). Vždy mě lákalo pracovat s penězi, investicemi... (poprvé jsem investoval přes bratra v 17 letech do podílových fondů - 30% zisk za 6 měsíců
). Před půl rokem jsem si koupil manuál od Toma Řepíka a od té doby jsem se do komodit úplně zbláznil! Teď po půl roce obrovského návalu informací o komoditách, indikátorech, různých pokusech a spoustě dalších věcí si začínám sestavovat obchodní plán a postupně jak se učím tak jej při papertradingu doupravuji a vylepšuji. Moji rodiče komoditám vůbec nevěří i přes všechny moje snahy jim to vysvětlit a odrazují mě od toho... jenže já mám svoji hlavu a myslím, že v komoditním obchodování budu moct všem dokázat co ve mě skutečně je a hlavně ukázat i lidem kolem sebe postupně že se dá žít mnohem lépe aniž by museli dřít za mizerný plat v práci, kterou v dnešní době nemá téměř nikdo jistou. Mým cílem je se komoditnímu obchodování do budoucna plně věnovat a živit se jím a užívat si život a ne se v 60 letech probrat a zjistit, že jsem prakticky nic nedokázal, nezažil a jen poctivě chodil každý den do práce a strachoval jsem jestli při dalším propouštění nepadne řada na mě!
). Vzdycky jsem si svou idealni praci predstavoval jinak nez vetsina lidi - a prace hezky doma u pocitace me uplne uspokojovala/uspokojuje =). Jsem relativne samotarsky clovek a tak mi kolecko icq,mail,ftp,homesites absolutne vyhovovalo/je .. Moje meritka na idealni job jsou takova, aby se dal provozovat s pokud mozno z postele
, nebo ze zahrady, aby mi sef dychanim nemlzil monitor a abych pokud mozno nemusel obihavat urady pro kazde stupidni razitko.. Coz moje predchozi prace a nyni i komodity do puntiku splnuji..
přičemž postupně jsem začal po dlouhé cestě objevování té správné cesty při podnikání konečně komodity skutečně obchodovat – zlom nastal v okamžiku, kdy jsem pro sebe před několika lety objevil spreadové obchody, které mi umožňovaly časově skloubit jak obchodování, tak řízení firmy. Postupně se mi podařilo obchodování upřednostňovat a ukončit všechny ostatní aktivity, abych se dostal do nynější fáze, kdy obchodování dělám na „full-time“ a je to jediná věc, které mohu věnovat celý svůj myšlenkový potenciál.
Pak jsem pracoval jako informatik, po nejakem case jsem sel na civilni sluzbu, ted pracuji jako obchodnik (reklama). Tak nejak v prubehu tech par let jsem zjistil, ze penize by mely pracovat pro mne, ne lezet a vydelavat bance (ovlivnil me stejne jako asi spoustu lidi tady Kiyosaki). Zacal jsem trochu zkoumat a objevil jsem prez nejaky odkaz v diskusi financnika (cca pred pul rokem) Od te doby papirove testuji a vzdelavam se
Navic jsem na zacatku zkusil akcie (USA trhy), ale zadny uspech. Na druhe strane jsem se dost poucil o psychologii obchodovani, tuhle lekci si kazdy musi projit.
) Proto ted zkoumam intraday obchody, predevsim FOREX. Ale obavam se, ze tam je jeste cesta dlouha.
Komoditní burzy jsem znal, tak jako každý, z filmů a knížek, a nikdy mě nenapadlo, že bych se mohl vůbec o něco takového pokusit. Musím říct, že mě vlastně celý život peníze moc nezajímaly - jednak za komunistů snad ani poctivě vydělat nešly, pokud člověk zrovna nebyl horníkem nebo dobře zabydleným papalášem, jednak jsem spíš potřeboval volný čas - muzika, vodáctví, tramping, skauti (pod různými hlavičkami) atd. Když komančům odzvonilo, dělal jsem nějakých 10 let šéfa různých charitativních organizací (postižená mládež, Kosovo, bezdomovci, záplavy...) - pomáhali jsme jiným úplně zdarma nebo za naprosto směšné peníze, takže člověku občas ke konci měsíce nezbývalo ani na svačinu. Mezitím jsem si taky při zaměstnání dodělával vysokou školu - sociální práce. Změna nastala, když jsem se konečně ve svých 44 letech (to není překlep) oženil, a abych s tím neměl tolik dřiny, tak se ženou přišly rovnou i tři děti. Na to čtvrté jsme taky nečekali dlouho a páté je na cestě
(na nějakou dobu by to zatím, myslím, stačilo). Rodinu bych asi z 9000 Kč netto měsíčně neuživil, takže jsem mizerně placenou ředitelskou židli vyměnil za o něco lépe placenou manuální práci v kamarádově firmě a začal se poohlížet po nějakých možnostech. Odmítl jsem dělat slušně placeného zbytečného byrokrata či hromosvod, na kterém si nějaký nadřízený pitomec kompenzuje svoje mindráky. Při pátrání na netu jsem kolem Vánoc 2004 objevil tuhle stránku a pokud se nám podaří uškudlit těch pár dolarů do začátku a pokud mi to v reálu půjde alespoň zpoloviny tak, jako simulovaný trading v TNT, tak Vám Petře a Tomáši (doufám) za pár let pošleme s rodinou pohled z Nového Zélandu. A i kdyby to nedopadlo - ať už proto že nenašetříme, či proto, že prostě budu tradingu neschopnej pitomec, každopádně velké díky za nové obzory a za tu možnost, kterou jste lidem nabídli!
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.