Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

nelicencované subjekty KCP


ondra.hn

Doporučené příspěvky

Na tomto odkazu www.sec.cz/script/web/Unlicensed.asp?ID=1 se zobrazují nelicencované subjekty KCP... Je mezi nimi i zde zmiňovaný Harpoon a i na jistých stránkách a manuálech zmiňovaný iq-trade.net... je díky tomu obava ze spolupráce s těmito subjekty adekvátní?

A Nelicencované osoby nabízející služby
Na tomto seznamu jsou uvedeny osoby, které zákazníkům v České republice nabízejí prostřednictvím internetu, letáků, jiné tištěné inzerce či telemarketingu investiční služby, přičemž nemají patřičné povolení Komise pro cenné papíry (dále jen „Komise“), tj. povolení k poskytování investičních služeb.
Uvedení některé osoby na seznamu automaticky neznamená, že tato osoba investiční služby skutečně poskytuje, je však nesporné, že tyto služby nabízí.
Zákonem o cenných papírech je zakázáno poskytovat investiční služby bez povolení či registrace Komise, osoby uvedené v tomto seznamu mohou zákon porušovat. Tyto osoby, na rozdíl od licencovaných subjektů, nejsou vázány tuzemskými pravidly jednání ve vztahu k zákazníkům a povinností jednat s odbornou péčí zakotvenou v zákoně o cenných papírech.
Na investování prostřednictvím osob bez povolení Komise se nevztahuje garanční systém zakotvený v zákoně o cenných papírech. Poškozeným zákazníkům nemůže vzniknout nárok na náhradu z Garančního fondu obchodníků s cennými papíry.

Firma Adresa Soubor


PVK Finanzdienstleistungen www.iq-trade.net PVK.zip 751 Kb detail



Profin Prague, s.r.o. www.profingroup.com Profin.zip 10 Kb detail



Harpoon Capital Corp. www.harpooncap.com Harpoon1.zip 1,23 Mb detail

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No pointa je v tom, že třeba Harpoon v ČR defacto vůbec nepodniká, čeští klienti ale mohou využívat jeho služby jako u kterékoliv jiné zahraniční firmy. Harpoon je ale americká firma a podléhá tak americké regulaci, které se podle mého názoru rozhodně věřit dá :) Tj. osobně se nebojím americkým firmám (příslušně registrovaných pochopitelně) svěřovat své peníze - dohled a regulace zde bývá výrazně důkladnější než u nás.
petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...
×
×
  • Vytvořit...