Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Články a tutoriály:
Archiv článků Psychologie obchodování Jak na obchodní plán Mé obchodní strategie
  • Unknown Market Wizards – příběhy neznámých top traderů

    Knihy ze série Market Wizards přinášejí inspiraci v podobě příběhů ostatních traderů. Jack Schwager se v minulosti zaměřoval především na velká jména ze světa obchodování nebo třeba na úspěšné manažery hedgových fondů.

    Unknow market wizardsV poslední novince Unknown Market Wizards popisuje příběhy obchodníků, kteří vyrostli z malých účtů a jejichž jména vesměs nikdo nezná. Různých podobných příběhů nalezneme na internetu spousty, ty z pera Jacka Schwagera mají ale jednu důležitou charakteristiku – popisované výkonnosti jsou ověřené. Mimo jiné i tím, že Jack stojí za službou fundseeder.com, která monitoruje účty mnoha obchodníků, kteří službě povolí přístup ke svému účtu (sám toto mám také povoleno a o službě plánuji v budoucnu napsat recenzi). Výkonnost obchodníků je tak monitorována bez možnosti jejich zásahů – informace se čerpají přímo od brokera.

    Příběhy obchodníků s dlouhodobě ověřenou výkonností jsou bezesporu něco, co je extrémně motivační a inspirační. Přiznávám, že sám jsem knihu přečetl jedním dechem a jednoznačně ji doporučuji. Naleznete v ní příběhy následujících obchodníků:

    • Čerstvého absolventa vysoké školy, který začal s účtem 2 500 dolarů a v následujících 17 letech z trhů získal více než 50 milionů dolarů.
    • Bývalého manažera reklamní agentury, který za svoji 27letou kariéru komoditního tradera dosáhl průměrného ročního zhodnocení 58 %.
    • Akciového obchodníka kombinujícího fundamentální a technikou analýzu, který svůj původní účet o velikosti 83 tisíc dolarů přeměnil do 21 milionů dolarů.
    • Komoditního obchodníka, který za svojí 13letou kariéru dosáhl průměrného ročního zhodnocení 337 %, kdy jeho nejvyšší drawdown byl 10 %.
    • Portýra z České republiky daytradujícího akcie, který svojí výkonností překonává 99 % hedgových fondů.
    • Komoditního obchodníka, který dvakrát vydělal a ztratil půl milionu dolarů předtím, než se stal na následujících 20 let konzistentním obchodníkem.
    • Bývalého amerického vojáka, který díky svému automatizovanému řešení dosahuje 10 let výjimečného poměru risku/zisku.
    • Dalšího komoditního obchodníka s ověřenou roční výkonností 280 % při nejvyšším měsíčním drawdownu 11 %.
    • Hudebníka, který si vytvořil vlastní software, aby s ním posledních 20 let vytvářel průměrné roční zhodnocení 20 %.
    • Tenisového hráče, který skoro deset let dosahuje ročního průměrného zhodnocení 298 %.
    • Akciového obchodníka kombinujícího dlouhodobé držení akcie s krátkodobými obchody dosahujícího trojnásobného zhodnocení než index S&P 500.

     Všechny příběhy jsou publikovány formou rozhovorů, ve kterých jsou velmi otevřeně popisovány přístupy, se kterými jednotliví obchodníci obchodují.

    Samotnou knihu si můžete v angličtině koupit na Amazonu zde. V elektronické podobě stojí kniha 15,34 dolarů a rozhodně stojí za to.

    Pokud vás téma zajímá, doporučuji nepřehlédnout rozhovor Patrika Boylea, který vedl s Jackem Schwagerem na této youtube stránce.

    14.12.2020

    Petr Podhajský

    Fulltime obchodník věnující se tradingu více než 20 let. Specializace na systematické strategie obchodované na futures a akciích. Oblíbený styl obchodování: stavba automatizovaných portfolio systémů, které využívá i v alternativním fondu, který spravuje.

    • Líbí se 6

    Zaměřte se na to, co přináší reálné výsledky.

    Nakopněte své obchodování
    k systematickým profitům

    (program pro začínající obchodníky, kteří se chtějí dostat ke stabilnímu obchodování bez časové náročnosti)

    Začínáme 30. 1. 2024.

    Nově s vytvořením a popisem všech pravidel mechanické obchodní strategie, ve které mám sám aktuálně otevřený profit +224 121 Kč!

    >> Workshop profitabilního obchodování od A do Z
×
×
  • Vytvořit...