Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Články a tutoriály:
Archiv článků Psychologie obchodování Jak na obchodní plán Mé obchodní strategie
  • Obchodní strategie: průvodce mými obchodními plány


    Vše, co na Finančníkovi sdílím, pochází z mé osobní zkušenosti s reálným obchodováním. Aktivně a úspěšně obchoduji v rámci svého alternativního systematického fondu a specializuji se na mechanické obchodní strategie. Tyto strategie se vyznačují pevně stanovenými pravidly, jež lze systematicky testovat a automatizovat.

    Mechanické strategie: základ mého obchodování

    Na první pohled se mé strategie mohou zdát jednoduché, ale za jejich vývojem stojí mnoho práce. Zaměřuji se na kapitalizaci základních tržních principů, ať už jde o momentum, tradiční trendy či obraty trhů po emočních nákupech a panických prodejích. Strategie obchoduji nejčastěji na akciových trzích a s různou frekvencí obchodů. V portfoliu mám převážně intradenní a swingové obchodní systémy.

    Každá strategie se skládá z jasně definovaných pravidel, které jsou otestovatelné a předatelné. Každý obchodník se stejnými pravidly, bude dosahovat stejných výsledků.

    Strategie neobchoduji izolovaně. Kombinuji je do portfolií, kde mnoho strategií sdílí stejný kapitál (viz popis mého Analyzátoru po sledování diverzifikace). Díky tomu, pokud jedna strategie momentálně neprináší výnosy, jiná může.

    Pro ty, kdo mají zájem o hlubší pohled do mého obchodního přístupu, sdílím signály některých svých strategií v Trading Room. A pokud byste si chtěli vytvořit vlastní obchodní strategie, zde nabízím mnoho inspirace a ukázků toho, jak jsou mé obchodní plány postaveny a jak je můžete adaptovat pro vlastní potřeby.

    Publikované články:

    Obchodní strategie: nákup krátkodobých poklesů v akciích

    Jedno ze základních pravidel úspěšného burzovního obchodování říká – nakup levně, prodej draho. Pojďme si ukázat, jak konkrétně může vypadat konkrétní obchodní systém vycházejí z tohoto principu. Včetně popisu mechanických pravidel a zpřístupnění nového on-line backtesteru, ve kterém si můžete pravidla sami otestovat.

    Kryptoměny – Jak je obchodovat systematicky a vydělávat na růstu i propadu?

    Jednou z populárních cest tradingu je obchodování s kryptoměnami. Na Finančníkovi věnujeme praxi s kryptoměnami spíše menší pozornost především proto, že jde o neregulované prostředí, ve kterém zatím nemáme důvěru obchodovat vyšší kapitál tak, jak to děláme na regulovaných burzách, kde obchodujeme zejména akcie a futures. Nicméně s menším kapitálem mohou být kryptoměny bezesporu zajímavým způsobem, jak dále využít sdílené know-how systematického obchodování, kterému se Finančník věnuje.

    Jak na Trend Following (trendové obchodování)

    V dnešním světě tradingu existuje mnoho strategií, ale jedna z nich stojí nad ostatními svou efektivitou a jednoduchostí – trendové obchodování. V tomto článku si vysvětlíme, proč jsou trendy tak zásadní pro úspěch na trhu a proč by trendové obchodování nemělo chybět ve vašem portfoliu strategií.

    Shortování akcií

    Stejně jako kterékoliv jiné trhy, i akcie lze nejen nakupovat (a vydělávat na jejich růstu), ale také shortovat – prodávat bez toho, aniž bychom je vlastnili a vydělávat na jejich poklesu.

    Intradenní systém Finwin – aktuální výsledky, analýzy a UPDATE [9/2021]

    Málokde na internetu se můžete zúčastnit vývoje obchodního systému, studovat jeho otevřená pravidla a sledovat jeho nasazení do živých trhů. A o tom přesně je intradenní Finwin, který mám dnes nasazen i ve fondu. Dnes si popíšeme update, který od pondělí se systémem plánuji.

    Obchodní systém Finwin – aktuální vývoj a výsledky [7/2021]

    Jak se vyvíjí intradenní obchodní systém, jehož pravidla jsme si zde otevřeně popsali a který dnes obchoduji mj. i ve svém fondu?

    Zde je otevřený popis intradenního obchodního plánu

    Plánovaný intradenní systém je v hrubé podobě hotový a ve videu naleznete jeho popis (mechanická pravidla), dlouhodobý backtest a ukázku několika prvních obchodů.

    Ošálení klamem přeživších - rotační strategie (250 % ročně bez použití páky)

    Pokud bych vám nabídl k předplatnému obchodní systém, který za minulý rok vytvořil zhodnocení 250 % systematickým obchodováním akcií bez použití páky, uvažovali byste o takové nabídce?

    Micro Breakout – obchodování výhody malých účtů

    Při obchodování menších obchodních účtů je dobré přemýšlet, jak tento hendikep přeměnit ve výhodu. Jedna z mála cest je obchodovat příležitosti, které se větším hráčům nevyplatí.

    Jak získávám inspiraci pro strategie?

    Jeden z prvotních úkolů, které má před sebou každý obchodník, je získat funkční obchodní plán – obchodní strategii, kterou budeme následovat. Jak vytvářím plány dnes já?

    Mean reversion strategie (obchodování návratu ceny k běžné hodnotě)

    Jedna z taktik, která by neměla chybět v portfoliu retailových obchodníků, je obchodování návratu ceny k běžné hodnotě. Tedy řekněme krátkodobé reverzní obchody. Pojďme si popsat, jak konkrétně může taková strategie vypadat v čistě mechanické podobě.

    Od myšlenky k reálným obchodům






    Pravděpodobně nejupřímnější kniha týkající se obchodování vydaná na českém trhu.

    Praktický průvodce dosažení nejen finanční, ale i časové svobody obchodováním finančních trhů. Nevydávejte se cestou ztrácející většiny a inspirujte se tipy tradera s 20letou praxí. Implementujte již od samotného začátku své praxe důležité systematické procesy a správné myšlení, které výrazně zvyšuje šance na stabilně profitabilní obchodování. Získat knihu

    Nemáte trading takový, jaký byste si jej představovali?

    Trápí vás impulzivní obchody? Black-out dny? Hodiny denně před monitorem? Naučte se obchodovat systematicky s mechanickými přístupy. Svěřte rutinny počítačům. Naučte se profitovat jako profesionálové.

    Workshop profitabilního obchodování od A do Z
×
×
  • Vytvořit...