Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

esignal


radusor

Doporučené příspěvky

Dobrý den všem..... našel by se tu někdo kdo by měl nějaké zkušenosti s esignalem (jakékoliv) já mám tento problém: při otevření jejich platformy a spuštění dat od esignal se stane to, že nesouhlasí ( není stejná hodnota ve stejný čas při otevření hlavních obchodovacích hodin u stejné komodity " qrude oil" 1 min chart; 5 min chart; 15 min chart mají hodnotu stejnou , ale dení chart se od nich liší !!! jak je to možné???? když jsem se jich ptal mou lámanou a nepřesnou angličtinou, tak mi odpověděli, že to je jejich softwarem a že na tom jejich inženýři pracují, ale to pro mě nic neřeší.... nemá tady někdo s tímto nějaké zkušenosti... třeba, že by data od esignalu v jiné platformě ukazovali stejnou hodnotu příklad v 16:00 hod na 1 min chart;5 min chart; 15 min chart a day chart by podle mě měla být stejná cena na všech grafech 1 min- jasnej ;day chart by měl otevírat na hodnotě jako min chart , ale není tomu tak .... snad jsem to popsal alespoň trošku srozumitelně :-zoo děkuji za jakoukoli reakci... radusor :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den, E-signal jsem pouzival dva roky a nemel jsem k nemu vyhrady. Kdyz jsem si precet o vasem problemu, tak me napadlo ze zakopany pes je v definici okamziku kdy program bere obchodni den za zahajeny. Pro Vas je okamzik zahajeni dne 16:00 coz je cas kdy je zahajeno pit obchodovani ropy na NYMEXu a kdy zacina nejaktivnejsi obchodovani. Ovsem program bere za okamzik zahajeni 21:15 predchoziho dne kdy zacina nocni obchodovani a z toho prameni diference na grafu ktere vas stvou. Mam to na obrazku ktery pripojuji k tomuto prispevku. Kdyz mate ropu obchodovanou na NYMEXu a date daily bar, tak open price daily baru pro dany den je stejna jako open cena baru ve 21:15 predchoziho dne (brano z pohledu stredoevropana). Konkretni priklad: vcera 23.3.2006 (3/23) open price daily baru ropy je 61,925 a to presne souhlasi s open price baru 22.3.2006 (3/22) v case 21:15. Open price baru pri hlavnim obchodovani 23.3.2006 v 16:00 naseho casu zde nehraje zadnou roli. Snad je to srozumitelne vysvetleno. Preji pekny den. Jarda

1101

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to: Jarda Dobrý den.... předem bych chtěl strašně moooooc poděkovat za reakci, už jsem myslel, že na toho "zakopaného psa" nepřijdu a měl bych velkou prosbu, jestli by jste nemohl více vysvětlit kde přesně mám hledat open price day chartu na 1 min.chartu nebo na 5 min chartu atd... pokud totiž vezmu příklad tak DAY CHART dne 23.3 2006 má open na 63.10 a pokud se podívám na předchozí den na 1 min chart v 21.15 hod tak mi to ukáže jen čas 21.05 a další až 21.37 a v čase 21.05 je cena 63.42???? přikládám obrázky pro názornost... a ještě jednou děkuji za reakci

1114

1115

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to: Radusor

Dobry den, je to pro me ponekud komplikovane, kdyz nyni nepouzivam esignal, takze mam jinou platformu nez vy. Navic vam jde o pitovou ropu CL pro kterou nemam ani data, protoze v TS jde obchodovat jen futures elektronicky a tak mam NYMEX jen pro emini.

Nicmene podle toho jak to maji reseny v TS tak tam maji dva symboly pro pitovou ropu a to @CL a @CL.P ten prvni symbol - @CL - je pro ropu obchodovanou v nocnim obchodovani. Ten druhy symbol - @CL.P - je pro ropu obchodovanou v hlavni seanci (P jako Pit).

Kamarad ma data pro celej Nymex a tak jsem od nej zjistil ze v TS pro 23.3. je open bar daily pro @CL 61,90 a pro @CL.P 62,30.

Vase cena pro 23.3. 63,10 je pravdepodobne zpusobena jinym kontraktnim mesicem¨. Mnou uvadeny ceny se vztahuji ke kvetnovemu kontraktu.

