Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Reminiscences Of A Stock Operator, Edwin Lefévre


Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny tradery,

Docetl jsem si v recenzi knih dost podivne veci. Autor pise, ze Edvin Lefere je Jesse Livermore ?!! Kdyby byl zvedavejsim, prectl by dalsi knhy a informace na internetu a pak by pochopil, ze Jesse Livermore byl tem nejslavnejsim spekulantem vsech dob, byl Genijem spekuluci a jedinym clovekem v historii, ktery dokazal odolat TRH. Tady uvadim fotky Jesse. Lefevre byl jenom novinarem, velmi dobrym novinarem, kteremu Jesse dovolil, aby s nim ztravil hodne casu a seznamil se se spekulacemi na trhu. Lefevre nikdy v zivote neobchodoval a dokonce vetsinu materialu teto knihy napsal sam Jesse. Jesse byl tak slavnym, ze za cest byt jeho kamaradem nebo aspon poznat ho osobne povazovaly vsechny osobnosti te doby, vcetne prezidenta Spojenych statu Wilsona. Co se tyce uvedene knihy, tak tato kniha je nejlepsi praktickou priruckou pro kazdeho tradera.

Odkaz na fotky www.richardsmitten.com/pics/pics_pg1.html

S pratelskym pozdravem,
Alexander

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

děkuji za velmi zajímavé doplnění informací o knize. Přiznám se, že jsem o autorovi tak do hloubky jako vy nepátral /spíše než samotný autor mě zajímaly silné a úžasné myšlenky a pravdy uvnitř knihy/, proto jsem netušil, že otázka autorství knihy je tak, jak píšete. Rozhodně děkujeme za pozoruhodné doplnění!
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rozumim Vam. Kniha je opravdu tak hezka, ze upouta od zacatku, a navic skutecne dava dojem ze Lefevre je Jesse, coz neni pravda. Lefevre byl velmi dobrym novinarem, mistrem ve sve veci. Proto ho Jesse pozval napsat svou prvni knihu spolu. Dalsi knihu How to Trade in Stocks Jesse napsal sam. Existuji dve biograficke knihy, ktere napsal Richard Smitten, tam najdete hodne informaci o krasnem a velmi slozitem zivote Jesse a jeho rodiny. Vsechny knihy jsou na amazonu.

S pozdravem,
Alexander

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Zdravim,

jen informativne - narazil jsem na Woodieho webu na oficialne (a zrejme tedy i legalne) umistenou kompletni verzi knihy Reminiscences Of A Stock Operator:

woodiescciclub.com/tools/ReminiscencesofaStockOperator.pdf

Vsem, kteri ji jeste nemaji, vrele doporucuji. Sice nepusobi tak pekne jako ilustrovana verze, ale aspon neco. :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 years later...

Pred casem jsem si ji objednal z Amazonu na cisi doporuceni a musim rict, ze je to jeden z nejpoutavejsich pribehu okolo sveta z Wall Street, co jsem kdy cetl. Prelom 19. a 20. stoleti je mi jako obodobi velice sympaticke a tak jsem hltal jednu stranku za druhou. Vrele doporucuji jako odpocinkove cteni mezi ostatnimi, ryze praktickymi, knihami o tradingu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...