Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Videotutoriál: NinjaTrader a Zen-fire data - bezplatný komplet pro trénování intradenního obchodování


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 204
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Děkuji za reakci Petře, máte pravdu tato cesta je vážně antipraktická, už jsem se stačil dokoumat podrobností na fóru NT.
O tom, že ZenFire si bere nějaké drobné za každý obchod jsem ale nevěděl, další důvod proč tudy cesta nevede.

Děkuji

„Musíte to opravdu chtít. Musíte z celého srdce chtít být velmi bohatí, abyste to dokázali.“

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To all
Tak ten moj problem, ktory mam s prijmanim dat na grafy este furt nieje vyrieseny
Vcera som asi hodku a pol kecal priamo s technikom od Mirius futures. no na nic sme neprisli. doslo to do takej hladiny ze mi siel volat. no zarazila ho lokacia. ale tak podarilo sa mi z neho nakoniec vykopat porty ktore potrebujem uvolnit. Moj provider povedal ze ich neblokuje, tak este sa dostat do routru a pozriet tam tak ze asi tak
chudak ten technik neveril tomu ze to nejde :-))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...
  • 4 months later...

Dobry vecer, tak koukam, ze tahle diskuze je jiz hodne stara, ale mozna mi nekdo odpovi.
Povedlo se mi zaregistrovat u ZenFire a prihlasit se k NT. Ninja hlasi, ze jsem pripojena, vse je zelene, akorat nenabihaji ceny a grafy se nevykresli. NT pouzivam prvne, jsem novacek. Byla bych rada za kazdou odpoved (doufam, ze problem neni v tech portech). Dekuji, Petra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj PetraSR,

můj odhad je, že jsi si špatně vybrala kontraktní měsíc (u indexů jsou to většinou čtvrtletí - 03/06/09/12) nebo časové rozpětí u toho měsíce (pozor na správně nastavené datum u vybraného k.měsíce). Zkus prosím např NQ a kontraktní měsíc 06-10 a rozpětí těch 15dní do aktuálního data. Chvíli trvá, než se starší data načtou (dle rychlosti připojení). Vykreslený graf by měl být úplně v pravo a ideálně tikat (dle aktuálního času).

Funkčnost připojení se dá poznat také z Kontrolního centra - záložka Orders - po připojení by tam měly vyběhnout aktuální ceny - dle trhu - Name a dle pokročilosti denní doby.

Doufám, že to pomůže, měj se pěkně.

Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petře, Pavle, děkuji moc za rychlou odpověď, pomohli jste..už se mi před očima rychlosti blesku mění všechny ty čísla.. úsečky se vykreslují.. už jen tomu porozumět :)
Každopádně ještě jednou děkuji, ušetřili jste mi jeden večer bloumání, kde je chyba.. máte u mě pivo!
Petra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Dobrý den,
používám NT pro intradenní obchodování s datafeedem od Zen-fire. Když se přihlásím, nechám načíst graf (aktuálně TF 06-10, volume 1000), graf nechám cca 5 minut vykreslovat a pak zvolím "Reload historical data", načte se mi na posledních pěti minutách naprosto jiný graf. Nutno podotknout, že při rally se někdy při znovunačtení dat změní i předchozí, už znovunačtená data.
Prozatím jsem to řešil častějším znovunačítáním historických dat, se současným zrychlením trhu to ale není možné, protože např. dnes trvá znovunačtení dat a vykreslení grafu i minutu, což je už většinou po signálu. A to ani nemám jistotu, že při dalším znovunačtení se změní pouze graf od posledního znovunačtení. Hlavně při rally si připadám, jako slepec uprostřed minového pole.
Rád bych se zeptal zkušenějších, zda už tohle řešili, případně, jak to vyřešili. Když obchoduji, mám spuštěný pouze NT
a antivirus, zredukoval jsem vizuální efekty u Vist, ale znovunačtení dat stále stejně pomalé a graf se po znovunačtení stále výrazně mění.
Budu rád za jakoukoliv radu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

milatina
nevim presne cim to je, ale doporucil bych
1) vypnout (pokud uz neni) "Store real-time bar data" viz Praktické tipy pro zlepšení výkonnosti programu NinjaTrader www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/vylepseni-vykonu-ninjatrader.html

2) snizit pocet nacitanych dnu do grafu, kdyz jsem mel moc dlouhou historii, tak ten reload koncil chybou. Premeril jsem si prave jak dlouho mi nabihaj grafy (3 timeframy) a jsou to skoro 2 min ;-) Muj pocitac je uz opravdu dedecek.

3) preventivne spustit opravu databaze. Lidem to obvykle pomaha, kdyz maji problemy s vykreslovanim grafu. Tools-Options-Misc-Repair DB

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to jiji1
Děkuji za odpověď.
ad1) "Store real-time bar data" mám na počítači, kde obchoduji vypnuta
ad2) počet čárek mám při obchodování omezen na 250
ad3) to jsem ještě nezkoušel, určitě zkusím

Můj broker mi ještě doporučil synchronizaci času počítače s globálem, ale nevím, nevím, ochylku systémového času počítače od jím doporučeného zdroje jsem měl cca 2 vteřiny. Každopádně to vyzkusím taky. Broker mne navíc odkázal na support forum Ninjatraderu, zkusím ho prolézt.
Trochu jsem podezíral počítač, že už nestíhá zpracovávat realtime volume1000 data, mám AMD Turion 1,9GHz s 2GB RAMkou. To mi nepřipadá tak úplně zoufalé.
Ještě jednou díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mam winXP SP3, Pentium4 na 3Ghz, 1GB RAM, SATA disk
plne postacujici vykon pro NT podle meho. Jediny slaby misto je to dlouhe nacitani grafu pri startu, to je jen 1x pred seanci.

Cas mam rozhozenej o 6 sec. oproti www.timeanddate.com/worldclock/city.html?n=204
tim nerikam, ze by to nemohlo pomoct

Jedinej problem co jsem mival bylo to, ze se mi nenacetlo poslednich par hodin grafu (cas od casu) ale po snizeni poctu stahovanych dnu pro grafy mi to uz 3/4 roku natahuje grafy napoprvy bez problemu

tak at to slape

Link to comment
Sdílet pomocí služby

používám na doporučení brokera Symmetricom.
Začal jsem data reloadovat v průběhu obchodování, protože když pak o víkendu backtestuju uplynulý týden, mám vstupní a výstupní body v nelogických místech a protože veškerý backtest pro odladění obchodního systému mám dělaný na reloadovaných datech, přišlo mi to jako logický krok.
Zrovna včera se mi např. stalo, že jsem dostal signál 0/v short systému FinWin, který nevyšel, ale po reloadování dat byla v místě vstupu na obou CCI sotva znatelná "véčka" v prostoru mezi -100 a -200. Podle dat pro backtest bych tedy do takového obchodu nevstupoval, tím pádem mi něco, s čím jsem v backtestu nepočítal, výrazně snižuje výkonnost systému.
Nevíte, jak toto (jestli vůbec) řešit?

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...