Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
  1. Otevřená sekce

1. 64
      64 příspěvků
  2. Uzavřené diskuze pro absolventy kurzů Finančníka

1. TechLab

Pracovní skupina poskytovaná tradery pro tradery. Naleznete v ní odpovědi na své technické otázky týkající se programů Amibroker, Python, InteractiveBrokers TWS a TradeStation Global.

8,4k
      8,4k příspěvků
      • Timi
    2. Trading Room

Diskuzní skupina v rámci Trading Roomu.

2,6k
      2,6k příspěvků
      • Timi
    3. 422
      422 příspěvků
      • petr
    4. Základy práce s programem Amibroker

Uzavřená diskuze pro účastníky online kurzu Základy práce s programem Amibroker.

194
      194 příspěvků
      • ReDa
    5. FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow

Diskuze o intradenním obchodování v rámci informací prezentovaných v kurzu FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow.

29,3k
      29,3k příspěvků
      • Jack
  3. Archiv původních anonymních diskuzích

1. 201,1k
      201,1k příspěvků
  • Statistiky uživatelů

31 580
    Celkem uživatelů
    797
    Nejvíce online
    Sekera Petr
    Nejnovější uživatel
    Sekera Petr
    Registrace
  • Všechny poslední příspěvky

• Ďakujem, budem to sledovať.
    • Nastavil jsem nyní každodenní zálohování stahovaných dat s implikovanou volatilitou. Tj. sledujme prosím nyní situaci a pokud se opět objeví případný signál v dashboardu bez signálu v emailu, budu moc přesně prozkoumat příčinu. Tj. napište prosím co nejdříve, pokud si všimnete podobné situace v budoucnosti.
    • Dobrý deň, Všimol som si toto celé trošku neskôr. Mal som taký istý problém s tickerom RKLB, navyše som nikde nezaregistroval obchod s tickerom MP, ktorého vstup bol 30. 1. 2026. Prikladám screenshot e-mailu, ktorý som dostal z dashboardu ten deň. Taktiež v e-maile z 2. 2. 2026 nie je ani výstupný signál pre tento ticker. Stalo sa vám to tiež ? Možno mám niekde chybu – dashboard mám nastavený na 10 000 USD.
    • Zdravím, potreboval by som pomoc. Môj SignalTrader z nejakého dôvodu nezaznamenáva otvorené obchody (obchodujem len DDIP). Respektíve odkedy SG používam, zo štyroch otvorených obchodov zaznamenal iba jeden. Usudzujem teda, že problém bude niekde v databáze. Skontroloval som v TWS, či majú obchody správny OrderRef – mali nastavené DDIP. Do skriptov som veľmi nezasahoval; jediné, čo som menil, bolo v generátore (nie v SG ani v databáze). Všimol som si, že v tradelogu z 4. 2. 2026 mám iba jeden obchod, mali by tam však byť dva (EXPE a MDB). Taktiež aj v databáze medzi openpositions mám EXPE otvorene od 4.2.2026 a MDB od 5.2.2026, TWS to má však inak. Môže to spôsobovať aj to, kedy SignalTrader spúšťam? Viem, že toto možno nepatrí do tohto vlákna, ale môže to s tým súvisieť. Keď spustím fills, všetko prebehne v poriadku, ale keď následne spustím diary, dostanem hlášku, že sa nenašiel žiadny obchod a zároveň sa objaví chyba, že chýba stĺpec position. Priložím všetky logy, ktoré mi napadnú a môžu byť užitočné. log_2026-02-04.txtlog_2026-02-05.txttradelog_2026-02-04.csvtradelog_2026-02-05.csviblog_2026-02-04.txtiblog_2026-02-05.txt Strategies.py   EXPE a MDB obchody
    • Dnes 5.2. není žádný breakout signál.
    • Včera žádný breakout signál.  Aktuální výsledky kontinuálního backtestu pro shorty: pro longy: A export mých živých obchodů z InteractiveBrokers: Jde o černou linku, šedá pro porovnání vývoj SPY.  Jak je vidět, v roce 2026 jsem zatím v lehké ztrátě, což je pro tento typ systému naprosto ok. Obecně operujeme s nižší úspěšností - tj. můžeme inkasovat více ztrát za sebou, ale podstatné je, abychom v trzích byli v momentě, kdy přijde výraznější ziskový obchod, který posune equity dále vzhůru.
    • Pro generování signálů používám jen hodnotu za předchozí den. Delší historie je potřeba jen pro backtest. Tedy stahování dat za 5 dnů je prakticky zbytečné, stačilo by za poslední den.
    • Děkuji. A ty stažené hodnoty by měly být jak dlouhé, minimálně? 1 rok? Pro to, aby strategie fungovala. 
