Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX


Doporučené příspěvky

to Gladiator028:

Diky za screeny, pokud to pujde pokracuj at to trochu nakoukame na cenovem grafu taky... O necem takovem uvazuji celou dobu, jen jsem to neumel uchopit a neznal nikoho kdo by to jel, aby me tu a tam nakopnul, takze si ted chrochtam blahem nad tvymi screeny.

Protoze jsem Rosse nenakoukal natolik abych jel bez indikatoru, pouzivam je hlavne pro konzistentnost a psychickou oporu, protoze pokud se dostanu do stresu na LIVE tak vidim na cenovem grafu kde co a proto se muzu oprit o neco co neni tolik subjektivni. Zatim mam otestovany FinWin II (je to vstup dle Petra, co uci na Emini 2), ale z pohledu Rosse je to vetsinou prvni Rh po 123, prvni Rh po prorazeni nejakeho chopu (jeste presne nepoznam kdy je to Ledge, Range nebo CG :-). Mam filter ze ta korekce na vetsim TF (750 ticku) musi mit minimalne dve usecky proti trendu, pak se mi na malem TF vetsionou udela 100/v....

Jeste jednou diky.

R.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahojte, pridávam dalšie screeny pre trh FGBL s mojím pohladom na tento trh so systemom PA. Tento trh sa hýbe opačne ako FESX a tak sa vzájomne môžu používať ako filtre. Neberte to však doslovne...neznamená to že ak sa práve vykresluje rastuca úsečka na FESX tak bude klesajúca na FGBL !!! je tam odstup cca 3 úsečiek, ale ide hlavne o smerový pohyb.Teda ak FESX rastie FGBL bude klesať.Pri netrendujúcom trhu môžu ísť podobne , ale takýto trh nás nezaujíma.Volume na tomto trhu je nižšie aso na FESX ale aj volume 5000-25000 je úplne v pohode. Tento trh končí obchodnú aktivitu po 18:00 takže už nemá význam hnať sa za dobre vyzerajúcim signálom lebo môže byť posledný. Výnimku tvorí očakávnie dôležitých správ ked ma tento trh prekvapil a " žil " až d 21:00 nakolko sa kolegom obchodníkom nechcelo spať.. :) Good Luck Gladiator028

8454

8455

8456

8457

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravim Gladiator028,
toto vlakno som objavil pred nedavnom, nakolko tieto trhy neobchodujem a uz som si ho presiel niekolko krat. Zaujali ma tvoje grafy i tvoj pristup hlavne svojou jednoduchostou. Ja osobne som obchodoval FinWin a darilo sa mi striedavo oblacno (netvrdim ze chyba bola v systeme). Tak som si skusil vyhodit vsetky indikatory z grafu a zacal som od zaciatku. Od Rossa mam 3 knihy a preluskal som ich uz niekolko krat a zacinam to skusat podla neho. A ako vidim na tvojich grafoch tak to krasne funguje. Takze ti dakujem za inspiraciu a tesim sa na dalsie priklady z tvojich obchodov.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Mahrlo,

taktiež som v začiatkoch skúšal všetko možné vrátane Woody system, nechápem ak môžu ludia zarábat s týmto systemom seriozne peniaze , aj ked som dost čítal o tom že to vraj funguje, ale podla mna kopu dobrých obchodov s týmto systemom odignorujú...hovorím z vlastnej skúsenosti ked som stále čakal na vhodnú farbu ako vodič na križovatke... a potom ked bola farba tak zas nebol "správny sklon" CCI , alebo bol prípiš vysoko či nízko....no skrátka NO Coment. Nebudem tu spominat všetky systémy , ale najviac sa mi osvedčil Tunel ktorý ma vlastne postupne priviedol k PA, lebo v nom vlastne sleduješ úsečky na jednotlivých leveloch a podla toho sa rozhouješ.
Musím povedat že Ross je génius ....prišiel na to, že stačí sledovat cenu a nie komparz okolo ktorý obchodníka zbytočne odvádza od reality. Pokial niekto nevymyslí indikátor ktorý ukazuje pohyb ceny dopredu tak ma žiaden idikátor už nebude zaujímať. V konečnom dôsledku v každom systeme obchodník čaká na potvrdenie vstupu podla toho kde otvorí nová úsečka, takž o čom to vlastne je???