Kazdopadne to nic nemeni na podstate problemu na ktery jste se ptal. U e-mini ropy (@QM) plati to co jsem vam psal v predchozim prispevku, tam se open price dne vztahuje k prvnimu obchodu uskutecnenemu po hlavni seanci predchazejiciho dne, tedy v 3:15 PM vychodniho casu (coz vetsinou byva 21:15 naseho casu s vyjimkou tohoto tydne kdy americani jeste neposunuli cas a tak 3:15 PM je pro nas tento tyden 22:15). U @CL.P - aspon v TS - je brano jen pitove obchodovani hlavni seance a tak open price dne je shodna s prvnim obchodem uskutecnenym v 10:00 AM vychodniho casu (to je to ceho vy byste chtel dosahnout aby prvni cena v 16:00 byla open price daily baru) U @CL je open price dne brana stejne jako u emini ropy, takze open price dne je ta cena ktera probehla v 3:15 PM.

Nymex ma - aspon zatim - takovou politiku, ze ropu (CL) obchoduje v hlavni senaci na pitu a v after hours elektronicky. Z toho prameni vase hledani open price dne, protoze vy berete - nebo aspon chcete brat - za zacatek dne 16:00 akorat ze ta ropa se obchoduje uz od 21:15 ... a tak pokud chcete mit zacatek dne na daily pro 16:00 tak musite presne specifikovat ze chcete jen hlavni seanci. V TS to jde pres symbol @CL.P a v esignalu by to melo taky jit podobnym zpusobem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to: Jarda

Dobrý den.... Chtěl bych opět moc poděkovat za reakci nebýt Vás tak jsem nejspíš v ....
Tak jsem se na to podíval a asi bude chyba v tom, že přesně nechápu jek se vlastně na NYMEXU obchoduje(tedy myslím souvislost mezi nočním a denním obchodováním a elektronickým a pitovým obchodováním- teda kdy se co obchoduje)... tak jsem se podíval na jejich stránky www.esignalcentral.com/support/symbol/nymexs.asp a v podstatě mi z toho vyšlo toto:



Light, Sweet Crude Oil CL All Months 10:00am - 02:30pm,A1


A1 = Access Session (03:15pm-09:30am M-Th, 07:00pm-09:30am Sun)
---------------------------------------------------------------------

there are two sessions, 10:00am - 02:30pm CST and
Access Session (03:15pm-09:30am M-Th, 07:00pm-09:30am Sun)
- eSignal use CL #F=1 for night session and CL #F=2 for day only session to compare

ale bohužel ať na to čučím jak čučím tak je to pro mě nějak zamotaný.... mohl bych tímto poprosit o radu
JAK je to tedy s těmi hodinami.... a ještě jednou děkuji za Váš čas. S přáním dobrých obchodů radusor....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

10:00 - 14:30 = pit obchodovani = hlavni cas (probehne nejvic kontraktu) = denni obchodovani

Cokoliv mimo to muzete nazvat afterhours = "vedlejsi obchodovani" = elektronicke obchodovani (a to jak pro emini ropu, tak pro regulerni kontrakty (ty po tisici barelech na kontrakt) obchodovane v hlavni cas na pitu)


Jenom jeste jedna poznamka: v predchozim prispevku jste zkopiroval toto:

there are two sessions, 10:00am - 02:30pm CST and
Access Session (03:15pm-09:30am M-Th, 07:00pm-09:30am Sun)
- eSignal use CL #F=1 for night session and CL #F=2 for day only session to compare

To je mylna informace, nejde totiz o CST ale EST. Ropa (CL) zacina "hlavni obchodovani" v 10:00 EST (=9:00 CST).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den..... předně bych chtěl poděkovat za Vaši trpělivost a zárověň Vás požádat o schovívavost s mou nechápavostí, ale potřeboval bych tedy upřesnit: kde hledat na časové ose "open"-day chartu... je to v 15:15 hod jejich času???? já chci totiš docílit tohoto: při vstupu do trhu kdy bych obchodoval (CL) na day chartu, tak se chci podívat na open rate day chartu (kde day chart otevřel) s důvodu ruzných gapů a limitních pohybů, ale stále nikde na žádném intradením grafu tuto hodnotu nemůžu najít :-( ještě jednou děkuji za trpělivost.....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...