Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Články a tutoriály:
Archiv článků Psychologie obchodování Jak na obchodní plán Mé obchodní strategie
  • Lekce z živých trhů jen v týdenním newsletteru

    V pondělí jsme rozšířili týdenní e-mailový newsletter o lekce z živých trhů, což se setkalo s velmi pozitivní zpětnou vazbou, a proto budeme v tomto formátu a Finančníkovi nadále pokračovat.

    Nově budeme na samotném webu financnik.cz publikovat jen nadčasové články a tutoriály shrnující zkušenosti s vybranou oblastí systematického obchodování. Zaměříme se na to, abychom pokryli podstatné základy pro každého, kdo se chce v tomto oboru začít orientovat.

    Stav mého portfolia systematických strategií v 2023Aktuální informace týkající se trhů a živého obchodování budeme přinášet jen ve formě e-mailového newsletteru distribuovaného maximálně jednou za týden. Důvodů je několik. Hlavní je ten, že ty nejcitlivější informace nebudou trvale umístěny na veřejný web (v posledním newsletteru jsem například sdílel náhled na své otevřené pozice přímo v Interactive Brokers). Současně je mi příjemnější předávat své know-how těm, u kterých vnímám vážnější zájem (jsou přihlášeni do newsletteru), a mohu tak očekávat i aktivnější zpětnou vazbu.

    Co jsou lekce z živých trhů?

    Mé zápisky k tomu, co v obchodování vnímám jako aktuální. Bezesporu to budou lekce z mých živých obchodů, rámcové závěry testů různých nových přístupů, které provádím, či shrnutí nejzajímavějších trendů, které v trzích vnímám.

    Jak dnes obchoduji?

    Vše, co v trzích dělám, se točí okolo mechanických strategií. Ty skládám do diverzifikovaného portfolia, které obchoduji automatizovaně. Vstupy i výstupy mám popsané jasnými pravidly, které obsahují 0 % diskrečního prvku a jsou plně replikovatelné. Rozhodně ale není třeba se do systematického obchodování pouštět hned v automatizované podobě. Naopak si myslím, že je ze začátku lepší obchodovat signály ručně a získávat z trhu inspiraci pro rozvíjení strategií i portfolií. K obchodovaným strategiím mám poměrně velkou důvěru – obchoduji s nimi sedmiciferné účty  a věřím tak, že mé tipy přináší reálnou hodnotu v tom, jak se v tradingu posouvat kupředu.

    Přihlášení do newsletteru

    Do newsletteru se můžete přihlásit na adrese: https://www.financnik.cz/forum/newsletter/

    Newsletter je zdarma.

    22.11.2023

    Petr Podhajský

    Fulltime obchodník věnující se tradingu více než 20 let. Specializace na systematické strategie obchodované na futures a akciích. Oblíbený styl obchodování: stavba automatizovaných portfolio systémů, které využívá i v alternativním fondu, který spravuje.

    • Děkuji 1

    Zaměřte se na to, co přináší reálné výsledky.

    Nakopněte své obchodování
    k systematickým profitům

    (program pro začínající obchodníky, kteří se chtějí dostat ke stabilnímu obchodování bez časové náročnosti)

    Začínáme 30. 1. 2024.

    Nově s vytvořením a popisem všech pravidel mechanické obchodní strategie, ve které mám sám aktuálně otevřený profit +224 121 Kč!

    >> Workshop profitabilního obchodování od A do Z
×
×
  • Vytvořit...