Good Luck


Gladiator028

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Mahrlo,


zdravím Ťa, FESX má dobrú likviditu až do konca trhu , ale po 19 tej výraznejšie klesá objem obchodov a tým aj rýchlost trhu takže moholo by sa ti stať , že uviazneš v trhu a budeš musiet uzavriet pozície bez ohladu na vsledok. FESX tak ako ostatné trhy môžeš obchodovat aj do konca v prípade nejakých dôležitých správ ktoré hýbu trhom.
Ja sa snažim zobchodovat doobednajšiu sensu a v prípade, že nebola zaujímavá pozriem sa na to po cca 14 tej a pozície zatváram do 18 tej hod. Po tomto čase už žiadnu novú pozíciu neotváram, ale netvrdím že sa potom nedá zarobiť je to indviduálna vec .



Good Luck


Gladiator028

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Gladiator028,
dakujem za info., takze ak tomu dobre rozumiem, tak najlepsi cas je zhruba od 9:00 a potom po 14:00? To je u mna trochu problem, aj ked mam moznost byt pri PC, tak na obchodovanie nemam moc kludu, praca + rodina. Preto obchodujem az vecer US trhy, konkretne NQ. No nic skusim sledovat ako sa sprava FESX vecer a podla toho sa zariadim.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To mahrlo, najlepší čas je väčšinou od 9:00 do 11:30, potom 14:00 - 18:00. Dnes sa robí práve to o čom som písal vyššie, trh má sýtce stúpajuci objem obchodov , teda je likvidný, ale nemá žiadnu rýchlost ... nemá smerové presvedčenie a hýbe sa stále okolo jednej ceny, potrbuje spuštací impulz , ale nakolko dnes neočakavame žiadne dôležite správy impulzom môže byt nakopený počet čakajúcich príkazov nad CK , alebo pod CC teda počkám na prerazenie CK alebo CC a potom začnem hladat vstupný signál. Prikladám screeny. Good Luck Gladiator028

8467

8468

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj, tak ako som predpokladal k výraznemu pohybu došlo po prerazení CC kde čakali nahromadené príkazy a pohyb pokačoval aj prelomením CC č.2 bez problémov. momentálne sa utvorilo Ledge oproti CG z 2.4. Teraz je možný vstup aj po vytvoreni Rh nakolko obchodníci "ožili" , konzervatívny vstup po prelomení CC smerom hore alebo CG smerom dole. Prikladam screen. Gladiator028

8469

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Lapaz, je to jednoduché, teba stále musí zaujímať najbližší cenový zhluk a o to viac pokial je aj väčší ako ten starší ktory si označil žltým rámikom. Teoreticky aj ten by sa dal obchodovať, ale išiel by si proti velkemu-silnemu zhluku v predu a to nestoji za riziko. V prípade CC3 v blizkosti nič nebolo a tak berieš do pozornosti cenový zhluk ktorý je najbližší a to hoci niekolko dní dozadu a ako vidíš aj tu to správne zafungovalo a vytvoril sa cenový zhluk. Tak isto v prípade prerazenia Hig/Low zaujíma ta najbližšie z predchádzajúceho dňa , alebo priamo z dna v ktorom obchoduješ. Do najbližšieho Shortu idem až po možnom prekonaní zakreslenej trendovej linky, ale pre menší profit môžeš vstúpit aj po prerazení CG ktoré sa tam práve tvorí. Gladiator028

8471

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Gladiator 028:

Jenom tak ze zvedavosti... Když se tak dívám na tvoje screeny, připadá mně, že hodně tvých vstupů prostě jaksi "vyplynulo z aktuální situace na trhu". Máš vůbec nějaké pevné patterny? Nedovedu si dost dobře představit backtestovat např. "proražení CC". A pokud opravdu jenom reaguješ na aktuální situaci na trhu tak si dost dobře neumím představit tvůj obchodní plán. A bez plánu už vůbec nechápu jak to můžeš ustát psychicky. Leda bys měl opravdu ukrutně vysoký win%.

Chápu, že trading je spíš umění než matematika, geometrie a patterny, ale co je moc to je moc :-)))

PS Ty tvoje komentovaný screeny jsou skvely, diky!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
×
×
  • Vytvořit...