Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX


Doporučené příspěvky

Ahojte, vkladám svoj prvý príspevok s obrázkom grafu FESX s TF Volume 10 000 kde je dobre vidiet o čom som hovoril doposial na vlákne ES. Teda nákup/predaj na dne/vrchole , tunel Vegas ukazuje jasné mantinely trhu FESX a tak viem v akej časti sa trh práve nachádza. Netvrdím, že sú to absolútne dná a vrcholy, lebo nie som jasnovidec , ale to čo mi ukazuje Vegas mi úplne postačuje pre vstup, alebo výstup z obchodu. Teda používam trendové čiary, stredovú Ema 144 , a RSI . Na obrázku je jasne vidieť divergencie ktoré sú taktiež dobrým signálom pre vstup do obchodu, ale ja hlavne sledujem prelomenie okrajov tunela a v prípade , že trh je plytší používam ako vstupný signál prelomenie Ema144 do smeru trendu , ale musí to súhlasit s tým čo ukazuje RSI, pokial si tieto indikátory protirečia čakám na ďalší jasnejší signál k vstupu. V extrémnych bodoch trhu pri vstupe do pozície znásobujem obchody , ale záleží aj na rýchlosti trhu pre ktorý model sa rozhodnem. SL používam v rozpätí od 50 do 120 EUR podľa dannej sitácie. To by bolo zatiaľ z mojej strany všetko, uvítam akékolvek pripomienky (aj negatívne) a rady ktoré by zlepšili moju obchodnú techniku . Gladiator028

7564

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Atlas:

The commission rate for the FDAX is $2.10 USD plus 1.14EUROS and the FESX is $2.10 USD plus .74EUROS. The intraday margin for the FDAX is $2,500/contract and the $1,500/contract for the FESX. You are all setup to trade EUREX products with Mirus.

Takže minimum je samozřejmě těch 1500$, ale jednak musíš mít volné prostředky na to nechat účet dýchat (nemusí ti to jíž hned do černých čísel) a taky si myslím, že žádný broker to nenechá dojet až na margin. Na paměti bys měl mít i pravidlo 2%, takže pro SL 50€ by bylo rozumné mít na účte nejméně 2500€, tedy něco přes 3000$. Kdesi jsem také četl, že není dobré mít vyvázáno více než 30% účtu v marginu, to by vedlo na 4500$ No a vyber si ;)
Já sám bych pro FESX při malém TF a tomu úměrném malém SL (tj. těch 50-60€) viděl jako rozumné mít na účtě alespoň 4000$ až 5000$.
Pokud Tě ale zajímá, jak se zachová broker, pokud tam budeš mít málo, musíš se zeptat přímo jeho, nikdy jiný Ti lepší odpověď nedá.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Lucínek:

ahoj Lucínku, jsi moc hodný za informace, které jsi poskytl.

Děkuji Ti :)

takže na účtu mám 3 500,- $, můžu tedy obchodovat i FESX.
Jasně, 2% SL ctím.
Jen otázka - hlásil jsi svému brokerovi, že jsi šel obchodovat z TF na FESX a naopak z FESX na TF? Jde mi o to, že FESX se obchoduje dřív než TF tak jestli broker v USA nebude chtít blokovat větší (noční) margin?

Když tak se zeptám se jinak svého brokera.

Srovnával jsem časový vznik trendů na TF a FESX a zjistil jsem, že trendy na TF přicházejí o chvilku dřív než na FESX. Zkuste to srovnat, možná se ale pletu. Je to jinak zajímavá věc - nastoupit trend správně a v čas. :)

Díky J.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

I dopoledne je možné sledovat určitou korelaci mezi premarketem ES a obchodováním FESX. Ostatně ES je i v premarketu také obchodovatelné - ty pohyby jsou tam trochu výraznější než na FESX. Napadlo mne to porovnávat, ale raději jsem se na to potom vykašlal.
Brokerovi jsem nic nehlásil, prostě obchoduji jedno nebo druhé nebo i oboje, problém s marginem jsem nikdy neměl a účet zatím nijak velký nemám.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Lucínek:

děkuji ti ............

Esko je vskutku líbivější v premarketu než v obchodních hodinách. Je pro indikátory čitelnější, není tam takový zmatek.

Mám známého v jedné známé brokerské firmě a ten mi řekl, že Evropa čeká na to co udělá Amerika. Asi ví co říká. myslel jsem si, eurex je pro mě nedostupný, ale je šance ho obchodovat - tak proč to nezkusit............ :)

J

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Atlas,

nočný margin sa pre FESX neúčtuje, pretože ide o europsky trh. Nočák by sa účtoval pokial by si neuzavrel pozíciu do 22:12 hod nášho času. Ako píše Lucínek FESX v podstate kopíruje trh ES , stále ide tým istým smerom akurát robí menšie pohyby.Pokial mám nevýrazný pohyb na FESX použijem ES ako "indikátor" ktorí mi povie kam sa bude uberat trh.Skutočný obraz o (otváracom rozpätí)FESX získaš o 8:45 - 9:15 vtedy tam nastupuju obchodníci, pred tým dochádza len k plneniu exekučnych príkazov, ktoré sa nahromadili cez noc a zopár nedočkavých obchodníkov tam naskočí hneď po otvorení, lebo si myslia že zarobia na otváracích sviečkach keď trafia smer Open. Ich obchodné príkazy sa však exekuujú až po "funuse" ked už tie štartovacie sviečky končia.

Happy Luck


Gladiator028

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Radusor,

ahoj, nemáš ho tam, lebo je robený na ,,mieru" , tu je link môžeš si ho stiahnut a uložiť medzi custom v NT a potom pridat do NT ako indikators. Fibo úrovne sú tam značené trocha inák a musíš ich zaokruhlovat na cele čísla a o jedno destinné miesto nižšie napr, fibo 89 pridávaš ako 9 (nie 90!!! ) lebo ti vznikne abnormálny tunel. Po stiahnutí a otvorení indikatora je tam prednastavené rozpätie 5.5 takže prve číslo je lava strana tunela a druhé prava. Vymažeš 5-ky a dáš tam 9.9 tak ti vznikne fibo 90 po oboch stranách tunela a tak pokračuješ v pridávaní úrovni.SMA má hodnotu 26.

FESX má úrovne : 9, 14, 23, 38 a 61 (610) okraj tunela.

Najprv si zobraz time frame pre ktorý to chceš použiť, napr :3min a potom začni pridávat úrovne tunela, to musíš robit zvlášť pre každý časový rámec samostatne, lebo ak budeš len preklikavať TF do toho istého tunela, môžeš mat skreslený graf , môžeš to použiť aj pre volume grafy.

www.edisk.cz/stahni/83070/TMxTunell.cs_7.76KB.html

Gladiator028

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
×
×
  • Vytvořit...