Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 351
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Děkuji za rychlou reakci, ale obávám se, že tam jsem odpověď nedostal. Pro upřesnění dodávám screenshot. Jedná se jen o hypotetický příklad. Chtěl bych vstoupit na zelené úsečce, jak značí červená šipka do long pozice. Kolik a kde tedy bude prosím MAE a MFE, když se trh hned vzápětí otočil proti mně?

31264

Odesláno

MFE - max zisk kterého bys hypoteticky po vstupu dosáhl před zasažením SL, v tomto případě 0

MAE - potřebná velikost SL aby trh došel ke tvému PT. Já pokud je ta hodnota o hodně větší než mnou uvažovaný SL tak si zapisuji 999. V tvém případě na obrázku nevidím vpravo hodnoty, je to prostě to nejnižší místo v grafu, respektive rozdíl mezi vstupem a tou nejnižší hodnotou, např. 30 ticků.

Není to nic složitého, jen si musíš pro začátek stanovit přibližné hodnoty PT a SL, např. 15 ticků PT a 10 ticků SL. Pak si označíš vstup a sleduješ pohyb trhu do zasažení jedné z těchto hodnot.
Pokud došlo k zasažení tvého SL, zapíšeš max +hodnotu které jsi dosáhl např 10 ticků - MFE. Jako MAE si následně zapíšeš kam až trh došel do mínusu než se pohyb znovu otočil a došel tvému PT ( k čemuž samozřejmě nemusí do skončení obchodování dojít).
Pokud trh došel na tvůj PT, tak opačně...

Odesláno

Princip MAE a MFE jako takový, je mi jasný. Já si jen nejsem jistý, jaké hodnoty zapisovat, když je obchod ztrátový. Takže i v tomto konkrétním případě, kdybych chtěl vstoupit jak je červená šipka na stranu short, zadám do Excelu MAE 9999 a MFE 0? Nezáleží, jestli jsem long nebo short? Vždy u takového případu, že se trh otočí hned záhy proti mě zadávám extrémní hodnoty, tedy MAE 9999 a MFE 0?

31270

Odesláno

Na tom jestli seš long nebo short samozřejmě záleží :-)
Pokud vstoupíš short na close označeného baru, tak bude MFE opravdu 0$. MAE si klidně zapiš skutečnou hodnotu, ale pokud je tvůj uvažovaný SL např 50$, tak pro analýzu bych si zapisoval hodnoty 10 - 150$, u vyšších hodnot už to asi nemá cenu řešit a zapíšu si jednotně např. těch 999.

• Vytvořit...