Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hledal jsem odpověď na otázku kolik vlastně riskuji při konkrétním otevřeném kontraktu a myslím, že chápu, že riskuji hodnotu nastaveného stop loss, v případě jeho absence hodnotu nastavenou brokerem-Maintenance margin. Přesto bych potřeboval ještě jedno upřesnění. Co když můj broker neprovede výstup z pozice ... kdo je v tom případě odpovědný za ztráty, které mohou být daleko větší než celý můj účet?

Odesláno

No samozřejmě vy, je to váš účet a vaše peníze.
Ale pokud byste se s brokerem domluvil na uzavření pozice a on vám ji neuzavřel, tak vám každá slušná americká brokerská společnost velmi ráda vše dá dopořádku než ji poženete ke všem těm regulačním us orgánům.
A samozřejmě o otevřených pozicích máte přehled na internetu, tj. že by se něco podobného stalo jsem nikdy neslyšel.
Navíc celý business je velmi zautomatizovaný - tj. firmy se sami chrání tím, že pozice uzavírají nebo minimálně s klientem komunikují co dál, pokud je na účtu otevřená pozice a už tam není dost peněz (tzv. margin call).
Petr

Odesláno

Děkuji za velmi rychlou odpověď, přesto ještě nemám zcela jasno... V případě, že by ztráta šla nad stav mého konta, ručím v tom případě i svým dalším majetkem? Tzn. mohu přijít o dům atd ... stejně jako bych se zadlužil?

Mimo dotaz...přečetl jsem během posledního týdne dvakrát komoditní manuál a sem rád, že budu mít dostatek volného kapitálu až cca za rok, protože komoditní obchodování mě tak nadchlo, že potřebuji čas na vychladnutí. Ale rozhodně vím co budu tento rok studovat po večerech.
Děkuji za vaši práci, které skutečně nebylo málo. (tu)

• Vytvořit...