů, sečít rozpětí všech úseček a vydlit 20ti - získáte aktuální průměrnou volatilitu

Zdravím,

Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...