Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

bezpecnost pocitace


Doporučené příspěvky

Doporucil bych:

1) neuchovavat prihlasovaci udaje v plain-textu na pocitaci pripojenem k Internetu (bud si je zapamatujte nebo ulozte v zasifrovane podobe)

2) pro pripojovani pouzivejte zasadne pouze a jenom sifrovany prenos dat protokolem SSL (dnes tuto moznost podporuji snad vsechny obchodni platformy)

3) nepripojujte se do obchodni platformy pres wifi site, k nimz nemate maximalni duveru

Link to comment
Sdílet pomocí služby

I tohle se tu probiralo uz asi 15x, staci prohledat forum...

Je vhodne mit zalohovane pripojeni - ja mam treba kabelovku (UPC) a pripojeni pres modem pro pripad vypadku. V kazdem pripade u ID obchodovani dnes vetsina brokeru uklada stop-loss na svuj server, takze i v pripade odpojeni kientske stanice je pozice chranena pomoci stop-lossu a v pripade obraceni trendu proti pozici obchodnik automaticky vystoupi s definovanou ztratou i kdyz uz neni k platforme pripojen.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Bezpečnost PC je jeden z nejmenších problémů, které případně budete jako trader řešit:)

Stačí legální Windows XP se všemi záplatami a dobrý firewall. Pokud nepoužíváte PC k prohlížení porna, stahování warezu apod, nemusíte mít ani antivir. Přístupové údaje mám šifrované TrueCryptem a jako heslo používám větu. Rozšifrování "brutal force" by při použití všech existujících PC trvalo několik miliard let...

Vlastně ani nechápu, proč by se někdo snažil "nabourat" do mého účtu, když by tím jen nemálo riskoval a užitek z toho neměl žádný...

Pokud nejste daytrader, připojení stačí téměř jakékoliv. Já používám už 3. rokem GPRS od Eurotelu kvůli mobilitě (a oceňuji i imunitu proti výpadkům proudu:) ) a ještě se mi nestalo, že bych se nemohl připojit. Kdyby došlo k nějaké neočekávané situaci a třeba bych se nemohl připojit zrovna když chci zadat SL, můžu zavolat brokerovi, který to udělá za mě.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...