    • Skript stahuje ceny večer po close (před půlnocí našeho času). Stahuje 5 dnů, ale již stažené hodnoty se nepřepisují. Tj. jediná možnost, jak se může IV hodnota změnit je ta, že daný den nebyla k dispozici a následně ji tam zpětně IB dodalo. Což by se stávat nemělo, protože IV je hodnota, kterou IB aktualizuje celý den. Každopádně to budu nyní blíže sledovat - situace mohla vzniknout buď díky IV datům nebo díky nějaké aktualizaci v Norgate.
    • Také jsem se divil, Yoghi mě předběhl s dotazem, díky Petře, prosím, ohledně IV dat u DeepDip, za jak dlouhé období IV data denně stahujete? A stahujete je daný den po close nebo další den před open (nebo je to jedno)?
    • Máte pravdu, RKLB ve vstupních signálech nebyla, také ten obchod nemám zobchodovaný. Se skripty ani celým workflow pro generování signálů jsem nic nedělal, tj. musela tam nastat nějaká změna v datech - buď u RKLB chyběla data o IV (proto nebyl vstupní signál), nebo byla nějaká korekce ceny u Norgate. Toto se těžko debuguje. Určitě to sledujme, zatím jsem podobnou situaci nezaznamenal, tak snad se to nebude stávat často. Petr
    • Dobry den. Sleduji v Dashboardu strategii DEEPDIP. Byl jsem dnes prekvapen signalem na zavreni u Tickeru ktery  v poslednich dnech  otevren vubec nebyl. Mozna jsem neco prehledl, ale to by byl napsan s uzaviraci cenou kazdy den, ne? 29.1. mi prisel seznam CVNA, ALB, PLTR, SARO. Nasledujici dny byl jen signal na uzavreni akcie PLTR a dnes se objevil v dennich signalech ticker RKLB na Sell. (tedy chapu na uzavreni).  Tohle nechapu. Muzete mi trochu poradit co mi uniká? Dekuji. Aleš
    • Aktuálně jsem short na breakoutu v MBT - micro Bitcoin futures. Tak uvidíme, jak se obchod vyvine.
    • No to nevím, osobně takto do strategií nezasahuji. Pokud bychom nahradili ticker jiným, tak by se tomu musel přizpůsobit celý backtest atd. Já ticker otevírat nebudu, protože zde díky mergeru vnímám minimální prostor pro růst a raději kapitál alokuji jinam.
    • 2.2. nebyl v trhu žádný breakout. Poslední signály: SHORT: LONG: Dnes to zatím vypadá, že by mohl být signál v Bitcoinu.
    • Zdravím Petře, SMO NDX dnes opět generuje signál pro WBD. Bude to zase ignorovat ? Nebylo by lepší nahradit novým tickerem ? díky Michal
    • Super, dakujem za rychlu odpoved, tak nejak som nad tym premyslal. Inak skvela praca s workshopom, velmi hodnotne informacie, velmi pekne logicky strukturovany obsah, jednoduchy na porozumenie. Vdaka za vsetko co pre trading community v SR a CR robite Peter!
    • ad 1) Otevíral bych jen nové signály. Často obchodujeme určitou formu momenta. A pokud se tak pozice vrátí za několik dnů ke vstupu, tak to jen může svědčit o tom, že právě daný signál spíše skončí ztrátou. ad 2) Spíše bych neobchodoval, ale záleží na systému. Například u dlouhodobého SMO NDX není problém vstupovat například druhý den atd.
    • Ahoj, protože tu debata víří, tak také přikládám své výsledky. Obchoduji od roku 2021, v podstatě pouze strategie, které byly v nějaké podobě sdíleny zde na Finančníkovi (většinou jsou jen lehce upraveny jednotlivé konstanty). Kromě FinWin si už veškeré signály generuji sám. Systém v podstatě stále vylepšuji, aby byl co nejméně chybující a běžel víceméně autonomně. Tohle byl první rok, kdy jsem reálně (i po započtení všech nákladů) skončil v plusu. Přikládám graf, jak si vedly jednotlivé strategie u PO. Výsledné procento je výnos strategie vůči jejímu 100% kapitálu. Procento v závorce je velikost, kterou má strategie alokovánu v celém kapitálu. Hodnoty vychází pouze ze skutečně realizovaných obchodů. Zajímavé je, že využití kapitálu mám stále kolem 40–70 %, proto jsem nyní zvýšil váhy jednotlivých strategií (žádnou strategii vyřazovat nebudu). V roce 2025 jsem úspěšně převedl své obchodování z FO (fyzické osoby) na PO, což považuji jednoznačně za výhodu (teď mě čekají daně, tak uvidím, jestli si to budu myslet stále). Jinak musím také říci, že nyní u sebe vnímám i velice silnou stabilizaci v psychice. Pohyby na účtu už považuji asi za tak důležité jako počasí. Cíle do roku 2026: Dokončit migraci serveru z verze 2016 na 2025. Výhledově bych se chtěl věnovat momentum strategii na futures a jedné MR strategii, kterou mám zatím jen v hlavě.
  • Vytvořit...